• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.08.2018

14:12

ĐILAS BESAN JER MU JE IZMAKAO GLAVNI PLEN! VESIĆ: Kuka zbog PKB-a jer on lično nije zaradio ništa!

Politika

ĐILAS BESAN JER MU JE IZMAKAO GLAVNI PLEN! VESIĆ: Kuka zbog PKB-a jer on lično nije zaradio ništa!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić rekao je danas da razume reakciju šefa odborničke grupe "Savez za Srbiju" u Skupštini Beograda Dragana Ðilasa u vezi PKB-a, i da razume da je besan, jer mu je "izmakao glavni plen" koji je trebalo da uzme dok je bio na vlasti zajedno sa svojim prijateljima tajkunima

- Ðilas je uvek ljut kada ne može da zaradi a kada ne može da zaradi na račun države i građana tada je besan baš kao danas  - naglasio je Vesić dodajući da se najbolje vidi na primeru PKB kako Ðilas pravi pare na račun građana.
- U periodu od 2011. do 2013. godine dok je Ðilas vladao PKB njegovom menadžmentu koji je došao iz firme njegovog najboljeg prijatelja tajkuna država je oprostila 6,7 milijardi dinara ili preko 55 miliona evra obaveza!? Tako je Ðilas oteo 55 miliona evra novca koji pripada građanima i poklonio ga svom menadžmentu koji je doveden iz tajkunske firme da bi se taj isti menadžment zadužio kod banaka i lizing kuća za dodatnih 12 miliona evra - objasnio je Vesić. 

PAPARACO! GOLI ĐILAS ŠEFUJE OPOZICIJI SA PLAŽE: Žuti tajkun letuje u hotelu "Porto Karas Meliton", u kome NOĆENJE KOŠTA 300 EVRA!

On je dodao da je Ðilas, kako bi nagradio svoje "menadžere" za ovaj veliki uspeh, pred smenu sa mesta gradonačelnika doneo odluku da ovim direktorima isplati bonuse vredne više desetina hiljada evra po osobi. 

Tu odluku je, kako podseća, Privremeni organ poništio. 

Za razliku od Ðilasa od 2013. godine zarade zaposlenih se isplaćuju redovno i ne duguje se državi za radni staž, podseća Vesić u saopštenju povodom tvrdnje Ðilasa da se PKB prodaje po duplo manjoj ceni od one kojoj je to preduzeće nuđeno na prodaju 2013. godine.

- PKB je klasičan primer da nema tih narodnih para koje Ðilas neće da potroši kako sebi ne bi obezbedio korist. Očekivao je da postane vlasnik PKB a da je tako potvrđuje i činjenica da sada, pošto je izgubio vlast i PKB, kupuje zemlju u okolini Beograda - smatra on.

GORAN VESIĆ: Umesto da deli lekcije Đilas da objasni građanima KAKO SE OBOGATIO!

Vesić ističe da se Ðilas obogatio od para građana dok je bio ministar i gradonačelnik kod Koštunice i Tadića. 

- Da je tako dovoljno je da pogledamo da je 2007. godine kada je postao ministar u Koštuničinoj vladi prijavio od imovine ženinu kuću na Dedinju, automobil SAB, 2003. godište i 70.000 evra ušteđevine. Kada je sišao sa vlasti, 2016. godine, prijavio je da samo u nekretninama ima više od 24 miliona evra. Kako je to Ðilas zaradio? Od plate gradonačelnika? - upitao je on.
Ðilas, prema njegovim rečima, treba da objasni građanima Srbije i odakle mu 50 miliona evra stečenih između 2007. i 2012. godine, sa ukupnim prihodom na svim firmama od oko 180 miliona evra.

- Zato je Ðilasovo kukanje nad sudbinom PKB u stvari kukanje nad izgubljenom sopstvenom zaradom koju je očekivao kada sa svojim tajkunima preuzme PKB. I ne interesuje Ðilasa sudbina zaposlenih, to što će biti više radnih mesta i veće plate kao ni to što će PKB nuditi kvalitetnije poljoprivredne proizvode Beogradu. Nevažno je to njemu ako on na tome ne zarađuje - naglasio je Vesić.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Filip

pre 5 godina

Malo je pokrao pa bi sada jos, tek ces da odgovaras za koje pare, kada i kome si prodao Kosovo i svoj narod!

Mašnica

pre 5 godina

Da li će građani Srbije dobiti odgovor na pitanje odakle potiču Đilasove pare?

acaacaic

pre 5 godina

Ljudi koji su opljackali ovu zemlju sumnjivim privatizacijama, dilovima i mesetarenjem nemaju moralno pravo da pricaju o politici u zemlji a kamoli da je vode.

Ljilja

pre 5 godina

Djilas je olos koji samo gleda kako da napuni svoj dzep.

Dado

pre 5 godina

Đilas je hteo da dobije na poklon PKB,ali ostade bez poklona.

Viktorija Vikica

pre 5 godina

Pokrao je sve što se moglo pokrasti, zar mu i to nije dovoljno?

SS

pre 5 godina

Pa sad nek muze Jeremićku,jazavcu se ne piše dobro.

Slađa

pre 5 godina

Briga Đilasa što narod radi i zarađuje , njemu krivo što se on nije ovajdio !

Fudbaler

pre 5 godina

PKB je klasičan primer da nema tih narodnih para koje Ðilas neće da potroši kako sebi ne bi obezbedio korist. Očekivao je da postane vlasnik PKB a da je tako potvrđuje i činjenica da sada, pošto je izgubio vlast i PKB, kupuje zemlju u okolini Beograda.Draganu Đilasu je to zapalo za oko, da zemljište pripoji sebi.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija