• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.08.2018

11:00

BRNABIĆ: Pravi je trenutak da se reši zmrznuti konflikt na KiM! Od nas zavisi da li će nam deca stasavati na mitovima iz prošlosti ili će imati budućnost po meri čoveka!

Politika

BRNABIĆ: Pravi je trenutak da se reši zmrznuti konflikt na KiM! Od nas zavisi da li će nam deca stasavati na mitovima iz prošlosti ili će imati budućnost po meri čoveka!

Podeli vest

Sada je trenutak da izađemo iz zamrznutog konflikta po pitanju Kosova i Metohije i krenemo putem kojim bi krenule nacije koje rešavaju probleme i tako postaju pobednici, poručila je danas premijerka Ana Brnabić

Ona je istovremeno pozvala sve aktere političkog i javnog života na odgovoran odnos prema tom pitanju, a građane - da stanu uz predsednika Republike, u nastojanju da se nađe rešenje za Kosovo i Metohiju i za budućnost zemlje.

(VIDEO) MATIĆ IZ ANTIDOT-a: Jeremić zaboravlja da se nekada zalagao za razgraničenje Kosova, a danas tu ideju LICEMERENO NAPADA!

- Pronalaženje rešenja za dugoročnu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine bez sumnje je najvažnije političko pitanje za budućnost naše zemlje i našeg naroda-istakla je premijerka u izjavi za Tanjug. 
Otvaranjem unutrašnjeg dijaloga i teškim, ali nikad konstruktivnijim, razgovorima sa najvažnijim svetskim liderima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao je, ističe Brnabić, odvažnost, hrabrost, najveći mogući stepen političke odgovornosti i liderstva da proba da reši teško i emotivno pitanje koje decenijama unazad opterećuje naše društvo. 

Ana BrnabićTanjug

Ana Brnabić

Premijerka podseća da Kosovo i Metohija nije pitanje za jednokratnu upotrebu, a posebno ne za političku zloupotrebu. 

- Ono se, međutim, već neko vreme pretvara u predmet dnevno-političkih rasprava koje, ne samo da ne doprinose demokratskom političkom dijalogu, već ga dodatno degradiraju i to na pitanju oko koga moramo uspostaviti nacionalni konsenzu - rekla je premijerka. 

Ako su period za nama obeležile nekonstruktivne rasprave, i dalje imamo vremena, ističe ona, da pokažemo punu odgovornost i političku zrelost. 

- Apelujem na sve učesnike u političkom i javnom životu da nastupaju kao odgovorni pojedinci, svesni da će rešenje ovog pitanja obeležiti budućnost generacija. U trenutku kada se odnos velikih sila prema Srbiji menja i kada se naš glas čuje mnogo više nego pre nekoliko godina, vreme je da pokažemo što veće jedinstvo o ovoj temi - kaže Brnabić i dodaje da celo društvo treba da se pokrene ka rešenju, izvuče glavu iz prošlosti i okrene budućnosti koju sada stvramo.

BrnabićTanjug

Brnabić

- To znači da se građanima ne nude rešenja koja lepo zvuče, a koja, na žalost, nemaju nikakvo utemeljenje u realnosti i političkom trenutku u kome se nalazimo", primećuje predsednica vlade i ističe:

- Da li ćemo promovisati ideje koje su prevaziđene jednostranim proglašenjem nezavisnosti Kosova, koje najmoćnije zemlje sveta smatraju već zatvorenim pitanjem, ili ćemo pokazati zrelost i tražiti kompromis u okvirima mogućeg, najdirektnije će uticati na to kakva će naša budućnost biti i kako će mlade generacije stasavati: na mitovima iz prošlosti ili kreirajući budućnost po meri svakog građanina". 

SIMIĆ: Teodosije ne iznosi mišljenje nego napada Vučića!


Želim još jednom da pozovem sve građane, kaže ona, da stanu uz svog predsednika, "da zajedno gledamo u budućnost, pre svega zbog generacija koje dolaze, ali i zbog sadašnjih generacija, koje mogu da prekinu niz loših i gubitničkih odluka koje su donošene u ne tako dalekoj prošlosti".

Sada je trenutak da izađemo iz zamrznutog konflikta i krenemo putem kojim bi krenule nacije koje rešavaju probleme i tako postaju pobednici, zaključila je Ana Brnabić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija