• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ - M. DAKIĆ

14.08.2018

19:13

ISTINA O KOSOVU, MARIJA ZAHAROVA: Priština je crna rupa Evrope, na Kosovu su potrošili MILIJARDE I DOBILI NIŠTA!

Politika

ISTINA O KOSOVU, MARIJA ZAHAROVA: Priština je crna rupa Evrope, na Kosovu su potrošili MILIJARDE I DOBILI NIŠTA!

Podeli vest

Zapadne sile uložile su silne milijarde dolara u nezavisnost Kosova, ali im to ništa ne vredi! Kosovo je bilo i ostalo je crna rupa Evrope. Rusija nikada neće dozvoliti da se pitanje lažne države rešava novim lažima i kršenjem međunarodnog prava

Ovo je poručila portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, koja je podsetila koliku je Zapad podršku pružao šiptarskim vlastima u Prištini.

Putin podržava
srpske poteze

Zaharova ističe da su u medijima plasirane razne lažne vesti kako bi posvađali Srbe i Ruse.
- Spekulacije da su Tramp i Putin razgovarali o podeli Kosova lažne su vesti, servirane da se pokvare odnosi Rusije i Srbije. Potrebno je da razumemo interese Srba. Sve što je prihvatljivo za Srbiju, prihvatljivo je i za Rusiju - poručuje Zaharova.

Tradicionalni i dosledni

- Prošlo je već deset godina od trenutka kada su Kosovo nasilno otcepili od Srbije. Više od sto uglavnom zapadnih zemalja priznalo je ovu lažnu državu i pomagali su je finansijski i politički punu deceniju. Od tih sto država, deset su najbogatije na svetu. 

Tamo, na Kosovo, pumpali su veliki novac i šta su dobili?! Pa, ništa. Ništa nije ispalo! Kosovo je bila crna rupa i ostala je crna rupa, a ranije su, da vas podsetim, pričali da je Srbija kriva za to što se na Kosovu loše živi - navela je Zaharova i dodala da se budućnost Kosova ne može graditi na lažima.

- Tako je do sada bila građena budućnost Kosova, na lažima, na kršenju međunarodnog prava! Setićete se kakva je nepravda džinovskih razmera bila kada su Amerikanci rekli svetu da se Kosovo odvojilo od Srbije na osnovu referenduma. Vi znate da referenduma nije bilo, ali neki u svetu smatraju da je sve to sa Kosovom ipak bilo zakonito. Nemoguće je graditi budućnost na uštrb života drugih - istakla je Zaharova, koja je proteklog vikenda bila u poseti Srbiji.

(FOTO/ANKETA) OVAKO SU ŠIPTARI PODELILI KOSOVO: Srbiji šipak, njima sve i plus Preševska dolina!

Ona je ponovila da će Rusija podržati svaki predlog koji Srbija iznese za rešenje kosovskometohijskog problema (vidite okvir).

- Naš stav je tradicionalan i dosledan. U današnjem svetu doslednost je retka stvar i ruska spoljna politika se toga pridržava. Naš stav se gradi iz tri elementa. Prvo, to su međunarodne pravne osnove onoga što se dešava na Kosovu. Postoji Rezolucija Saveta bezbednosti UN i ona je na snazi.
Zemlje koje sada više od svih viču o neophodnosti poštovanja međunarodnog prava moraju da se sete da je ta rezolucija i dalje na stolu. Drugi element je poštovanje suvereniteta Srbije i nezavisnosti srpskog zakonodavstva. Treći element je razumevanje interesa naroda Srbije, Srbije kao države i nacionalnog interesa naroda. Budite sigurni da se ovaj naš stav neće promeniti...
- pojasnila je Zaharova, najbliža saradnica ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova.

Komentarišući njene poruke, politikolog Jelena Vukoičić ocenjuje da kosovsko pitanje nikad ne može da bude kamen spoticanja između Rusije i Srbije.

Beta/Fotomomtaža

- Zapad ni sam nije u potpunosti jedinstven kad se radi o Kosovu, jer vidimo da su u ovom trenutku stavovi nekih EU lidera mnogo tvrđi nego izjave koje dolaze od strane američke administracije. Što se tiče kosovskog problema, ruski zvaničnici su više puta izjavili da će zvanična Moskva podržati svako rešenje koje bude prihvatio Beograd - zaključuje Vukoičićeva.

Uvažavanje Srbije

Karijerni diplomata Zoran Milivojević kaže da je iz poruka Zaharove jasno da Rusija ne želi da bez konsultacija sa Srbijom razgovara o kosovskom problemu.

VUČIĆEVIĆ: Srbi sa KiM treba da znaju ko je kriv što će ostati da žive u suverenoj i lažnoj državi!

- Rusija neće bez konsultacija sa Srbijom ni sa kim razgovarati o rešenju kosovskog problema. Moskva uvažava Srbiju i jasno je rečeno da će podržati našu zemlju u onome što mislimo da je najbolje za nas, te da neće raditi ništa suprotno srpskim nacionalnim interesima. Rusija čvrsto stoji na poziciji međunarodnog prava i poštovanja Rezolucije 1244 i poštovanja suvereniteta države - objašnjava Milivojević.

IVICA DAČIĆ O TAČIJU I LICEMERIMA IZ SRBIJE: Mržnja prema Vučiću i pozivi na državni udar, prelaze u mržnju PREMA SRPSKIM DRŽAVNIM INTERESIMA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milenko Mihajlovic

pre 5 godina

Svi građani Srbije treba da glasaju o status Kosovskih meštana pošto Kosovo je Srpsko ne samo Kosovsko.

Margo

pre 5 godina

Siptare je Broz uvezao u proslom veku 70-tih, oni NEMAJU mesto rodjenja u LK, njima samo pise KOSOVO kao mesto rodjenja. Proterati ih, kao i migrante!!! I migranti kroz koju PLODNU generaciju mogu isto da nasem potomstvu prirede! Zao mi je tih ljudi, ali dovoljno imamo nasih problema kojima moramo da se bavimo...ugledajmo se na Viktora Orbana!

Milenko Mihajlovic

pre 5 godina

Kosovo je isključivo Srpsko I kao takve nije predmet za podele.

Milenko Mihajlovic

pre 5 godina

Šiptari su se naselili i umnožili na Kosovu ali to im ne daje nikakva posebna prava iznad Srpskih Građana širom Srbije uključujući Kosova. Ako im se to ne sviđa neka se pokupe i nek napuste Kosovo.

Stojan

pre 5 godina

Dogovarati se samo sa Rusijom a ne sa Nemackom. Od Nemaca nece biti nista drugo nego Nemci a svi znaju sta je to.

mala

pre 5 godina

Dzaba potrosene pare kada se Srbija nece odreci Kosova.

Velizar Kastratović

pre 5 godina

Kosovo je crna rupa zapada. Mislim da će vrlo brzo da dignu ruke od njega. Ako se SAD umeša, Nemačka i VB nema šta da traže.

Alhemičar

pre 5 godina

Zapadu su konce pomrsili Rusija i Kina koje ne priznaju nezavisnsot Kosova i koje poštuju međunarodno pravo.

Jana

pre 5 godina

Rusija je pravicna i savesna i postuje medjunarodno pravo, tacno je sve sto je izjavila Zaharova.

ivana

pre 5 godina

Od Svete Srpske zemlje,siptari su napravili leglo kriminala i mafije.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59