• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.08.2018

15:07

VUČIĆ I SKOT o dijalogu i idejama za postizanje rešenja za KiM!

Politika

VUČIĆ I SKOT o dijalogu i idejama za postizanje rešenja za KiM!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razmenio je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kajlom Skotom mišljenje o stanju dijaloga Beograda i Prištine i idejama za postizanje rešenja za pitanje Kosova i Metohije

Predsednik Vučić je, kako je saopšteno, još jednom istakao potrebu postizanja istinskog kompromisa, koji bi garantovao trajnu stabilnost i omogućio ekonomski napredak.

Dvojica sagovornika su se saglasili da je dijalog način za poboljšanje okolnosti na Kosovu i Metohiji, ukoliko mu se pristupi odgovorno i uz izbegavanje konfrontacija.

Tanjug

Ambasador Skot je pozvao Beograd i Prištinu da pokažu hrabrost, fleksibilnost i kreativnost u postizanju rešenja, koje bi doprinelo regionalnoj stabilnosti.
Predsednik Vučić i ambasador Skot su razgovarali i o američkoj podršci evropskom putu Srbije, koja se ogleda i u novčanoj pomoći za reformske procese, poput nedavnog povećanja pomoći u oblasti vladavine prava u iznosu od tri miliona dolara.

Presednik Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog interesovanja američkih kompanija za ulaganje u Srbiji i sa ambasadorom Skotom je razmotrio konkretne mogućnosti za povećanje ekonomske saradnje dveju zemalja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Govedarica

pre 5 godina

Vučić se svakodnevno bori za rešavanje problema sa KiM.

vase

pre 5 godina

Bilo bi dobro kada bismo pridobili podrsku SAD-a po pitanju problema na KiM.

Miki

pre 5 godina

Ne vredi da sa njim razgovara, oni su na strani siptara i resenja dolaze upravo odande a ovamo se foliraju da vode razgovore....licemeri ! Vucicu ne veruj im nistA, da na vatri gore, neveruj covece !

pokahontas

pre 5 godina

Regionalna stabilnost je moguća samo uz razgraničenje KiM.

Nina

pre 5 godina

Srbija i predsednik su uvek za prijateljsku saradnju sa svima i za postizanje mira na KiM.

Aleksa

pre 5 godina

Jedini predsednik koji danonocno trazi resenje I trazi ga na pravim mestima

Ljubinko

pre 5 godina

Ovaj susret je bitan, kako bi se došlo do rešenja za pitanje Kosova i Metohije.

Kaktus037

pre 5 godina

Traze se sve moguce ideje za resenje pitanja KiM.

Milica

pre 5 godina

Vucic sa Skotom razgovarao o idejama za resnje pitanja KiM.

Marija

pre 5 godina

Vucic je uspeo,d apromeni poglede Amerike,ka Kosovskom problemu.covek sta radi toje neverovatno.Treba mu nasa podrska,narodna,za njegovo resenje,i jos brzece i jace resiti problem.

Milos

pre 5 godina

Pitanje Kosova i Metohije treba sto pre resiti kako bismo svi ziveli bolje, mirnije i stabilnije.

kornjacarade

pre 5 godina

VERUJEMO U ALEKSANDRA VUČIĆA I NJEGOVOM REŠAVANJU PROBLEMA KIM

Anka

pre 5 godina

Borba za Kim mora da se nastavi, do konacnog rešenja.

Suzana

pre 5 godina

Svi smo za očuvanje mira i stabilnosti u državi, ali i u regionu!

Nina

pre 5 godina

Kompromisom do rešenja koje je što pre neophodno. Podrška predsedniku!

Nikola

pre 5 godina

Srbija će pokazati hrabrost, fleksibilnost i kreativnost u postizanju rešenja, a može li se to očekivati i od druge strane?!

Mirjana

pre 5 godina

Uz razgovor mirnim putem moguce je stici do resenja.

Fudbaler

pre 5 godina

Aleksandar Vučić jača odnose sa SAD, i želi da radi na ekonnomskom oporavku razvoju našeg naroda i države. Srbija i trreba da od SAD traži podršku u vezi formiranje ZSO.

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija