• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Svobodnaя pressa/mediji

16.08.2018

18:12

(VIDEO) SRBIJA I RUSIJA ĆE OSLOBODITI KOSOVO I CRNU GORU! Američki vojni analitičar: RAT ĆE BITI VELIKIH RAZMERA!

Politika

(VIDEO) SRBIJA I RUSIJA ĆE OSLOBODITI KOSOVO I CRNU GORU! Američki vojni analitičar: RAT ĆE BITI VELIKIH RAZMERA!

Podeli vest

Oružani sukob između Srbije i Severno-atlantskog saveza moguć je čak i u bliskoj budućnosti, ako strane odmah ne počnu da traže kompromis. O tome u svom članku u Financial Times-u piše profesor konfliktologije i međunarodnih odnosa na Univerzitetu Džordž Mejson (SAD) Denis Sandol (tekst u prilogu). Po njegovom mišljenju, uporno širenje NATO na istok i planovi za uključivanje Gruzije i Ukrajine u blok, dovodi Rusiju u bezizlazan položaj

Posle okončanja Hladnog rata činilo se da svetski rat više nije moguć. Ali, dok su u Moskvi stalno govorili o našoj miroljubivosti, spoljna politika Zapada nije pretrpela bitne promene. Vojni blok NATO nije raspušten, nego je nastavio da učestvuje u mnogim oružanim konfliktima u svetu. Pošto na planeti nije bilo njemu ravne sile koja bi se tome suprotstavila, Savez je uspeo da faktički prisvoji funkciju svetskog arbitra.

Sada, kad Rusija već više nije onakva kakva je bila 1990-ih godina i kad aktivno brani svoje geopolitičke interese, Zapad čini sve da proširi konfrontacije s našom zemljom. Često i na sopstvenu štetu. Stoga scenario američkog profesora Sandola više ne izgleda kao fantazija.

Ali, da li je naša zemlja spremna za konfrontaciju velikih razmera sa Zapadom, ako ona počne na nivou koji više nije nivo sankcija?

Vodeći ekspert Centra za vojno-politička istraživanja MGIMO (Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose) Mihail Aleksandrov smatra da je verovatnoća velikog rata realno velika, ali da smo mi u stanju da se zaštitimo:

- Profesor Sandol je svakako u pravu: politika NATO je dovela do naglog pogoršanja odnosa između Alijanse i Rusije. Blok je za pravac svog delovanja izabrao opkoljavanje naše zemlje, i sada je stvorena neposredna pretnja za našu bezbednost. Ta tendencija je postala jasna u vreme "cvetne" revolucije u Gruziji, a sada Zapad pokušava da pod svoju punu kontrolu stavi Ukrajinu".

Faktički, mi već vidimo eskalaciju konflikta. U Ukrajini armija je u ofanzivi, a narodna milicija pokušava da se odupre. U daljem toku događaja moguć je dolazak dobrovoljaca iz Rusije, početak ofanzive na Kijev i zauzimanje prestonice. Zapad povećava svoju pomoć Ukrajini, tako da će Rusija morati da se umeša i da, sada već sa sopstvenim oružanim snagama, izađe na granicu Ukrajine i Pridnestrovlja.

A tada će od NATO zavisiti hoće li se Alijansa umešati ili ne. Ako se umeša, to će biti rat velikih razmera. Samo, NATO nema snaga i resursa za rat sa Rusijom. Armija NATO je, svakako, mnogobrojna, ali ona je razbacana na mnogim tačkama sveta i nije sposobna za vođenje konsolidovanih borbenih dejstava. Osim toga, NATO u Evropi nema dovoljno teške tehnike, municije, a i logistika je slabo razvijena.

Stoga, teoretski, Rusija mirno može da izbije na Balkan, pregazivši Bugarsku i Rumuniju. Moguće je izgraditi savez sa Srbijom i zajedno osvojiti Kosovo i Crnu Goru. Faktički, mi bi tako zatvorili NATO u polukrug. Dakle, imamo dobre mogućnosti.

Naravno, NATO se može dodatno naoružati, skupiti vojsku. Ali ni mi nećemo sedeti skrštenih ruku. Sprovešćemo delimičnu mobilizaciju, prebaciti vojsku sa Urala, gde imamo velike rezerve oružja. Uzgred , NATO to nema, oni su uništili sve rezerve. Mi na Uralu imamo 10 hiljada tenkova, i potrebno je nekoliko meseci da bi se oni doveli u stanje borbene gotovosti. Mi imamo i mobilizacionu rezervu, a NATO nema. Oni mogu da izgrade milionsku armiju, a mi prilično brzo možemo da stavimo pod borbenu gotovost armiju od dva-tri miliona vojnika.

Najverovatnije je da će taktičko nuklearno oružje biti upotrebljeno. NATO ima premoć u avijaciji, i zbog toga će naš zadatak biti da brzo uništimo njihove aerodrome. Za to će biti potrebno da se iskoristi taktičko nuklearno oružje, posebno, krilate rakete. Mi nemamo dovoljan broj raketa srednjeg dometa, ali imamo rakete na avionima, brodovima i podmornicama, sposobne da pogode bilo koju tačku u Evropi.

Posle togo će početi rat iscrpljivanja sličan Prvom svetskom ratu. Elektronski sistemi će biti izbačeni iz stroja, a bez njih neće biti moguća upotreba NATO oružja visoke preciznosti, a Alijansa i nema mnogo takvog oružja. NATO će morati da ratuje običnim naoružanjem, a na Zapadu njime slabo umeju da ratuju.

Tako da nije fakat da će pobeda biti na strani Zapada. Mislim da NATO generali to razumeju i u poslednje vreme nastoje da se ne hvališu svojom moći.

TRAŽE NAM DA PRIZNAMO KOSOVO, ONDA DA UĐEMO I U NATO: Beograd nema alternativu, MORA DA KAŽE NE!

"SP": - Zar NATO ne zatvara obruč oko Rusije i bez te dovoljne moći?
- Sada se prednost daje poluratnim metodama, kombinacijama političkog nasilja sa akcijama diverzantskih grupa. U suštini, veliki rat nije potreban NATO. On može zatrebati nama, ako zaključimo da ne uspevamo da se izborimo sa situacijom. Mi ćemo jednostavno morati da odgovaramo asimetrično. Ali strategija NATO je da političkim i poluratnim metodima osvoji postsovjetski prostor, kao što se to sada događa na Ukrajini. Zatim će početi da destabilizuju situaciju na Severnom Kavkazu, u Povoložju, da blokiraju naše trgovačke puteve i isporuke energije. To jest,  NATO računa na iscrpljujći konflikt, koji će dovoditi do postepenog slabljenja Rusije, otcepljenja njenih teritorija od nje i, na kraju krajeva, do nestanka zemlje.
Ali mi smo taj plan srušili na Ukrajini, prešavši na aktivno delovanje. Nažalost, mi nismo izbili na granice bivšeg SSSR. Da jesmo, u NATO bi sada razmišljali ne o osvajanju post-sovjetskog prostora, već o sopstvenoj odbrani, izgradnji bastiona u Istočnoj Evropi za slučaj naše invazije.
Zapad protiv nas vodi neobjavljeni rat, a naše rukovodstvo želi da izgleda kao dobrica pa govori o nekakvom partnerstvu.

"SP": - Proizilazi da uspeh planova Zapada leži u našoj neodlučnosti.- Potpuno tačno. Trebalo je 2008. godine demonstrativno slomiti Gruziju, izvesti Saakašvilija pred sud, postaviti tamo prorusku vlast. Tada se Zapad ne bi usudio da se umeša na Ukrajini. Ali svi su videli našu neodlučnost, kad smo se ograničili na Abhaziju i Južnu Osetiju. Zato su i organizovali prevrat na Ukrajini, i opet mi opet vodimo "dugu igru". Neki računaju na raskol između Evrope i SAD. A to su pokušavali da naprave još i Staljin i Hruščov, a Gorbačov je pokušavao da manevriše sa Nemačkim. Ne treba sada po deseti put da nagazimo na iste grablje. Takvom taktikom se iscrpljuju resursi, umesto da se pređe u odlučnu akciju.
Iako bi mi sada mogli da napravimo probleme Amerikancima na Bliskom Istoku, oko Saudijske Arabije. I cene nafte bi opet skočile.
Dok je Janukovič bio zakoniti predsednik, ukrajinska armija nije branila režim u Kijevu. Mi smo tada mogli da uspostavimo na Ukrajini prorusku vlast, ali smo propustili priliku.

"SP": - Na Zapadu govore da privreda Rusije predstavlja svega - 2,5% svetskog BDP i da se, ako postoji takva želja, naša zemlja može vrlo brzo da se slomi samo ekonomskim merama.

- To prosto zvuči smešno! Rusija kontroliše veći deo svetskih resursa, ima ogromnu teritoriju, najveći nuklearni potencjial. Ako bi postojala takva želja, mogli bismo da uništimo i Evropu i SAD. Staljin nije imao takve mogućnosti, a mi ih imamo.
Što se tiče same ekonomije, udeo Zapada u svetskoj ekonomiji se postojano smanjuje i sada se kreće oko jedne trećine. To znači da bi se moglo živeti i bez Zapada. U svoje vreme Sovjetski Savez je imao punovredne trgovačke odnose samo sa Avganistanom i Iranom, pa je uspeo da opstane. Sada su nam partneri Kina, Indija i mnoge druge zemlje. Zapadu je ostala poslednja poluga delovanja na ostale države - kontrola nad finansijama. Ali već govore o međusobnim plaćanjima u nacionalnim valutama u okviru BRIKS.

AKO SAD PODRŽE RAZGRANIČENJE BEOGRADA I PRIŠTINE, STAV BERLINA NEUTRALISAN: Tramp se pita, a ne Nemačka!

"SP": - Pri vojnoj konfrontaciji važan je stav stanovnika, njihova spremnost da nešto žrtvuju?

- Kada je Putin uspeo da povrati Krim, imao je neverovatnu podršku. Takav nivo poverenja uživao je, možda, samo Aleksandar Prvi kada je osvojio Pariz, ili Staljin kada je osvojen Berlin. Ali, kasnije je taj dinamizam izgubljen, nema vidljivih uspeha na međunarodnoj sceni, rublja pada, privreda slabi. A to iritira. Kada bismo osvojili celu Ukrajinu, onda bi narod bar znao zbog čega trpi. Osim toga, u oblastima Novorusije se nalazi ogroman industrijski potencijal i izvanredno plodno zemljište.
Drugi problem su - predstavnici "pete kolone". Evo u Moskvi uvode naplaćivanje parkiranja, objedinjuju škole i bolnice. Takva politika razdražuje građane.

IVICA DAČIĆ O TAČIJU I LICEMERIMA IZ SRBIJE: Mržnja prema Vučiću i pozivi na državni udar, prelaze u mržnju PREMA SRPSKIM DRŽAVNIM INTERESIMA!

"SP": - A da li je zapadno društvo spremno da ratuje sa Rusijom?- Male države Istočne Evrope neće ratovati. Ratovaće Nemci i Anglosaksonci, i možda im se pridruže Francuzi. Tu su još i mrzitelji Rusije kao što su Poljska i pribaltičke zemlje. Nažalost, pristalice Rusije na zapadu nemaju nikakv uticaj. I u nacističkoj Nemačkoj je postojao pokret otpora, ali nije on tamo vedrio i oblačio. Sve elite su potčinjene "vašingtonskom obkomu" (1).

"SP": - da li će konfrontacija Rusije i NATO postati katalizator za konflikte u drugim delovima planete?- Svakako. Čim počne rat u Evropi, Kina će iskoristiti priliku i zauzeti Tajvan. Severna Koreja će napasti Južnu Koreju s ciljem ujedinjenja zemlje. Iran će sigurno napasti Saudijsku Arabiju. Nastaće jedinstvena situacija u kojoj će svi resursi Zapada biti koncentrisani u Evropi, i on neće imati mogućnost da utiče na situaciju u drugim regionima sveta. Dakle, nastaće pravi haos.
Po mišljenju potpredsednika Akademije za geopolitičske probleme, Konstantina Sokolova, rat između Rusije i NATO je već počeo, samo što se odvija u neobičnoj formi:
- Po mom sudu, nastojanje Zapada da udari na Rusiji postalo je očigledno. U pitanju je samo karakter rata. To je oblik rata opisan u koncepciji nacionalne bebednosti SAD. Radi se o "svetskom građanskom ratu".Mi smo sada svedoci slabljenja rublje, kraha malog i srednjeg biznisa u Rusiji, pada cena nafte. Faktički, borbena dejstva su već počela. Prosto, neće biti međusobnog objavljivanja rata, neće biti linije fronta.
Za građanski rat su karakteristične različite grupacije koje ratuju međusobno. Neće biti očiglednog spoljašnjeg protivnika, nego će se videti opozicija koja ratuje sa vlastima. To je jednostavno drugačija tehnologija rata.

"SP": - Rat podrazumeva uzajamne napade. Hoće li Rusija uspeti da uzvrati Zapadu?

- Ja govorim o "svetskom građanskom ratu", a u njemu se neće sukobljavati Rusija i Zapad, nego različite svetske socijalne grupe. Recimo, da li su u Rusiji oligarsi patrioti naše zemlje? Ne, oni su predstavnici sile koja napada Rusiju, ruši njenu privredu.
Postoje narodi, a postoje i štićenici svetskih finansijskih grupa. Treba misliti u tim kategorijama. Nova taktika je - uspostavljanje vlasti koja uništava stanovništvo pomoću društvenih reformi.

"SP": - Da li Rusija može da se zaštiti?

- Naravno, narod mora da se brani. Pre svega, treba da se zaštitimo na duhovnom, moralnom nivou. Treba da se suprotstavimo uticajima koji nam dolaze sa Zapada, da čuvamo tradicionalne vrednosti. Sada na svetu postoji Rusija sa svojim vrednostima kolektivizma, i postoji vlast "zlatnog teleta" koja nas napada.

"SP": - Ali biće i oružanih sukoba.- Svakako, biće. Ali to će biti sukobi nedržavnih formacija. Evo upravo sada svi raspravljaju o tome kako se boriti protiv "Islamske države". A da li je pri tome neka zemlja objavila rat nekoj drugoj? Ne, jer se ne bore one između sebe. Ljudi se okupljaju po pripadnosti religioznoj ili socijalnoj ideji, a ne državi, i upravo to i jeste oberležje građanskog rata.

(FOTO/ANKETA) OVAKO SU ŠIPTARI PODELILI KOSOVO: Srbiji šipak, njima sve i plus Preševska dolina!

"SP": - Da li mi preduzimamo nekakve napore da nas ne bi porazili u globalnoj konfrontaciji?- Sada spašavaju vojno-industrijski kompleks. Ali, sistem obezbeđenja nacionalne bezbednosti je daleko složeniji. Neophodan je sistemski pristup, kojeg, na žalost, za sad nema.

"SP": - Da li je moguć "vreli" sukob na teritoriji Rusije?- Naši protivnici su u septembru demonstrirali svoju snagu. Kada je većina javnosti podržala rusku politiku u Krimu i Ukrajini, u Moskvi su izašli ljudi pod liberalnim sloganima. To je bio trening. Naši neprijatelji mogu u Moskvi napraviti i "majdan" i druge nerede.
Ali problem je u tome što vlast sama izaziva nezadovoljstvo. Eto, mene su naterali da sklonim kola iz dvorišta, uvode plaćanje parkiranja, uklonili su sve male prodavnice - u velikim trgovinama je sve postalo skuplje. Faktički, mene teraju iz moje zgrade, dovode me "u sklad sa standardima". A sad još dolazi masovno otpuštanje iz malih i srednjih preduzeća. Ljudima neće preostati ništa drugo nego da idu na mitinge.

"SP": - Ima li šansi da javno mnjenje na Zapadu ne podrži rat protiv nas?

- Svakom je Bugarinu, bez obzira na stepen kvalifikacija, jasno da je rukovodstvo Bugarske u vezi sa "Južnim tokom" donosilo odluke koje nisu bile u nacionalnom interesu. Već se vidi da su elite u Evropi - predstavnici svetskih oligarhijskih struktura i da na kontinentu nije ostalo ništa od vlasti naroda.Moramo shvatiti da naš protivnik nije običan Amerikanac ili Englez, već su to vlasnici finansijskog kapitala. Oni su rešili da međusobno zavade narode. Svetska oligarhija ne treba da misli da je ona bezbedna. Eto šta treba da shvate žitelji Rusije i Zapada.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nino Belov

pre 5 godina

НАТО ако жели да направи рат и конфликт са Русијом, довољно је да покрену шиптаре и дају им зелено светло за напад на север Косова ето руских авиона за сат на КиМ. што је неминовно зато запад и држи шиптаре уз себе јер ће им бити само топовско месо у следећем рату .Оно што је неминовно ће с еи десити ако треба да опет ратујемо ја сам спреман да браним српску територију и свој народ , у бој идем не по томе колика ме сила напада већ светиња коју браним.

Marcco

pre 5 godina

Kako da ne. Ruski avioni će preleteti tri NATO države, pod punim oružjem i delovaće po Kosovu.... neko je ovde spavao na časovima geografije u osnovnoj školi.

Andrej

pre 5 godina

Rusi mogu da udju u vazdusni prostor te 3 zemlje, a uz pomoc sistema Krasuha i Hibini mogu da oslepe nisanske radare na lovcima i na pvo sistemima. Na taj nacin sprecavaju obaranje.

Marcco

pre 5 godina

Kako da ne. NATO nema pojma, ima zasarelo oružje, strategija i taktika im je nikakva, nemaju pare i nisu motivisani.

papundek

pre 5 godina

Milovane, ovo je za tebe spansko selo, tvoja inteligencije ne razume ovaj nivo debate. Drzi se pasnjaka!

thomas

pre 5 godina

A Kinezi ? Kosovo ste izgubili 1999. Trebali ste se dalje borit. Za par meseci Nato bi potrosio svoje zalihe raketa i bombi. Njima bi rat onda postao pre skup. Nebi htjeli Amerikanci sami voditi kopnenu borbu. Imali bi par stotina mrtvih i nekoliko hiljada ranjenih. Pre puno za njihov ukus. Zato su u prvi red slali Albance. Topovsko meso. Sljedili bi blockade i sankcije. Unutrasne nemire zbog nestasica (hrane/goriva). Kolaps privrede. Text nisam citao. Dovoljno je viditi naslov. Na Ruse ne trebate racunat. Mozda na nekoliko dobrovoljaca.

vlah alija

pre 5 godina

ajde bre sta pricas gde su se to srbi borili ,cim malo otpora dobiju tu nema nista od njih samo su bili hrabri u napadu na nenaoruzane i odmazde na civilima

milemalivuk

pre 5 godina

vlah alija, Srbi se bore od kad su postali I to uvijek sa deset puta jacim dusmanima I izasli iz dva svjetska rata kao pobjednici, tri carstva su izdahnula na srpskom bajonetu samo u proteklom vijeku (turska, austrougarska, njemacka I da ne spominjem ovo na kraju sa ovom anglosaksonskom gamadi 99-te) a gdje ste se vi borili navedi mi jednu bitku koju ste vodili a da niste virili iz okupatorskog supka.

thomas

pre 5 godina

"Kosare" kao primer. Ja sam pisao "trebali su" a ne da su se borili do kraja (kako su trebali). Mogli su oni zauzet Bihac. Ko prodava svom neprijatelju municija da se dalje brani? Srbi su sebi najveci neprijatelj. Prestanite sami sebi lagat. Dosta tih mitomanija.

Vojvoda Petar Vujovic

pre 5 godina

Od tebe I predaka tvojih smo se vazda plasili...pa ste nas lepo zapamtili da I dalje samo o nama pricate...

RT

pre 5 godina

Svaki napad Srbije ne Kosova znaci kraj Srbije a to treba vi srbi ozbiljno da shvatite.

miki

pre 5 godina

Nije samo Kosovo,ruski general je rekao i hrvatska gde ce se Republika Srpska spojiti sa Krajinom. Receno je SVE srpske zemlje sa bosnom , crnom gorom i makedonijom. Amerika se nece mesati a Nemacka ne sme od rusa tako da ce se zaokruziti ono sto nam pripada. mislim ne volim rat ali bih voleo da se ako je moguce odvoji deo u hrvatskoj koji nije sa ustasama da to zavrsimo za sva vremena . Isto i sa siptarima jer definitivno su oni rak rana Balkana a to su sad uvideli i ameri.

Emin

pre 5 godina

Sanjao sam nocas da te nemam, i sam te zauvek izgubio. Hajt sad kod mame rusije. Babushka.

thomas

pre 5 godina

Hrvatska i Crna Gora su sada clanice NATOa. Rekao ruski General. Oni ce za vas ginuti. Borit vase bitke. Prestani sanjati. Imali ste 90ste sve uslove da ostvarite svoj vekovni san. Sada vam samo ostaju snovi. Ako se ne probudite ostati ce te jos bez Sandzaka i Vojvodine. Alo. Vojvodina. Ko je tamo vecinski narod? Vama stvarno nije za pomoc. Hvala bogu da nisam sa Balkana. Cudi me da Evropa nije podigla zid oko cele bivse Jugoslavije. Za deset godina vi bi se medusobno pobili do skorog nestanka. Ostatak bi pobili Evropljani. Problem rijesen.

Jovan

pre 5 godina

profesor konfliktologije Pametnom dosta, u prevodu placenik. Pa to ne postoji u normalnoj Rusiji. Vi ljudi hocete nenormalnu Rusiju, umesto one prave pravoslavne Rusije sa carem na celu! Vi se divite jednom kgb agentu i on je za vas car i patrijarh i Mesija. Zato cete izgubiti sve na kraju i sami ste za to krivi! Bilo bi lepo da mi objavite bar jedan komentar i hvala ako to uradite.

Anarhista

pre 5 godina

Русија до Атлантика, Србија до Русије. Швабо мора нестати. као и англо-саксонац. Геноцид не-Србима.

gagula

pre 5 godina

Tekst je smješniji i z76abavniji od ruske bajke! Rusija nema resursa ni ekonomske moći da ratuje sa Zapadom ni 10 dana a da ne govorimo o "iscrpljujućem" ratovanju!Rusija se svodi na Moskvu a sve ostalo je jad i bijeda!

SS

pre 5 godina

Narode,da ne bude opet uraaaa napred junaci ja ću za vama.

Banjo

pre 5 godina

Crnogorce treba prepustiti njihovoj braci albancima a ne vidim zasto treba rusija za oslobanjanje kosova osi cuvanja ledja. Mada ne rsde oni to sto vole. A da se udje do granice sa mak i albanijom. Dovoljno 30sati.

GAVRILO

pre 5 godina

Sa Kosova i Metohije okupator ce biti ili oteran ili ubijen.

Grof

pre 5 godina

Kako je lepo pricati o ratu iz tople sobe a sve od tipova koji nisu barut omirisali polakote ratnici sa portala,pa svi znaju sa Srbinom nema kopnenog ratovanja zato Ameri nisu 99 Ni pomisljali da udju kopnom a ako kojim slucajem I dodje do nesrecnog rata e Srbi ce zavrsiti sa raznim dusmanima za navek to nek upamte simpatizeri raznih bagri I osvajaca a nece biti milosti Ni za petu kolonu prvo ta gamad potrebiti nece moci da pobegnu pa laju sa dve hiljade km,ni Biserko Ni Milicka Ni Kandicka Ni Cedica Ni Canak.

Peca

pre 5 godina

Да, "чувени" влах алија. Нисам чест на коментарима, али одавна га нагазим како трује. Или је згубидан па се "млати с ветрењачама" или плаћеник, по задатку. У сваком случају је небитан, јајара и љига.

RINGISPIL

pre 5 godina

Posotji samo jedno jedino resenje za KOSOVO. Odmah ovog momenta ugovoriti gradnju nuklearne centrale u KOSOVSKOJ MITROVICI. Uzeti Rusku thnologiju i kineske izvodjace radova. Za deset godina celo KOSOVO je mirno Srpsko. Uz centralu naravno ide i "dodatna" obuka osoblja. NARAVNO KONCESIJA IDE na razumni vremenski period.

Peace

pre 5 godina

A da se biju oni malo medju sobom, da ostave nas da se nadisemo vazduha? Pa posle cemo mi po zasluzi. Muka mi je vise i od same pomisli na rat(pu, pu, pu).

Deda Milojko

pre 5 godina

Rusi ne znaju gde im je glava a gde dupe pa će da pomognu Srbiji u ponovne pokušaje osvajačkih ratova. Xaxaxaxaxa. Znaju ruje vrlo dobro da zapad jedva čeka povod pa da ih vojno izbriše sa lica zemlje. Naravno zapad nema ništa protiv Ruskog kao ni protiv Srpskog naroda ali ima puno toga protiv diktatora i lopuža tipa putin, i sitnih lopova tipa dodik, vulin, dačić, popović, đurić, nikolić ... i sličnih hoštaplera koji svoje narode kraduckaju decenijama u ime tzv. patriJotizma.

sotir zvani djubre

pre 5 godina

Nije nam problem rata sa SAD ...največi problem vidim o tome gde čemo sahraniti toliko njihovih vojnika!

paja patak

pre 5 godina

kakva crna gora nato drzava da se olobadja mi treba od nje da se spasimo

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59