• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbijadanas.com

09.08.2018

22:13

(FOTO) TAČI IMENOVAO SRBINA ZA SUDIJU "USTAVNOG SUDA", za kojim je naša zemlja RASPISALA CRVENU POTERNICU!

Politika

(FOTO) TAČI IMENOVAO SRBINA ZA SUDIJU "USTAVNOG SUDA", za kojim je naša zemlja RASPISALA CRVENU POTERNICU!

Podeli vest

Radomira Labana, koji je pobegao iz Srbije kako bi izbegao zatvorsku kaznu na koju je osuđen zbog korupcije, samozvani predsednik tzv. "Kosova" Hašim Tači imenovao je za sudiju lažnog kosovskog Ustavnog suda

Tačijev kabinet objavio je i fotografiju, na kojoj se vidi kako Laban i još četiri sudije polažu zakletvu.

- On je i dalje tražena osoba za beogradske vlasti. Postoji crvena poternica Interpola i ako izađe iz zemlje, njegovo ime će se pojaviti na bilo kom aerodromu - navodi agencija Rojters pozivajući se na visoko pozicionirani izvor iz policije.

Laban će biti jedan od devet sudija u tzv. Ustavnom sudu, čime će popuniti jedno od mesta koje je određeno za "predstavnike manjina".

Britanska agencija podseća da su Labana imenovali srpski poslanici na Kosovu i da je njegovo imenovanje odobreno prilikom glasanja u parlamentu u maju, ali da su opozicija i pravosudno nadzorno telo apelovali na Tačija da ga ne imenuje dok se ne izvrše sve bezbednosne provere.

Prema sudskim dokumentima Srbije, Laban je osuđen 2011. godine na šest godina zatvora za korupciju, kao zvaničnik srpske carine.

On je odslužio pola kazne dok se nalazio u pritvoru i dok je čekao suđenje, u periodu između 2006. i 2009. godine.


Nakon suđenja, Laban je privremeno pušten na slobodu, dok ne dobije poziv da odsluži ostatak kazne, ali je pobegao na Kosovo.

Prošle godine, srpski sud u Kraljevu objavio je nalog za hapšenje Labana, u kojem je zatražio da on bude predat Srbiji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Prle

pre 5 godina

I jos samo da objavite KOLIKO JE PARA DOBIO ovaj "pravi Srbin", kukala mu majka i svo pokolenje !!!

Zoran

pre 5 godina

Pa zar se na VMA ne izležava ugledni bivši predsednik Marović, a za njim je Crna Gora raspisala poternicu zbog lopovluka? I Arkan je imao interpolovu poternicu zbog pljački u EU a ovde je bio vlasnik fudbalskog kluba i šef stranke. Dokle će više prostor bivše Jugoslavije biti sigurna kuća za sve vrste lopova i probisveta?

zmaj

pre 5 godina

"Britanska agencija podseća da su Labana imenovali srpski poslanici na Kosovu" - ko su bese srpski poslanici na Kosovu?

Dragan

pre 5 godina

"Britanska agencija podseća da su Labana imenovali srpski poslanici na Kosovu i da je njegovo imenovanje odobreno prilikom glasanja u parlamentu u maju, ali da su opozicija i pravosudno nadzorno telo apelovali na Tačija da ga ne imenuje dok se ne izvrše sve bezbednosne provere." I ko je sad ovde lud...nije li ga "Srpska Lista" predložila...Mi više ne znamo "gde udaramo",nije ni čudo da se blamiramo čega se god dohvatimo...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija