• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

16.08.2018

18:39

​ALBANCI NA SEVER KOSOVA MOGU SAMO RATOM! Goran Rakić, lider Srpske liste: Ako treba i životima ćemo braniti sever KiM!

Politika

​ALBANCI NA SEVER KOSOVA MOGU SAMO RATOM! Goran Rakić, lider Srpske liste: Ako treba i životima ćemo braniti sever KiM!

Podeli vest

Nikada nećemo pristati na dogovor koji bi značio da Srbi ostanu bez ičega na Kosovu i Metohiji! To je stav i predsednika Aleksandra Vučića i svih nas iz "Srpske liste". Ako bude trebalo, životima ćemo braniti sever Kosova!

Ovo poručuje Goran Rakić, lider "Srpske liste", koji u intervjuu za Informer kaže da Srbi nikada i nipošto neće biti deo lažne države Kosovo. Prema njegovim rečima, ljudi u južnoj srpskoj pokrajini ne plaše se čak ni da Albanci krenu tenkovima, jer znaju da u Beogradu više ne sede mekušci, već ozbiljni državnici.

Puno poverenje u predsednika

Mislite li da je ovo trenutak da se u pregovore o Kosovu aktivnije uključe predsednici Rusije i SAD Vladimir Putin i Donald Tramp?
- Ne bih to da komentarišem. Za nas je najbitnije da nas predstavlja Vučić, koji zna realne probleme Srba, u koga imamo neograničeno poverenje.

Da li čvrst stav nemačke kancelarke Angele Merkel da nema promena granica na Balkanu znači da Srbija na Kosovu nema više ništa?- Nije taj stav ništa novo. To što je Angela Merkel rekla jeste samo nastavak stare politike Nemačke prema interesima Srbije na Kosovu i Metohiji. Ipak, činjenica jeste da je ovakav stav delimično posledica destruktivnih poteza kvazipatriota iz sadašnje opozicije. Mislim na Vuka Jeremića, Dragana Đilasa, Sašu Jankovića, Boška Obradovića...

Čemu možemo da se nadamo posle ovakvog stava Nemačke i da li je ideja razgraničenja sa Albancima i dalje moguća?- Niti predsednik Vučić, niti bilo ko od nas nikada i nipošto neće pristati na dogovor koji bi značio da Srbi ostanu bez ičega. Situacija je svakako teška i svaki dobijeni metar biće ogromna pobeda. Imamo puno poverenje u predsednika Vučića, koji nikada nije podlegao stranim pritiscima.

Šta mislite o udruženoj opoziciji, delu nevladinog sektora i predstavnicima SPC koji napadaju Vučića i praktično se zalažu za celo, nezavisno Kosovo?- Glume da su različiti, ali svi oni iz opozicije imaju isti cilj i motiv. Cilj im je slabija Srbija, sever u kandžama Prištine i ugrožen život Srba na jugu pokrajine. Motiv im je bolesna, strašna mržnja prema Vučiću. Oni nikako ne mogu da mu oproste to što im je hiljadu puta pokazao da mu nisu ni do kolena.

(VIDEO) SRBIJA I RUSIJA ĆE OSLOBODITI KOSOVO I CRNU GORU! Američki vojni analitičar: RAT ĆE BITI VELIKIH RAZMERA!

Boško Obradović poziva na vojni i policijski puč, Đilasovi saradnici traže da predsednik RS Milorad Dodik zbog izjava o Kosovu bude proglašen za nepoželjnu osobu...- Samo se pitam šta rade tužioci i zašto se ne hapse oni koji čine krivično delo i pozivaju na nasilno rušenje legitimno izabranog predsednika?! Odakle tim gnjidama uopšte pravo da vređaju Vučića, koji je na izborima dobio više od dva miliona glasova? Sramno je to što se ćuti na ovakve napade na najviše institucije u zemlji, na izjave koje ugrožavaju bezbednost čoveka koji se bori za svoj narod... Na drugoj strani, svaka ružna reč protiv Dodika pokazuje otvorenu mržnju prema svima koji se bore za srpske interese.

(FOTO/ANKETA) OVAKO SU ŠIPTARI PODELILI KOSOVO: Srbiji šipak, njima sve i plus Preševska dolina!

Albanci, na drugoj strani, tvrde da Kosovo ostaje u aktuelnim granicama, pa već planiraju i navodno velike investicije na severu pokrajine?- Već sam rekao, ali ću ponoviti, životima ćemo braniti granice opštine Severna Mitrovica od pokušaja da se sa juga Kosova, pod maskom investicija, remeti etnička struktura i zauzima prostor. Sever se nije uplašio ni tenkova, i to u vreme kada su u Beogradu bili mekušci, a tek se nećemo plašiti sada kada je uz nas državnik kakav je predsednik Vučić.

Informer

Plašite li se da će Albanci posle stava Nemačke zaista pokušati da nasilno uđu na sever Kosova i da li to može izazvati nove sukobe?- Mogu samo da se nadam da do toga neće doći. Jer ako do toga dođe, znaćemo da to nije odluka Albanaca, već njihovih mentora. Tako će oni pokazati da im mir na ovim prostorima nije u interesu.

Sava Janjić je licemer

Lider "Srpske liste" Goran Rakić juče je saopštio da je iguman manastira Dečani Sava Janjić objavljivanjem fotografija monahinja u Đakovici relativizovao najbrutalnije etničko čišćenja pravoslavnog naroda iz tog grada.
- Zar su monahinje dokaz da nije bilo pogroma nad Srbima? Janjićev odnos prema egzodusu Srba iz gradova na Kosovu je vrhunac licemerja. Na isti način albanski ekstremisti pokazuju naše monahinje kao dokaz da pogroma Srba nije bilo i da je u Đakovici mogao da ostane ko je hteo. A istina je drugačija. Iako su 1981. godine Srbi i Crnogorci činili više od deset odsto stanovništva u Đakovici, danas ih više uopšte nema - naglašava Rakić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ljubo

pre 5 godina

Znaci i vi ste ,podeljeni na Kosovu ,ne interesuju te braca i sestre juzno od Ibra .Gracanica i sve ostalo ne spominjete ,Srbi na odstrel u tim enklavama .Ne da u Beogradu ne sede mekusci ,vec u tom gradu sede oni sto nam kroje sudbinu i meni i tebi sto smo hiljade kilometara udaljeni jedan od drugog .

Milenko Mihajlovic

pre 5 godina

Napred braća Srbi I Rusi! Bravo Ana Brnabic! Nedajmo ništa od Kosova. Najviše što možemo da ustupimo je autonomost jednog dela Kosova ali pod kontrolom i vlastništvu Srbije. To treba da je Šiptarima dosta. Ako nije ne dajemo ništa jer ne zaslužuju nštai.

Eva

pre 5 godina

Boricemo se do kraja jer mi srbi smo cudo od prvog dana KiM je Srbija i necemo to lako prepustiti nekom.

VLAJS

pre 5 godina

NEMA PODELE KOSOVA.KOSOVO JE SRBIJA, JESTE I BIĆE.

Vladdimir

pre 5 godina

Čekaj sad, da li ovo znači da Merkelova više voli opoziciju od vlasti?

ssssss

pre 5 godina

a tvoju kuku ne mozes cuvati a kamoli sjever Kosova

Lala iz Banata

pre 5 godina

Куд ми се деде Резолуција 1244...? Жено... Где си ми затурила ... - Устав Србије...?.

Gaga

pre 5 godina

Za sta su ratovali nasi dedovi? I toliko kroz vekove krv prolivali da bi sad dali siptarima Kosovo! Ma ne damo nista! Ni jedan jedini metar, bolje dati rusima i kinezima teritoriju neka prave bazu ali pod uslovom da sprece pravljenje velike albanije!!!

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija