• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/pink.rs

17.08.2018

10:18

(VIDEO) RAKIĆ OPOZICIJI: Preklinjem vas, ostavite nas na miru - vaša deca ne žive na KiM!

Politika

(VIDEO) RAKIĆ OPOZICIJI: Preklinjem vas, ostavite nas na miru - vaša deca ne žive na KiM!

Podeli vest

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je gostujući na TV Pink da su opozicioni političari zapravo opozicija državi i narodu i zamolio ih da "ostave na miru Srbe na KiM, jer njihova deca ne žive tamo"

- Molim vas, preklinjem vas, ostavite nas na miru. Vaša deca ne žive dole, dole žive Srbi koji svakoga dana kada isprate decu u školu brinu da li će živa i zdrava da se vrate kući. Braćo i sestre nemojte više da brinete o nama ili dođite sa nama da živite dole pa ćemo možda uvažiti neki vaš zahtev - rekao je Rakić za Novo jutro televizije Pink.

Kako dodaje, Srbi koji žive na KiM dali su poverenje Aleksandru Vučiću za koga kaže da ništa ne radi dok se ne konsultuje sa Srbima na Kosovu i Metohiji.

- Kada dođe u septembru na KiM, rekao je da će izneti svoj stav, a pre nego što iznese svoj stav konsultovaće se sa nama - istakao je Rakić i dodao da sada kada Srbi imaju priliku da nešto dobiju "kvazipolitičari pokazuju svoje pravo lice i ko su njihovi mentori".

Rakić je rekao da Brisel i međunarodna zajednica treba da pritisnu Prištinu da ispuni svoje obaveze u pogledu Zajednice srpskih opština.

- Priština ZSO pokušava da obesmisli i predstavi kao nevladinu organizaciju. Nadam se da će međunarodna zajednica izvršiti pritisak da Priština ispuni svoje obaveze kao što Beograd ispunjava svoje - naglasio je on.

pink.rs


Govoreći o stanju na KiM on je rekao da su postojale indicije da specijalne jedinice Rosu krenu nasilno na sever i zauzmu Gazivode.

- Diplomatskom aktivnošću naše države sprečen je nasilni upad specijalne jedinice Rosu na severu - naglasio je Rakić.

Dodaje da su danas na istoj strani Nataša Kandić, Sava Janjić, opozicija, da su oni protiv svega, a ne nude nikakvo rešenje.

- Božji pastiri neka nastave da se bave svojim poslom. Zamislite kada bi skupština Gračanice odlučila da jutarnja liturgija bude u 12 sati. Na šta bi to ličilo. Neko pokušava da predstavi da je Srpska lista i Srbija u zavadi sa SPC, što nije tačno, ali ne može da se dopustiti da neko ko nosi mantiju bavi politikom - istakao je Rakić.

On je rekao da pojedinci iz SPC koji žele da se bave politikom treba da skinu mantiju i kandiduju se na izborima.

- Predsednik Vučić pokušava da uradi da obezbedi mir i bolji život, sigurnost svima nama koji živimo tamo - istakao je on.

pink.rs


Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović rekao je da su Srbi južno i severno od Ibra jedinstveni, a da je za to jedinstvo zaslužna država Srbija i predsenik Aleksandar Vučić.

On je rekao da se mnoge stvari koje se dešavaju na severu KiM reflektuju se i na jug Kosova.

- Život u enklavama spasila je tesna veza sa Beogradom, imamo veliku pomoć, veliku podršku. Ono što trenutno radimo je da se kako - tako poboljšaju uslovi života jer kao što znate mi smo dobili šest seoskih sredina južno od Ibra od kojih pokušavamo da napravimo urbane sredine i da tako zaustavimo iseljavanje omladine - pojasnio je Popović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Velja

pre 5 godina

Tako je lepo receno lako je glumiti pariotu u Beogradu.

Zoran Milosavljević

pre 5 godina

Ja sam mislio da smo već zaboravili jednopartijski sistem. Ne možemo svu da mislimo isto. Brinite vi šta kaže npr Merkelova...

Vojkan

pre 5 godina

Svi iz Srbije treba da budemo podrska, a ne da neki podmecu noge kad je u pitanju borba za KiM.

Danka

pre 5 godina

Došao je trenutak da se i vlast i opozicija ujedine za dobrobit Srbije.

Drasko

pre 5 godina

Srbi sa KiM treba sami da odluče kakav im status države najviše odgovara i tu netreba niko da im se meša. Lako je srbovati iz Beograda i ostalih gradova širom Srbije i govoriti da je Kosovo Srbija, pevati pesme i ostalo a niko da se zapita kako živi taj narod dole i kakve probleme imaju samo iz razloga što su Srbi. Odluka je definitivno na njima.

nina

pre 5 godina

Narod je rekao svoje,da li ce opoyicija uvayiti ovu molbu,pitanje je.

boba

pre 5 godina

Pre nego sto se bilo koja odluka donese treba pitati narod na KIM,jer niko nije u njihovoj kozi.

Siniša Škarica

pre 5 godina

Njihova deca žive u Londonu, Njujorku, Parizu itd. Ti neće doći u Beograd, a kamoli na KiM.

Nena

pre 5 godina

Zasto samo moraju da koce...dokle ce raditi protiv svog naroda.

Kostadin

pre 5 godina

Tako je, samo Srbi na KiM znaju kako im je. Svaka cast predsedniku što planira posetu Kosovu kako bi ujedinio narod i za Srbiju izvukao najbolje što može.

Ena

pre 5 godina

Tacno tako,inace bi pricali drugu pricu.Ali oni su toliko zlobni da gledaju samo sebe i svoju korist.

psihološkinja

pre 5 godina

A opozicija se drži KiM ko pijan plota iako je zapravo KiM uopšte ne zanima.

Nikola

pre 5 godina

Rakic je u potpuno u pravu. O statusu Srba sa Kosmeta treba da odlucuju bas Srbi sa Kosmeta.

Goran

pre 5 godina

Lako je biti hrabar kad si udaljen 100 km od Kosova. Jedino mirno resenje je razgranicenje i onda ce napokon Srbi na Kosovu moci da zive normalno.

Mandžuka

pre 5 godina

Stvarno je sramota što napaćenom narodu sa KiM staju na muku, kao da već nemaju dovoljno problema.

dasa

pre 5 godina

Nemaju oni takav osecaj ,njihova dece zive u inostranstvu na visokoj nozi.

Milanko Kovacevic

pre 5 godina

Ostavio bi ja njih zauvek pa neka se bore sami.To traze pa eto im!!!

ringo

pre 5 godina

Rakicu, Kosovo i Metohija je AP u Srbiji sto znaci da su svi stanovnici gradjani Srbije kao sto su bosnjaci i sve ostale manjine. Plasenje gradjana da ce ako se integrisu albanci u sistem biti prepuna skupstina i da ce oni dobiti funkcije (Predsednika skupstine) (a Vama oduzeti privilegije) itd. i sad nas Vi ubedjujete kao i Dodik da je to nesto strasno.....

MilijanaLakić

pre 5 godina

Srbi na Kosovu najbolje znaju kako im je i šta bi bilo najbolje za njih.Prethodne vlasti nisu uradile ništa za njihov položaj a sada odjednom imaju naknadu pamet ali i dalje se ne konsultuju sa ljudima koji žive tamo niti idu na Kosovo,pametuju iz fotelja. Predsednik Vučić sa njima kontaktira pa je i mogao na osnovu toga da donese plan sa kojim ć nastupiti na pregovorima.Ovi opozicioni popovi i truli savez opozicije bolje da se ućute

Nina

pre 5 godina

Olosi jedni ostavite ljude na miru da rede svoj posao, bori se svim silama da nesto postignu dok im vi samo podmecete noge. Ne budite toliko bezobrazni, imajte bar malo obzira bore se za nas i nas narod i oduzetu teritoriju bre.

Ljubinko

pre 5 godina

Za Srbe na KiM najvažnije je da im se pruži bezbednost.

Miroslav

pre 5 godina

Najgore je od svega sto ta deca nemaju na koga da se ugledaju. Ukoliko zive raspinicki kao i njihovi roditelji, daleko ce dogurati.

Lazni bot

pre 5 godina

To je isti koji je rekao da je Oliver Ivanovic izdajnik,pamtimo sve.

Mira

pre 5 godina

Predsednik se bori za Srbe na Kim i puno puta je pokazao da je uz njih kao sto ce biti i u septembru.

Aco

pre 5 godina

Hahaha pa ne zive ni Rakiceva nego zive u Beogradu,da se ne lazemo

Nikolija

pre 5 godina

Lako je njima da pričaju. Ali da podmetnu svoje, nema šancse. Postoje samo da bi solili pamet po medijima.

asa

pre 5 godina

Najvaznije je misljenje onih koji nisu prodali svoju imovinu i ostali na KiM.Rakicu ujedinite se i radite za sve Vas.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija