• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.08.2018

17:06

ĐURIĆ SRBIMA NA KOSOVU: Ponosan sam koliko ste hrabri i izdržljivi, šta god da bude imaćete podršku Srbije!

Politika

ĐURIĆ SRBIMA NA KOSOVU: Ponosan sam koliko ste hrabri i izdržljivi, šta god da bude imaćete podršku Srbije!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić poručio je danas Srbima sa Kosova i Metohije da, bez obzira šta se u budućnosti bude dešavalo, biće bezbedniji i imaće veću podršku države Srbije

- Ono što danas želim da poručim svakom Srbinu na KiM: Imate našu reč da šta god bude bilo u narednom periodu imaćete samo više, nemojte da vas bilo ko laže, nećete imati manje ni novca, bićete bezbedniji - kazao je Ðurić u Kosovskoj Mitrovici na sastanku sa predstavnicima Srpske liste.

On je istakao da oseća odgovornost svaki put kada stane ispred Srba u Kosovskoj Mitrovici i na svakom drugom mestu u južnoj pokrajini.

- Danas sam došao između ostalog da vam kažem da se ponosim vašom izdržljivošću i hrabrošću, da se ponosim vašom izdržljivošću da podnesete neverovatnu kampanju laži - kazao je Ðurić.

ĐURIĆ I SELAKOVIĆ SA PREDSTAVNICIMA SRPSKE LISTE: Počeo sastanak u Kosovskoj Mitrovici

Naveo je da je ponosan na jedinstvo Srpske liste i srpskog naroda koji je tu političku opciju, koja je jedinstvena sa politikom države Srbije, podržala 90 odsto i istakao da se u teškom i neizvesnom vremenu došlo do sloge srpskog naroda na KiM.

- Ne želim da vam govorim koliko bi nam situacija bila teža da nije tako, koliko bi svi naši neprijatelji i protivnici voleli da imamo svaku opštinu okrenutu jednu protiv druge, da je na svakom čelu naše opštine različita partija i da znaju da o budućnosti KiM ne treba da razgovaraju ni sa predsednikom Srbije, ni sa Vladom, ni sa bilo kim drugim, već da o tome mogu da se cenjkaju kao na pijaci - kazao je Ðurić.

Istakao je da oni koji čine Srpsku listu nisu dozvolili niti će dozvoliti da ih iko vređa govoreći im da su "takozvani Srbi", "takozvana Srpska lista".

- Oni su tobože pravi Srbi, jer su za to da celo Kosovo i Metohija bude nezavisno, kao što je Sonja Biserko, kao i Hašim Tači i Ramuš Haradinaj, valjda su oni veći Srbi od vas koji se borite da ovde nešto za sebe izdejstvujete - rekao je direktor vladine Kancelarije.

Poručio je da se neće dozvoliti da sever KiM ne bude u Srbiji, "ostaćemo istrajni i ujedinjeni".

- Naučili smo da ovde moramo da budemo složni - kazao je Ðurić i naveo da je predsednik Aleksandar Vučić naložio da na severu KiM i u svakoj srpskoj sredini i južno od Ibra u narednom periodu, do kraja godine, treba da se realizuju svi započeti projekti, kao i da se razgovara sa gradonačelnicima šta je to što u svakoj opštini na KiM novcem iz budžeta Srbije može da se uradi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kaca

pre 5 godina

Jedino se i mozemo ponositi sto imamo takav narod.

Ana

pre 5 godina

Naš narod je stvarno hrabar,a toliko je namučen.

Jana

pre 5 godina

Slazem se sa Djuricem, Srbi na Kosovu moraju da imaju podrsku vlade RS.

Slađa

pre 5 godina

Svi smo ponosni na naše Srbe sa KiM i uvek ćemo biti uz njih ! Oni konačno imaju kome da se obrate !

sasa

pre 5 godina

Srbi su uvek bili hrabri i izdrzljivi. Uspecemo u svojoj nameri.

Kaya

pre 5 godina

Srbija je jasno rekla da se neće odreći Srba sa KiM i da je spremna da ih zaštiti u svakom trenutku ukoliko budu u opasnosti od eventualnog napada albanaca.

nena

pre 5 godina

SAmo napred hrabri nas narode i verujte u ono sto vam je receno.

Viktorija Vikica

pre 5 godina

I mi smo ponosni na njih. Uvek će imati našu podršku, jer zajedno smo jači.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija