• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.08.2018

11:00

VUČIĆ O PROBLEMU KOSOVA: Ja se zalažem za razgraničenje sa Albancima!

Politika

VUČIĆ O PROBLEMU KOSOVA: Ja se zalažem za razgraničenje sa Albancima!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je posle obilaska fabrike za preradu mesa Srem Šid odgovarao na pitanja novinara i tom prilikom govorio o situaciji sa Kosovom

- Ja se zalažem za razgraničenje, jer to obezbeđuje trajan mir - rekao je predsednik Vučić i dodao da veruje da će odluka građana Srbije po ovom pitanju biti racionalna.

- Ja se zalažem i to ne krijem, svakako se zalažem i to je politika koju predstavljam, a da li će ona dobiti podršku naroda ili ne, ali ja se zalažem za razgraničenje sa Albancima - rekao je Vucicć novinarima u Šidu. 

- Da imamo teritoriju za koju se ne zna ko je kako tretira i šta kome pripada - to je uvek izvor potencijalnih sukoba i problema - objasnio je. 

Da li ćemo uspeti u razgraničenju ne zavisi od nas, kaže i primećuje:

- Za tango je potrebnio dvoje - rekao je predsednik Srbije.

Rešenje za Kosovo i Metohiju, ako ga bude, istakao je, mora da bude sveobuhvatno, a ne jednostavno, niti uprošćeno, kako neki zamislsjaju. 

Rekao je da, za razliku od Tačija i Haradinaja i pojedinih zapadnih predstavnika, i onih u domaćoj javnosti koji sve znaju, a nisu nijednom razgovarali niti prisustvovali bilo kakvim razgovorima, ne želi da iznosi neke stvari, jer bi time rušio našu poziciju i "otvarao karte".

 - Nisam neodgovoran i neću da izlazim sa ''veličanstvenim patriotskim izjavama'' -  rekao je Vučić i dodao da zna svoj posao i da ga radi u najboljem interesu Srbije.
Vučić je rekao da će nedvosmisleno recći šta misli kada bude bilo blizu nekog opiplijivog rešenja. 

 - To mora da bude sveobuhvatan plan koji se tiče mngoo toga, i ne jednostavan ili uprošćen kako neki zamišljaju -  rekao je i naglasio da ne može da govori o čemu pregovara sa kosovskim Albancima, jer bi tako otvorio karte Srbije u pregovorima. 

Tanjug

Ponosan sam što u Srbiji ne vlada jednoumlje


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je ponosan što u Srbiji ne vlada jednoumlje i što svako može da kaže šta hoće, a da činjenice sve govore o njegovom radu.

Vučić se, prilikom obilaska fabrike u Šidu, osvrnuo na optužbe opozicije da su neki mediji u službi "fašističkog režima".

 - To najbolje govori o onima koji su tako nešto rekli. Svaka reč koju izgovore protiv naroda govori o njima. Zamislite da sam to rekao ja protiv njih i Šolakovih medija, kakvu bi hajku i harandu podigli po celom svetu - rekao je on.

Tanjug

Vučić je naglasio da ljudi i zaposleni u medijima, koje optužuju na takav način iz redova opozicije, dobro umeju da prepoznaju i vide rezultate.Kazao je da bi opozicija očigledno volela da nas vrati u vreme jednoumlja, kao što je bilo ranije kada nijedna informacija koja nije bila u njihov u korist nije mogla da prođe.


 - Danas imate jednog kablovskog operatera i televiziju koji 24 sata rade protiv predsednika, a novina koliko hoćete. Ja sam ponosan i srećan što svako može da kaže šta hoće, a činjenice sve govore. Putevi, plate i penzije sve govore -  naglasio je on.

Vučić je izrazio uverenje da će uskoro penzioneri biti zadovoljni i da je uveren da će to biti i medicinske sestre, lekari, vojnici i mnogi drugi.

Izbori i referendum - možda 4. novembra, ali dogodine



Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nikakvih izbora, niti referenduma neće biti 4. novembra, kako to "prognozira" Vuk Jeremić.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da su možda Jeremiću rekli iz katarske ambasade da će 4. novermbra biti izbora i referenduma, i upitao: "čemu izbori i kojim povodom i da li se možda toga dana Jeremić vraća iz Njujorka ili Irske?". 

 - Zapamtite, možda 4. novembra dogodine. Ove neće sigurno - rekao je Vučić i dodao da je to možda javljeno od strane CIA ili nekih sličnih i da se slušaju gluposti svaku dan od strane nesrećnika koji ne zanju šta će sa sobom. 

Ironično je primetio da samo "hrabri" ljud poput Jeremića za bilo koju žemu mogu da kažu da je "kreatura", kako je Jeremić nazvao premijerku Anu Brnabić. 

Brnabić je, primetio je, 10 puta pametnija, 50 puta časnija, stručnija u svemu od Jeremića, koji ništa nije radio osim što je trošio pare građana Srbije, radio protiv svoje zemlje i razorio priliku da sačuvamo KiM.

Dodao je i da ti što pominju da su veliki favoriti na izborima imaju da ponude samo laka rešenja i obećanje da će sve biti u redu kada dođu na vlast, a to pričaju godinama. 

 - Oni neka pobeđuju na svim izborima na rečima, a kada se broje glasovi onda je to obično drugačije -  rekao je Vučić. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zoran

pre 5 godina

Da se razgraničimo, ali nema priznavanja, moraju da plate plac. I da prestane država da servisira njihove međunarodne obaveze. I nema više džabe stuje i mob telefoni.

Zara

pre 5 godina

Naravno da ce da se zalaze za razgranicenje. Sto se onda borimo ako cemo nesto da delimo i to ne sa bilo kim vec sa Albancima, pa da se to desi opet bi izbili novi nemiri i ratovi. Ne bih nista postigli, predsednik razmislja ispravno i trezveno zelimo svoje granice unutar Kosova.

ddd

pre 5 godina

Predsednik Vucic o svemu razmisli dobro jer ipak od njegove politike zavisi buducnost jedne drzave

Viktorija Vikica

pre 5 godina

On se zalaže za ispravnu politiku, za narod . A ne kao pojedinci.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija