• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.08.2018

14:39

(FOTO) VULIN U MINSKU: Izuzetni odnosi predsednika, doveli do boljih odnosa Srbije i Belorusije!

Politika

(FOTO) VULIN U MINSKU: Izuzetni odnosi predsednika, doveli do boljih odnosa Srbije i Belorusije!

Podeli vest

Srbija i Belorusija sve bolje sarađuju zahvaljujući izuzetnom odnosu predsednika Vučića i Lukašenka, a vojno-vojna saradnja dve zemlje je na najvišem nivou do sada, rekao je danas u Minsku ministar odbrane Aleksandar Vulin nakon sastanka sa beloruskim kolegom Andrejem Ravkovom

- Remont i modernizacija četiri MiG-a 29 koje nabavljamo od Belorusije ide po dogovorenom planu - dodao je Vulin.

Ministri Vulin i Ravkov su danas prisustvovali i otvaranju Izaslanstva odbrane Republike Srbije u Belorusiji.

Tanjug

Vulin je u razgovoru sa Ravkovom preneo lične pozdrave predsednika Vučića predsedniku Lukašenku i još jednom potvrdio da je izuzetan odnos dva predsednika omogućio i da dve države dobro sarađuju, svakim danom sve bolje, a da ministartva odbrane imaju saradnju koja nikada nije bila na višem nivou.

- Nakon razgovora sa ministrom Ravkovom mogu sa zadovoljstvom da kažem da ćemo nastaviti sa saradnjom i da se dogovor oko četiri MiGa, njihovog remonta i modernizacije nastavlja u skladu sa našim dogovorima i svakako će mnogo značiti i mnogo pomoći poboljšanju operativne sposobnosti RV i PVO Republike Srbije - rekao je Vulin.

Zahvalio se svom beloruskom kolegi na podršci koju njegova zemlja pruža Srbiji kada je reč o rešavanju pitanja Kosova i Metohije.

Tanjug

- Belorusija je prijateljska zemlja. Odnos Belorusije u svim međunarodnim forumima je takav da se Srbija uvek i bezrezervno podržava i zbog toga smo joj zahvalni. Ali tu je i sigurnost da će uvek prema Belorusiji Srbija nastupati maksimalno prijateljski i da će uvek nastojati da pomogne razvoju naših odnosa kao i poštovanju međunarodnog prava svuda u svetu - naglasio je Vulin.

On je istakao i da je vojna saradnja sa Belorusijom u usponu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

- Naši vojnici zajedno vežbaju, imaju 24 zajedničke aktivnosti, a na Međunarodnim vojnim igrama srpsko-beloruski snajperski par osvojio je zlatnu medalju i time pokazao da smo jedni od najboljih snajperista na svetu - rekao je Vulin.

Tanjug

Ministri su prisustvovali i otvaranju Izaslanstva odbrane Republike Srbije u toj zemlji.

- Rusija i Belorusija su prijateljske zemlje a ovo je dokaz da se naša saradnja razvija u svim oblastima. Vojno-vojna saradnja je nešto čemu polažemo veliku pažnju i ovo je ne samo dokaz naših sadašnjih odnosa već je ovo poruka za naše buduće odnose. Mi imamo prostora da razvijamo našu saradnju, imamo prostora da napredujemo a na ovaj način ćemo to omogućiti - zaključio je Vulin.

HEROJSKO DELO PORUČNIKA TRAJKOVIĆA: Spasao mladića na bazenu!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sasa Djuric

pre 5 godina

Bravo za vulina i vucica. Vulin radi dobar posao i vraca vojsci dostojanstvo.

Izbori 2024

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija