• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS/Informer.rs

13.08.2018

09:51

(VIDEO) KRIVILI SU SRBIJU ŠTO KOSOVO LOŠE ŽIVI, "PUMPAJU" GA 10 GODINA PA JE OPET CRNA RUPA! Zaharova: Nemoguće je graditi budućnost na lažima!

Politika

(VIDEO) KRIVILI SU SRBIJU ŠTO KOSOVO LOŠE ŽIVI, "PUMPAJU" GA 10 GODINA PA JE OPET CRNA RUPA! Zaharova: Nemoguće je graditi budućnost na lažima!

Podeli vest

Direktorka Službe za informisanje Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova rekla da je stav Rusije prema pitanju Kosova dosledan i striktan. Taj stav gradi se od tri komponente - međunarodna pravna osnova onoga što se dešava na Kosovu, poštovanje suvereniteta Srbije, nezavosnosti i unutrašnjeg srpskog zakonodavstva i razumevanje interesa naroda i Srbije kao države, istakla je Zaharova

Govoreći o poseti Srbiji, Marija Zaharova je zahvalila srpskom narodu i rukovodstvu Srbije na mogućnosti da boravi u našoj zemlji.

- Održane su konsultacije u MSP Srbije, a imala sam mogućnost da vidim vašu zemlju stvarno, ne preko fotografije, na internetu, preko filmova, Kusturice, već uživo - rekla je Zaharova.

Istakla je da je, znajući kroz šta je prošla Srbija, bila impresionirana koliko je zemlja uspela da preživi i da se revitalizuje posle teških vremena.

(FOTO) IVICA ME JE NAUČIO DA GUČA NIJE GUČI! Kako je Marija Zaharova čula za Sabor trubača

- Kad sam se našla u Srbiji i juče u Beogradu, Guči i po čitavom putu, ne bi mi palo na pamet da je zemlja preživela rat - rekla je ona.

ZaharovaTanjug

Zaharova

Kaže da je juče doživela dve emocije, sa jedne strane to je sećanje na slike iz devedesetih godina i radost za Srbe koji žive sada punim kapacitetom i punim životom, iako problemi postoje.

Govoreći o odnosu Rusije prema Kosovu, o spekulacijama da su Putin i Tramp razgovarali o podeli Kosova, Zaharova je rekla da su to lažne vesti da bi suprotstavi Srbe i Ruse.

- Ono što se tiče našeg stava, on je tradicionalan i dosledan. U današnjem svetu doslednost je retka stvar i sa ruske strane, ruska spoljna politika se pridržava linije doslednosti - kaže Zaharova.

ZAHAROVA O OSIROMAŠENOM URANIJUMU: Agresoru kompenzacija, žrtvi ništa!

Prema njenim rečima, što se tiče Kosova, i odnosa Rusije prema Kosovu, odnos je dosledan i striktan stav, on se ne menja zbog političkih konjuktiura. Stav je striktan i trasparentan i on se gradi iz nekoliko elemenata, objašnjava Zaharova.

- Prvo to su međunarodne pravne osnove onoga što se dešava na Kosovu Postoji Rezolucija SB UN i tu rezoluciju niko nije ukidao i ona je na snazi, važeća je i one zemlje koje sada više od svih viču o neophodnosti poštovanja međunarodnog prava - one moraju da se sećaju toga da Rezolucija 1244 jeste na stolu - kaže ona.

Marija ZaharovaTanjug

Marija Zaharova

Kako kaže, drugi elemenat je poštovanje suvereniteta Srbije i nezavosnosti i unutrašnjeg srpskog zakonodavstva. 

- Bar kada su sve zemlje fokusirane na demokratiju i poštovanje demokratije, potrebno je poštovati suverenitet i nezavoisnost Srbije i zakonodavstvoa Srbije - to je drugi blok elemenata na koji se gradi naš stav - rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima, treći elemenat je razumevanje interesa naroda Srbije i Srbije kao države i u tom smislu nacionalnog interesa naroda.

- Iz ove tri komponente se gradi naš dosledni stav i možete da budete sigurni da se ovaj stav neće promeniti - rekla je ona.

RAZUMEVANJE NACIONALNIH INTERESA SRBIJE

Govoreći o razgraničenju, Zaharova je rekla da je jedan od elemenata razumevanje nacionalnih interesa naroda Srbije. Ono što će biti prihvatljivo za narod Srbije vezano za ovakvo pitanje,  to će biti sa naše strane sa poštoivanjem prihvaćeno, kaže portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Prema njenim rečima, pitanje je šta će biti korisno za narod Srbije.

- Prošlo je deset godina od trenutka kada su Kosovo otcepili od Srbije, više od 100 evropskih uglavnom zapadnih zemalja su priznali ovu državu, mi tako ne smatramo i pomagali su finansijski i politički 10 godina - rekla je Zaharova.

(FOTO) ZAHAROVA ZA INFORMER: Upoznala sam Srbiju iznutra, oduševljena sam!

Kako kaže, od tih 100 država deset su najbogatije na svetu. 

- Tamo su pumali veliki novac i šta su dobili - ništa nije ispalo. Kako je bila crna rupa i ostala je crna rupa, a ranije su pričali da je Srbija kriva za to što Kosovo tako loše živi - istakla je Zaharova.

- Nemoguće je graditi budućnost na lažima, a tako je bila građena budućnost Kosova, na lažima, na kršenju međunarodnog prava, a onda ćete se setiti da je to bila nepravda džinovskih razmera koji su pokušali da šire naši američki partneri kada su rekli svetu da su Kosovo odvojili na onosvu referenduma - vi znate da referenduma nije bilo, ali svi smatraju da je to apsolutno zakonito. Nemoguće je graditi budućnost na uštrb života drugih - zaključila je Zaharova.

Pogledajte video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jovan

pre 5 godina

Zaharova je upućena u problem, mnogo je korupcije dole. Dok se to ne reši ne vredi ulagati, zato trebamo da se razgraničimo sa Albancima jednom i zauvek.

Milo

pre 5 godina

Samo kad bi njoj neko rekao da se danas Kosovo dosta diglo i izgradilo i da se bar duplo bolje živi nego sa Srbima...

Miroslav

pre 5 godina

Sve onos to je u interesu Srbije, Rusija ce podrzati. Naravno da bratska Rusija uvek uz nas

Njegos

pre 5 godina

Rusija je bila, jeste i bice najveci prijatelj zemlje Srbije i svih gradjana .

Jana

pre 5 godina

Jeste tako, Srbija je sada stabilna, i ne izgleda kao da je prezivela rat. Medjutim, pitanje Kosova mora da se resi kako bi se obezbedila mirna buducnost.

Miloš

pre 5 godina

Republika Kosovo je lažna država bez reda, zakona i pravila.

milena

pre 5 godina

Rusija je uvek bila uz Srbiju, i kada nam je bilo lose i kada nam je bilo dobro.Raduje nas njihov stav po pitanju KIM.

Branko

pre 5 godina

Da upravo tako,"SRBI SU SVUGDE DEZURNI KRIVCI I RUSI SA NJIMA, TAKO UBEDJUJU SVOJE NARODE I ISPADA KAD NEBI BILO SRBA I RUSA KOD NJIH BI CVETALE RUZE"!!!!!????? Tako je to i kod Siptara, Hrvata, Muslimana u BiH, Milogoraca, i Makedonaca....!!!!!?????

Draganab

pre 5 godina

Prethodnici su mnogo zla naneli nasoj zemlji, lagali su i dalje sire lazi, a onda im navodno sadasnja vlast ne valja i zele da prebace loptu na drugog.

Milica

pre 5 godina

Srbija je mnogo toga prezivela,ali i dalje cvrsto stoji na nogama.

mile

pre 5 godina

Svaka čast Rusiji na doslednom stavu i poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

Bojana

pre 5 godina

Samoproklamovana država Kosovo je izgrađena upravo na lažima!

Arsen

pre 5 godina

Pokusavaju da naprave od Kosova nezavisnu drzavu na osnovu lazi, sile, kriminala, zastrasivanja... Nema nista od toga dok god u Briselu ne dodjemo do kompromisnog resenja. Sa Albancima nema suzivota, to je jasno.

Vns

pre 5 godina

Draga moja rešavaj probleme u svojoj državi,pa tek onda komentarisi nas....

smrtnik

pre 5 godina

E ovo vec nije tacno. Pristina je kao grad skoro kao neka metropola.

mica

pre 5 godina

Posle svega,Srbija se izvukla i izvlaci,zahvaljujuci pravim ljudima koji vode zemlju u pravom smeru.

Petar

pre 5 godina

Uz podrsku Rusije i promenu stava Amerike, mozemo da dobijemo i vise nego sto smo mislili!

Nena

pre 5 godina

Da je više ovakvih srpskih prijatelja i ljudi koji znaju da nije lepo, a ni moguće graditi sreću na tuđoj nesreći.

Ivan NBg

pre 5 godina

A u Rusiji i Srbiji med i mleko... Iz Srbije svake godine ode oko 30000 ljudi.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija