• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.08.2018

13:48

JEVTIĆ: Napadi uvek od istih, ne smeta im rešenje već Vučić!

Politika

JEVTIĆ: Napadi uvek od istih, ne smeta im rešenje već Vučić!

Podeli vest

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić poručio je u otvorenom pismu da bi napadi na predsednika Srbije Aleksandra Vučića bez obzira sa kojim bi predlogom izašao za rešenje pitanja KiM bili uvek isti i od istih ljudi i da bi im smetalo ne rešenje već Vučić


Jevtić je istakao da problem nije razgraničenje već to što pojedincima smeta Aleksandar Vučić.

- Smetalo bi im bilo koje rešenje, i da kaže predsednik Srbije - imamo dogovor sa Albancima da kao deo Srbije tu ostanu, raspisaćemo izbore i dobiti možda za predsednika Vlade Srbije Albanca - smetalo bi. I smetalo bi kada bi rešenje bilo Zajednica srpskih opština sa punim ovlašćenjima poput Republike Srpske. I bunili bi se neki protiv zamrznutog konflikta, rekli bi zar opet izolacija Srbije? Smetalo bi ne rešenje, već Aleksandar Vučić - podvukao je Jevtić.

Kako kaže u trenutku kada je neko konačno rešio da pitanje odnosa Srba i Albanaca na prostoru KiM trajno reši, zarad bolje i izvesnije budućnosti, svih onih koji žele da ostanu i sa svojim porodicama na Kosovu žive, svakodnevno smo svedoci napada na onog "ko ima hrabrosti da sve nas pogleda u oči i kaže istinu, na onog ko ima hrabrosti da se sa problemom Kosova izbori, na našeg predsednika Aleksandra Vučića".

Navodi da Srbe i njega lično posebno bole napadi koji dolaze od strane pojedinaca iz SPC, napadi od strane onih koji znaju koliko je borba teška, koliko je pozicija, u kojoj se nalazimo kao narod, komplikovana.

Boli kada crkveni velikodostojnici, naši sunarodnici, svojim napadima pomažu onima koji nam baš i ne misle dobro, dodao je Jevtić.

- Vladiku Teodosija poštujem, cenim i volim. Vladika Teodosije i celokupno sveštenstvo zna koliko je predsednik Vučić, koliko smo mi zajedno sa predsednikom Vučićem učinili za naše svetinje na Kosmetu i šire. Ne mogu a da ne ukažem na to da sam lično ja to osećao kao obavezu, kao Hrišćanin. Zato boli svaka otrovna strelica koja se uputi od strane pojedinaca iz naše srpske Crkve - ukazao je.

Precizirao je da u Ðakovici, osim u manastiru, nema Srba i da je to za njih zabranjeni grad.

Poručio je da kada neko pokušava da takvo stanje prikaže drugačije, onda time čini uslugu i korist onima zbog kojih se Srbima brani i na praznike da dođu u Ðakovicu, onima koji podižu lažne optužnice protiv naših sunarodnika samo zato što neće da prodaju svoju dedovinu.

Naveo je da poštuje i ceni hrabrost monahinja u Ðakovici kojima se pomagalo da im se stvore uslovi da u takvom okruženju žive u manastiru.

- Crkveni velikodostojnici odlično znaju koliko smo se kao politički predstavnici Srba borili i za život u Ðakovici, Dečanima, Prizrenu, Uroševcu, Vučitrnu, Vitini, Prištini, Peći, Klini, Istoku, Gnjilanu... svuda tamo gde smo uspeli da sačuvamo i obnavljamo i naše svetinje i život. Zato posebno bole napadi od strane pojedinaca iz naše Crkve, onih koji se licemerno danas pitaju koga Srpska lista predstavlja - rekao je Jevtić.

- Oče Savo Janjiću, kažete ne možete a da ne oćutite predsedniku Vučiću? A kada ste to oćutali? Kažete i napadate u trenutku kada treba svi složno da se izborimo da život pobedi. Nije vama problem, oče Savo, razgraničenje koje se pominje a da smo od rešenja miljama daleko. Ako niste do sad uvideli koliko smo se zajedno sa vama borili za život i Crkvu, za narod i opstanak, onda granice postoje u glavama i teško ih je pomeriti - poručio je Jevtić.

Kako je rekao kada bi Vučić izašao sa bilo kojim predlogom, napadi bi bili uvek isti i od istih ljudi, od onih koji su nas između ostalog stavili u položaj kakav jeste.

- Pa zar su vama danas veći prijatelji oni koji su svojim političkim delovanjem činili da Kosovo dobije pečat nezavisnosti Međunarodnog suda pravde u Hagu? Jel Vaše društvo danas treba da bude Vuk Jeremić koji je za Albance heroj - upitao je Jevtić.

Jevtić je istakao da nije problem razgraničenje već što pojedincima smeta Vučić.

Navodi da smemo da budemo sebični i da treba misliti na budućnost svih Srba na prostoru i centralne Srbije i svuda gde na Zapadnom Balkanu danas žive.

- Našeg predsednika Vučića moramo da podržimo, hrabrijeg i boljeg nismo imali, odlučnog da se bori za budućnost i život! A oni koji ne mogu da pomognu, neka barem ne odmažu. I neka ponekad i oćute, biće korisnije i bolje za sve nas - naglasio je Jevtić.

Poručio je i da je želja da pobedi mir i razum.

- Znajući težinu problema Kosova i okolnosti u kojima živimo, znajući političke okolnosti, želimo mir. Želimo da pobedi razum i baš onako kako je predsednik Vučić rekao kada nas je posetio u Štrpcu - život je ono što mora da pobedi - zaključio je Jevtić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nana

pre 5 godina

Smeta im čovek koji se bori za svoju zemlju..strašno

Branko

pre 5 godina

" MA NIJE U PITANJU RESENJE KOSOVA, ONI TACNO ZNAJU DA DOK JE VUCIC U POLITICI ONI NE MOGU DOCI NA VLAST. PROCENILI SU DA UZ POMOC ZAPADA KRENU SA TIM PROBLEMOM DA GA RUSE. PA CELA TA KUPUS KOALICIJA JE NA ZADNJOJ ANKETI PRE OKO 8-10 DANA DOBILA 9,6 %, ONI POJEDINACNO NE MOGU NIKO PRECI NI CENZUS, ZATO SE TAKO I SKUPLJAJU KAO MUVE NA G*VNO"!!!!!!!!!??????,

red

pre 5 godina

Umesto da rade nešto korisno oni napadaju ljude koji brinu i bore se

aca

pre 5 godina

Vode politiku mrznje prema predsedniku a resenje im ne smeta!

Jana

pre 5 godina

Vučić i da nađe najbolje moguće rešenje opoziciji ni to ne bi valjalo, jer oni pljuju po svemu samo da dođu do svojih kriminalnih ciljeva.

Maja

pre 5 godina

Opozicija greši, zbog mržnje prema Vučiću radije bi da izgube Kosovo i oni bi to videli kao Vučićev poraz, a to je poraz za celu zemlju i sve Srbe.

Hleb

pre 5 godina

Nezavisno Kosovo ide na dušu baš onima koji slave ovih dana uz pečenu prasetinu.

MilijanaLakić

pre 5 godina

Pa ako u ovoj zemlji još neko ima dilemu oko toga ko i zašto pravi histeriju oko kosovske krize , gospodin Jevtić je to sa malo reči vrlo rečito obznanio-ne smeta toj "drugoj Srbiji" rešenje krize smeta im Vučić i to je jedina i prava istina

Vojke

pre 5 godina

Aleksandar Vučić ima rešenje daa dijalog, a krivo im što oni nisu bili sposobni da nađu rešenje za Kosovo.

Zlatko

pre 5 godina

Za razliku od opozicije koja nije bil sposobna da nađe neku ideju,Aleksandar Vučić je hrabro stao pred javnost i dao predlog.

Mia

pre 5 godina

Ma koga briga sta oni pricaju i ko njima smeta, najbitnije je da je narod zadovoljan i da njima ne smeta predsednik vec veruju u njega i u njegovu borbu.

Mia

pre 5 godina

Verujem da predsednika ne dotiču ti razni komentari jer on vrlo dobro zna šta radi a i narod to zna a to mu je najvažnije, tako da mogu samo da pričaju i ništa više.

Mita

pre 5 godina

Strasno je sto vode borbu protiv coveka koji se sve vreme trudi da nadje nacin da se resenje za Srbe sa KiMa pronadje.

Mita

pre 5 godina

Umesto da, ako nista cute, politicki protivnici su najglasniji kada su napadi na Vucicu po sredi. Namerno to rade, jer su svesni koliko truda i energije ulaze u borbu za KiM.

Sanjalica

pre 5 godina

Smeta im jer se svom snagom bori za bolje sutra...

Spasojevic

pre 5 godina

Srbija nece odustati od svojih ciljeva, potreban nam je koncezus ma sta bilo. To je potrebno i zbog psiholoskog stanja nacije prvenstveno.

Domentijan

pre 5 godina

Ma, ne smeta opoziciji Vucic, nego im smeta sto nemaju fotelje da napune bankovne racune. Pa, zar im nije bilo dosta 12 godina, bre?

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Опозиција како је кренула противила би се и против формирања Заједнице српских општине , толико су сујетни.

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Опозицији све смета а највише што нису на власти да још мало краду и пуне џепове.

maca

pre 5 godina

Tako je njihova zloba dostize vrhunac,a nicem dobrom ne vodi.

Relja

pre 5 godina

To je jasno kao dan.Nisu bitni problemi koliko pojedincima smeta Vucic.Kompleksi rade svoje.

Dragana

pre 5 godina

Predsednik je uporan i naci ce najbo;je resenje u ovom trenutku za Srbe na KiM,ovi ostali mogu samo da ga mrze,jer to najbolje rade.

Fudbaler

pre 5 godina

Srbe i njega lično posebno bole napadi koji dolaze od strane pojedinaca iz SPC, napadi od strane onih koji znaju koliko je borba teška, koliko je pozicija, u kojoj se nalazimo kao narod, komplikovana. Aleksandar Vučić je jedini koji radi na tome da KiM ostane u sastavu Srbije, bori se da se formira ZSO kako bi omogućila svima bolje uslove života.

Darija

pre 5 godina

Ti srbomrzci su dobili lovu kako bipljuvali po Vucicu

Miloš

pre 5 godina

Bilo ko da radi nešto za svoju zemlju i ako je patriota i brani svoje naći će se meti dokoličara koji ništa drugo ne znaju osim da kritikuju i da kontriraju.

Arsa

pre 5 godina

Opozicija nema nikakav program,niti zelju da Srbiji bude bolje,nego samo mrznju protiv Vucica.

Ana

pre 5 godina

Postupci opozicije su stvarno sramotni iz usmereni direktno protiv srpskog naroda.

Aca

pre 5 godina

Aleksandar Vucic vodi zdravu politiku, a narod to primecuje.

Milan Savić

pre 5 godina

Može da im smeta, ali oni nemaju podršku naroda.

Dara

pre 5 godina

Sve što više napadaju Vučića, on je jači i više se bori za dobrobit srpskog naroda! Ne može mu niko ništa!

Uroš

pre 5 godina

Psi laju, karavani prolaze, Vučić i dalje na vlasti, opozicaja ne može da krade...I tako...

Sanja

pre 5 godina

Politika opozicije je da iskazuju mržnju prema Vučiću nebitno na koji način. A Vučića mrze jer im ne dozvoljava da se bogate na tuđ račun bez ikakvog rada i truda.

Katarina

pre 5 godina

Je l' moguce da vam smeta covek koji je pokrenuo Srbiju i napravio nesto od te iste zemlje?

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija