• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.08.2018

22:53

SAD PRETI SRBIJI: Beograd i Priština nemaju neograničenu slobodu dijaloga, a SVAKI DOGOVOR MORA DA AMINUJE VAŠINGTON!

Politika

SAD PRETI SRBIJI: Beograd i Priština nemaju neograničenu slobodu dijaloga, a SVAKI DOGOVOR MORA DA AMINUJE VAŠINGTON!

Podeli vest

Američka ambasada u Prištini oglasila se povodom sve češćeg pominjanja ideje o promeni, odnosno korekciji granice i istakla da će SAD ostaviti da dve strane postignu sporazum, ali da će Beogradu i Prištini "jasno biti da neće imati neograničenu slobodu delovanja". Ambasada je navela i da će o konačnom sporazumu Beograda i Prištine konačan sud dati SAD 

To je ambasada saopštila prištinskoj "Gazeti ekspres".

Kako se navodi, nakon Nemačke i Velike Britanije SAD su odlučile da se izjasne o spekulacijama koje su se pojavile poslednjih nedelja o razmeni teritorija.

Ambasada SAD pozvala je Beograd i Prištinu da naprave stabilan dogovor i da ne stvaraju tenzije na Balkanu, odnosno da "postignu sporazum koji je održiv, stabilan i ne stvara nestabilnost u bilo kojoj zemlji u regionu".

(VIDEO) SRBIJA I RUSIJA ĆE OSLOBODITI KOSOVO I CRNU GORU! Američki vojni analitičar: RAT ĆE BITI VELIKIH RAZMERA!

- Osim da ne ostavi prostor da planovi, o kojima govore kosovski predsednik Hašim Tači, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar Ivica Dačić, dovedu do destabilizacije, strane u dijalogu će imati neograničenu slobodu da odluče o sudbini svojih država - navela je američka ambasada i dodala da će pažljivo i ozbiljno posmatrati ono o čemu će se strane saglasiti.

TAČI OTKRIO DA SE PLAŠI VUČIĆA, nije se lako suočiti se predsednikom Srbije: Zmija bi da nam otme i Preševsku dolinu i sever KiM!

To ne podrazumeva neograničenu slobodu delovanja, navodi ambasada.

Ambasada je navela i da će pustiti strane da se dogovore, ali da će o konačnom sporazumu Beograda i Prištine SAD da se izjasne.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubo

pre 5 godina

Sta kaze tata ,deca moraju da slusaju ,i ko kaze da je porodica razbijena ....

Lala iz Banata

pre 5 godina

"САД-е су подле и зле....Читаво човечанство мора да се удружи да би се том злу стало на пут".... Ово су речи легендарног шахисте Боби Фишера, америчког држављанина, датог у његовом последњем интервјуу пред смрт у Рејкјавику...

nena

pre 5 godina

Alo bre, ovo je zemlja Srbija a ne zemlja kauboja i indijanaca.Ovde se pita i konacnu odliku donosi zemlja Srbija i njen narod a ne SAD

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59