• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

11.08.2018

23:15

TEREZA MEJ OPET PRETI! Srbi, priznajte Kosovo, nema više promena granica!

Politika

TEREZA MEJ OPET PRETI! Srbi, priznajte Kosovo, nema više promena granica!

Podeli vest

London smatra da korekcija granica Kosova i Srbije može biti 'destabilizirajuća' i da normalizacija odnosa treba da bude osnova za priznanje 'nezavisnih i suverenih država unutar aktuelnih granica'

Britanska premijerka Tereza Mej otvoreno je zapretila Srbiji da mora da prizna lažnu državu Kosovo i da nikakva promena granica više nije moguća.

London smatra da korekcija granica između Kosova i Srbije može biti opasna (!?!) i da normalizacija odnosa podrazumeva 'priznanje nezavisnih i suverenih država unutar aktuelnih granica'. Drugim rečima, Britanija traži da Beograd prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Prištine i da tim "dogovorom" ne dobije baš ništa!?!

Sada je sve jasno

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, Ambasada Velike Britanije u Prištini saopštila je da pozivi na korekciju nacionalnih granica između Kosova i Srbije mogu biti destabilizirajući.

"Normalizacija odnosa Srbije i Kosova presudna je za bezbednost, stabilnost i prosperitet obe zemlje, ali i šireg regiona. Britanska Vlada veruje da to treba da bude osnova za priznavanje nezavisnih i suverenih država unutar aktuelnih granica. Smatramo da pozivi o korekciji nacionalnih granica mogu biti destabilizirajući. Velika Britanija će nastaviti da podržava dijalog koji se vodi uz posredovanje EU, sa ciljem sveobuhvatnog i održivog rešenja u korist obe zemlje", piše u saopštenju.

BILT SE PLAŠI DILA SRBA I ALBANACA: Ako Beograd i Priština razmene teritorije, NESTAĆE I BOSNA I MAKEDONIJA!

Stevica Deđanski, direktor Centra za razvoj međunarodne saradnje, komentarišući ove navode kaže da London nikada nije skrivao svoje stavove o Srbiji.
- Velika Britanija uvek je kroz istoriju pokazivala šta misli o nama i šta nam želi. Ono što nama London želi isto je kao ono što Srbiji želi ustaška NDH ili današnja Hrvatska. Nadam se da su toga danas svi svesni. Uostalom, nigde u svetu ne postoje britanske investicije jer oni uvek investiraju u političare koji izdaju svoju zemlju. Jeftinije im je tako! To je reper i za našu unutrašnju politiku. Svako ko je danas protiv rešenja kosovskog problema, pogotovo ako nešto uspemo da dobijemo, jasno je na čijoj je strani i ko ga plaća - naglašava Deđanski.

EK: Moguće rešenje

Interesantno je, međutim, i to što na drugoj strani Evropska komisija indirektno poručuje da bi prihvatila razgraničenje Srbije i Kosova.
- Trajno rešenje znači moguće, održivo i realistično rešenje u skladu sa međunarodnim pravom i nešto oko čega Priština i Beograd treba da postignu saglasnost. Tokom dijaloga 24. juna, Hašim Tači i Aleksandar Vučić imali su intenzivan i produktivan razgovor o okvirima sporazuma o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa i saglasili su se da intenziviraju rad. Oni su 18. jula razmotrili ostvareni napredak i dogovorili se da se ponovo sastanu početkom septembra. Dijalog uz posredovanje EU ima cilj da podstakne trajnu saradnju dve strane i pomoć da ostvare napredak na putu ka Evropi - rekao je Karlos Martin, portparol Evropske komisije.

ZMIJA TAČI IMA PLAN ZA KOMADANJE SRBIJE, hoće da pravi referendum za PRIPAJANJE PREŠEVSKO DOLINE KOSOVU!

Pacoli u tajnoj poseti Crnoj Gori

Beta

Šef diplomatije lažne države Kosovo Bedžet Pacoli boravio je pre tri dana u tajnoj poseti Podgorici, tvrde tamošnji mediji.
Kako se navodi, Pacoli je lobirao kod ambasadora više zemalja u Podgorici da pomognu u realizaciji razgraničenja Srbije i Kosova, koja je za njega prihvatljiva pod uslovom da međunarodna zajednica dozvoli razgraničenje Kosova sa Crnom Gorom i Makedonijom.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pomracenje uma

pre 5 godina

Distancirati se od kretena. Reci im da su retardi i olos i da mi ne zelimo nista sa takvim mamlazima i okrnuti ledja. Tim recima. Dista bre vise majka mu stara.

treba

pre 5 godina

prekinuti diplomatske odnose sa najgorim ...da ne kazem sta... na planeti.

Draganče

pre 5 godina

E da je moj pokojni deda Vladimir živ, on bi joj resko skresao (južnjački) : Terezo M.R.K. Ja jadan, dedi nisam dorastao, čak i ne znam šta ova skraćenica znači. A i strah me je svuda okolo su MI-6 i 007.. Ha, ha, ha...

Buda uhvatis ga za muda

pre 5 godina

Ova naci unuka je pravi prijatelj srba i rusa hahaha voli nas kao kuce lift. Nek prizna engleska otcepljenje onih tamo kod njih. Mislim da je irska ili skotska u pitanju. pa tek onda nek place za siptarima. Ko uopste je*e englesku.

Zivko

pre 5 godina

Britanci su bili i ostali najvece svetsko zlo i izazivanje ratova sirom sveta radi njihovih interesa i oni treba da odgovaraju jer su izvrsili do sada Genocid svetskih razmera a uvlace i zapadne zemlje da zajedno sa njima to rade.BRITANCI VI STE NAJVECE SVETSKO ZLO I IZAZIVACI RATNIH SUKOBA SIROM SVETA-SRAM VAS BILO.

dusan

pre 5 godina

Србији могу да мењају границе Косову :не могу!Енглеска сплеткрошка посла!

Zlata

pre 5 godina

Znaci,jednom ste ih vi sa zapada"formirali"i nema vise promene granica?!?

Zlata

pre 5 godina

A cemu onda DIJALOG?!? Da li se na tim sastancima razmenjuju recepti za kolače,ako nema promene granica?!? Znaci,"DIJALOG"mu dodje--Srbi vi ne dobijate NISTA !!!

Milorad Culibrk

pre 5 godina

Gospodo Tereza Mej evo ja Vam glavom i bradom OBECAVAM da ce mo mi priznati NEPOSTOJECU drzavu Kosovo. Pod uslovom da vi priznate nezavisnost Skotske, Velsa. Irske, Foklanda,Osetije, Nagorni Karabah, Republike Lugansk, Republike Doneck i Krim.

Miki

pre 5 godina

Cuti vestice......kad je vidim kosa mi se dize na glavi....ona ne zna ni sta je sinoc vecerala a odlucivace o necemu, odlucuj babo u svojoj zemlji kad se budete cepali a doci ce i to ubrzo na red !

Saradžogla

pre 5 godina

Бато,када те плати нарко албанска мафија има да мељеш њихове речи до бесвести.А Терезу баш брига што јој је држава преплављена индусима и муслиманима.Што су бројни енглески градови њихови.ГРАДОНАЧЕЛНИК ЛОНДОНА ЈЕ МУСЛИМАН ПАКИСТАНАЦ!Око Лондона се граде бране да их не поплави дизање нивоа мора због топљења леда.Где год је на свету зло ту је аутор ружни и зли енглез.Идите у Лондон и гледајте.Не мож' да сретнете бар лепушкасту енглескињу.

Perakaže

pre 5 godina

Neka Terezu Mej ne boli Vučićeva glava. Ona je glupa kao ćuskija, isto kao i engleski ambasador u Beogradu KIF, pojma nema o politici ali je majstor u stvaranju intriga. U krajnjoj liniji čak ni to nije, to radi engleski MI-6 (ekvivalent američkoj CIA). Uostalom ko su oni i ko su nemci da nama kažu šta treba raditi. Nisu nam oni ni tata ni mama a najmanje su čuvari mira u Srbiji. Samo da je podsetimo, englezi su u roku od dve sekunde krenuli u rat sa Argentinom kad su argentinci zauzeli Falklandska ostrva, koja su 12,500 kilometara od engleske. Čudo jedno kako im ja tada stalo do integriteta teritorije. I na kraju ko su ovi NVO koji sebi dozvoljavaju više nego što im je dozvoljeno. Lako je biti u Beogradu i pričati gluposti. Neka idu da osete kako je na Kosovu.

Radovan

pre 5 godina

Englezi si zaista miroljubivi?Humanitární konvoj bombi NA Srbiju opět bi da salju?Gosodji Mey město ne dostane.Par hodin a u Sibiřu da se málo přilepša?Ovoce puta nece biti kako oni zele?Kosovo je izmisljeno da se stočí saveznici protiv Rusije. SAMO Rusiju niko nikada pobedio nije NIKADA?

Marcco

pre 5 godina

"Pomeranje granica država destabilizuje region".... ma šta kažeš!?

simasipa

pre 5 godina

Gospođo Mej, engleski OLOŠU, zašto Irskoj ne dozvolite da se otcepe. Ostavite nas i Kosovo na miru.

SS

pre 5 godina

Samo polako,davaće te i vi indijcima i pakistancima delove teritorije engleske.

vasilije

pre 5 godina

Tradicionalne mutivode i neprijatelji mira svuda u svetu.Sve aktivnosti Britanske administracije bilo gde u svetu vodile su uvek u rat i razaranje.Prisetite se njihovih dela u zadnjih 200 godina.Srbija mora da identifikuje sve agente Britanskih obaveštajnih agencija i protera ih iz Srbije a njihove domaće saradnike pohapsi sudski procesuira.Imali ste ovih dana izjavu jednog hrvatskog generala da su rat u bivšoj SFRJ počeli i završili englezi i da ih je baš briga koliko će ljudi poginuti.Zašto im je mir najveća smetnja razmišljajte.Pomogli su nam i da 1941 što brže dođemo u sukob sa Nemačkom a na kraju rata mnoge srbske gradove su razarali bombama kao i 1999 i po pravilu na pravoslavne praznike.

Perikle

pre 5 godina

U pravu si Matora, samo sto Kosovo nije suverena drzava pa tvoja prica ne pije vodu. Bavi se ti Bregzitom i onim otrovanim rusima i mani nas Srbe da malo ohanemo od vase brige!

Mile

pre 5 godina

potisnuti britaniju sa balkana , neka se bave svojim poslom .

uppssssss

pre 5 godina

I ova ima kupljenu diplomu .. nema pojma geografiju ..

AS

pre 5 godina

ŠTA SE BRE TA ŽVALAVA KOČOPERI? BIĆE KAKI SE RUSI I AMERI DOGOVORE EVENTUALNO POSLUŠAJU ANGELU. MISLIM DA JE PODELA OPCIJA BROJ 1, I DA ĆE JE MNOGI PODRŽATI DA BI SE TO PITANJE ZATVORILO ZA SVA VREMENA. VUČIĆ JE U PRAVU KADA KAŽE DA SE SA ŠIPTARIMA TREBA RAZGRANIČITI ZA SVA VREMENA.

Pravednik

pre 5 godina

Sve je gotovo. Srbi moraju priznati Državu Kosovu u sadašnjim granicama ili s malim korekcijama. U čemu je razlika, u par kvadrata zemlje.????????????

Branko

pre 5 godina

" AKO SI TSKO PAMETAN I SVE ZNAS, ZASTO HRVATSKA NE PRIZNA SLOVENCIMA GRANICU PO MEDJUNARODNOJ PRESUDI I RAZLIKA JE U PAR KVADRATA KAKO TI KAZES, DEBILU JEDAN"!!!!!????????

deda

pre 5 godina

draga gospodjo priynajte foklande,vratite irskoj njeno i priznajte skotsku. otimacina u tri cina.

lili

pre 5 godina

She should watch England and stop beeing parsley in every soup! Very bad politician for England and others.

RRPantela

pre 5 godina

Kada vi priznate nezavisnu drzavu IRSKU, Srbija ce priznati svoju pokrajinu Kosovo.

Brat Cercil

pre 5 godina

Srbija nije i nece menjati granice, a ti si ruzna a bices to isto i sutra.

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija