• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

11.08.2018

21:27

VULIN I ŠOJGU: Nikad sankcije Rusiji, podrška Ruske Federacije po pitanju KiM!

Politika

VULIN I ŠOJGU: Nikad sankcije Rusiji, podrška Ruske Federacije po pitanju KiM!

Podeli vest

Srbija i Rusija će nastaviti da unapređuju vojno-tehničku saradnju, zajednički je zaključak sastanka ministara odbrane Srbije i Ruske Federacije, Alksandra Vulina i Sergeja Šojgua

Rusija daje punu podršku Srbiji u rešavanju kosovskog problema i poštuje politiku predsednika Aleksandra Vučića, a Srbija nikada neće podleći antiruskoj histeriji i uvesti sankcije Rusiji, konstatovano je na sastanku, saopšteno je iz MInistarstva odbrane Srbije.

Šojgu i Vulin sastali su se na vojnom poligonu Alabino nadomak Moskve po završetku Međunarodnih vojnih igara. 

Srpski ministar odbrane je u posetu RFi došao na Šojguov poziv. 

Poželevši dobrodošlicu srpskoj delegaciji, Šojgu je rekao da mu je drago što sa Srbijom i Vulinom ima aktivnu saradnju i istakao da se sa srpskim kolegom vidi već treći put od početka ove godine. 

Vulin je preneo pozdrave predsednika Srbije i vrhovnog komandanta VS, Aleksandra Vučića i zahvalio se predsedniku RF zbog njegovog razumevanja pozicije Srbije kada je u pitanju rešavanje pitanja Kosova i Metohije.

- Još jednom smo dobili podršku Ruske Federacije kada je u pitanju rešavanje kosovskog problema, da je Srbija ta koja može i treba da donese odluku a da će Ruska Federacija uvek biti uz Srbiju. Ruska Federacija veoma poštuje politiku našeg predsednika i poštuje politiku Srbije kada je u pitanju očuvanje Kosova i Metohije, kada je u pitanju očuvanje interesa Srbije i srpskog naroda - rekao je Vulin.

Vulin je istakao je i da je Srbija prijateljska zemlja Rusiji.

- Srbija nikada neće učestvovati u antiruskoj histeriji i nikada neće razmatrati uvođenje bilo kakvih sankcija Ruskoj Federaciji, niti će biti tamo gde se o Rusiji loše govori ili gde se Rusija napada - rekao je srpski ministar odbrane. 

Šojgu je saradnju Rusije i Srbije ocenio kao veoma uspešnu naročito u delu vojno-tehničke saradnje, što je za Rusiju i najbitnije, i najavio i unapređenje saradnje na poljima vojno-tehničke, vojne saradnje kao i saradnje koja se tiče zajedničkih vežbi i obuka, navodi se u saopštenju. 

Potvrdio je da u narednom periodu Srbija može očekivati da će se nastaviti realizacija 

dogovorenog - nabavka novih helikoptera MI 17 i borbenih helikoptera MI 35. 

Šojgu se zahvalio ministru Vulinu na učešću ekipe Vojske Srbije na Međunarodnim vojnim igrama.

- Vaša ekipa je bila veoma uspešna na ovom svetskom takmičenju. Razumem da bi ste hteli bolje i zato sam spreman da vašoj ekipi sledeće godine pružim sve mogućnosti za trening - zaključio je Šojgu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bane

pre 5 godina

Srbija i Rusija pružaju jedna drugoj punu podršku i maksimalnu saradnju.

Romanija

pre 5 godina

Srbija je jedina država u Evropi uz Belorusiju koje nisu uvele sankcije Rusiji, ne računam BiH koja takođe nije uvela sankcije Rusiji ali zahvaljujući RS.To samo govori koliko mi poštujemo Rusiju i njeno prijateljstvo.

Nikola

pre 5 godina

Pravo prijateljstvo se zasniva na postovanju i pozrtvovanju.

Andrijana

pre 5 godina

Rusiji i ne treba uvesti sankcije,samo hrabro,oni su uz nas uvek bili,a i sada nam dokazuju to!

Dragan

pre 5 godina

Rusija je uvek bila uz Srbiju, i kada nam je bilo lose i kada nam je bilo dobro.Raduje nas njihov stav po pitanju KIM.

Uros

pre 5 godina

Srbiju i Rusiju vezuje prijateljstvo dugo 180 godina .

Andjelko

pre 5 godina

Srbija i Rusija su bratske zemlje i nikada im necemo uvesti sankcije. Vucic i Putin vode medjusobno uskladjenu politiku.

Anka

pre 5 godina

Zahvalni smo Rusiji na podršci i ovako dobrim odnosima.

Mašnica

pre 5 godina

Hvala moćnoj Rusiji na svemu što čini za našu zemlju i naš narod.

Mašnica

pre 5 godina

Sitni smo, ali dinamitni.Srbija sada ima dobro opremljenu vojsku.

Mašnica

pre 5 godina

Sa Rusijom treba uspostaviti što prisniju saradnju.

Tea

pre 5 godina

Nezamislivo je da Srbija uvode sankcije Rusiji i time da pokvari sjajne odnose i uništi svoju ekonomiju-Još uvek nismo ćlan Evropske unije i nismo dužni da ih pratimo.

Pera

pre 5 godina

Prijateljstvo i uzajamno poštovanje koje oduvek vlada između Srbije i Rusije podrazumeva da nikakvih sankcija ne sme biti.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija