• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLAJIĆ - M. DOBROMIROVIĆ

09.08.2018

18:22

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! MASONI: Kosovo je Srbija, uznemireni smo ALBANSKOM INVAZIJOM!

Politika

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! MASONI: Kosovo je Srbija, uznemireni smo ALBANSKOM INVAZIJOM!

Podeli vest

Velika engleska loža još sredinom juna odlučila da kazni albanske masone zbog invazije na južnu srpsku pokrajinu. Ovo bi mogao biti ozbiljan argument u srpskim rukama

U borbi za Kosovo i Metohiju Srbija je, potpuno neočekivano, dobila podršku britanskih masona koji su osudili albansku invaziju na srpsku pokrajinu.

Velika engleska loža odlučila je još sredinom juna ove godi

Posejali strah u regionu

Albanska invazija prouzrokovala je uznemirenje u sestrinskim velikim ložama u regionu

Derek Dinsmor, kancelar Velike lože Engleske

ne da kazni albanske masone zbog 'invazije na srpsku pokrajinu', otkriva Informer. Britanski masoni ističu da su jako zabrinuti zbog dešavanja na Kosovu, koje je prouzrokovalo veliko uznemirenje i u drugim ložama u regionu, pa zbog toga čak planiraju i da povuku priznanje Velike lože Albanije.

Diplomatski stručnjaci, naši sagovornici, ocenjuju da je ovo veoma dobra vest jer masoni, kojih ima svuda po svetu i koji pažljivo prate šta rade kolege, imaju dovoljno moći da lobiraju za Srbiju.

Ne treba žuriti

U saopštenju Velike engleske lože piše da odnosi sa Velikom ložom Albanije moraju biti suspendovani.

" Odnose sa Velikom ložom Albanije treba suspendovati zbo

Činjenice

* Masonerija se sastoji od organizacija koje poreklo vode od bratstava kamenorezaca s kraja 14. veka
* Osnovna organizaciona jedinica je loža, koju na regionalnom nivou nadziru Velike lože
* Nema svetske Velike lože, već je svaka Velika loža nezavisna i ne moraju se međusobno priznavati

g akcija koje su preduzete na Kosovu, a koje smatramo invazijom na teritoriju Srbije. Pošto je razmotrila akciju Velike lože Albanije i uzela u obzir uznemirenje koje je ova invazija prouzrokovala u sestrinskim velikim ložama u regionu, Odbor smatra da je u najboljem interesu ove Velike lože da povuče priznanje Velike lože Albanije. Velika loža glasala je naknadno da ova odluka ima trenutno dejstvo", navodi se u dopisu koje je potpisao Derek Dinsmor, kancelar Velike lože Engleske.

Koment

Trebalo bi iskoristiti

Ako je tačno da su britanski masoni suspendovali Albaniju zbog otimanja dela Srbije, onda bi to trebalo da bude iskorišćeno

Vladislav Jovanović, bivši šef diplomatije

arišući ove navode, bivši šef diplomatije Vladislav Jovanović kaže da masoni danas u svetu nemaju uticaj kakav su imali ranije, ali da ih svakako ne treba potcenjivati.

- Masoni imaju pipke u svim uticajnim sferama, uključujući i politiku. Ako je tačno da su suspendovali Albaniju zbog neprihvatljivog otimanja dela Srbije, onda bi to trebalo da bude iskorišćeno. Trebalo bi kontaktirati rukovodstva tih velikih loža, pa bismo samim tim proširili i prikazali drugačiji međunarodni pogled na Kosovo. Naravno, ne treba žuriti sa zaključcima, ali ovaj potez britanskih masona zaslužuje pažnju - podvlači Jovanović.

Kriminalne aktivnosti

Analitičar Saša Borojević takođe smatra da su masonske lože organizovane tako da imaju izuzetne lobističke mogućnosti.

- Svaka masonska organizacija okuplja brojne moćne, poslovne i ostvarene ljude. Oni imaju veliki uticaj u društvu, pa se samim tim dovode u vezu sa političkim uticajem... Ukoliko je istina da je londonska masonerija suspendovala Veliku ložu Albanije, onda to sigurno nisu politički razlozi, već je reč o kriminalnim aktivnostima albanskih masona - uveren je Borojević.

VUČIĆ O PROBLEMU KOSOVA: Ja se zalažem za razgraničenje sa Albancima!

IVICA DAČIĆ ZA INFORMER: SAD će podržati podelu Kosova, sada je trenutak ZA RAZGRANIČENJE SA ALBANCIMA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ljubo

pre 5 godina

Ja sto nas " potpaljuju kao malu decu " ,jos samo da nam sladoled ponude ........

Ko je ovd lud

pre 5 godina

Posle toliko godina sad su setili da kazu gore navedeno.Mora da su svi jadni patili od kolektivne amnezije.Potpuno ih razumem.

Marcco

pre 5 godina

Velika ujedinjena britanska loža, nastala 1813. Kažu "At the March Quarterly Communication a proposition was put to this Grand Lodge and agreed that relations with the Grand Lodge of Albania be suspended because of the actions taken in Kosovo which we regard as an invasion of Serbian territory. Having looked further into the action of the Grand Lodge of Albania and taken into consideration the upset that this invasion has caused for sister Grand Lodges in the region, the Board believes that it is in the best interests of this Grand Lodge to withdraw recognition of the Grand Lodge of Albania. I therefore move the resolution standing in my name at item 9 of the Paper of Business 'That recognition be withdrawn from the Grand Lodge of Albania'."

mabuzo

pre 5 godina

Pa jel tačno ili nije ... Kakva je ovo vest ? Budibogsnama

Vera

pre 5 godina

To masonsko zlo je u 11veku podelilo Južne slovene i stvorilo i SHS i Jugoslaviju i svu mržnju među braćom.

Vera

pre 5 godina

Znaš kako to lepo reče Papa Franja ili si sa Bogom ili si sa Vragom jer trećeg naprosto nema?

DEDA RAKA

pre 5 godina

Proradila savest preko noći, videćemo dal' će ovo proći. Opet izgleda neka igra? Videćemo dali su iskreni !

Vladdimir

pre 5 godina

Delovanje masona van loža, njihov privatni život, naziva se profani život. Nije moguće ugasiti ložu zbog posledica profanog života, u šta spada sve ovo što ste naveli.

xxdet

pre 5 godina

Da li su tako rekli ili nisu ne znam, ma kakva Engleska loza i toboze briga za Srbe, nego Ruska batina a sad i Kineska i pricaju sta hoces, ma i Srpsku zastavu ce na Big Ben da okace ako treba, licemeri.

sasa

pre 5 godina

Ti mozes i da odes,Ali moras da se vratis,Ti mnoge stvari shvatas ,Ovo ne mozes da shvatis ,Jel niko niko,ne moze da zna,Kad muzika svira,sta osjecam ja Ja volim zvuk motora,I kad skripe gume,A klasiku voli onaj ko razume, Ptice pevaju lepo,al' uvek istu pesmu,I voda dobro tece ,kada odvrnem cesmu...

spasitelj

pre 5 godina

moze razgranicenje na pastriku.i kosarama kao i pre 99.nikakvo drugo ne dolazi u obzir jer tamo je moja kuca a ne vasa...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija