• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.08.2018

14:45

(FOTO) VULIN OBIŠAO VOJNIKE U POŽAREVCU: Prioritet je obuka aktivnog i rezervnog sastava

Politika

(FOTO) VULIN OBIŠAO VOJNIKE U POŽAREVCU: Prioritet je obuka aktivnog i rezervnog sastava

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, obišao je danas vojnike na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije "Jun 2018", na obuci u kasarni "General Pavle Jurišić Šturm" u Požarevcu

Ministar Vulin je istakao da se Vojska Srbije naoružava i oprema, dobija najsavremenija sredstva i po tome bez sumnje može da se meri sa svakom armijom u našem okruženju.

Ali ono što je neophodno, osim sredstava, svakako je i obuka. Neophodno je da naš aktivni sastav bude izuzetno dobro obučen, ali naravno da radimo i više nego do sada na aktiviranju rezervnog sastava, na obuci naših rezervista i obnavljanju svega što su znali, ali i usvajanju novih veština, naveo je Vulin.

Kada modernizujete vojsku, morate da obučite i aktivni sastav, ali i rezervu, kazao je on.

Napominje da smo ove godine predvideli da u značajno većem procentu imamo više poziva za rezerviste i sa zadovoljstvom ističe da se izuzetno i odazivaju.

Prema njegovim rečima, Požarevac, što je i jedan od razloga zašto je danas tu, jeste na prvom mestu u čitavoj Srbiji kada je reč o odzivu u rezervu.

Više od 80 odsto onih koje pozovemo se odmah javi svojoj vojsci i ispuni svoju dužnost. Odbrana zemlje je ne samo zakonska dužnost, nego je i moralna, i nikada nijednim aktom ni Skupštine ni Vlade nije ukinuta, rekao je ministar.

Tanjug


Svako od nas, kaže Vulin, ima obavezu da, u skladu sa svojim mogućnostima i onim što mu se odredi, brani svoju zemlju. 


Vojska Srbije napreduje, intenzivno se naoružava, ali Vojska Srbije radi i više nego do sada na svojoj obuci i tu moramo da budemo u rangu bilo koje svetske armije, rekao je ministar odbrane.

On je dodao da se aktivno radi na poboljšanju položaja pripadnika Vojske Srbije.

Povećane su plate i dnevnice, očekujemo da će brzo početi i sa ciklusom stambene izgradnje za pripadnike struktura bezbednosti, vodimo računa i imamo razumevanje i od lokalnih samouprava da se omogući da naša deca u vrtićima imaju prioriet i da bračni drugovi imaju prioritet da se zaposle kada dođu u novu sredinu. Cela Srbija vodi računa o svojoj vojsci i ja sam veoma ponosan zbog toga, zaključio je ministar odbrane.

General Diković je naglasio da je važno da naš vojnik bude vrhunski obučen i da se to postiže samo upornim vežbanjem, velikom voljom i motivacijom ljudi.

Danas smo videli dobro organizovanu obuku i kako su nam ljudi motivisani, što je nama svima podstrek da u obuku više ulažemo. Izuzetno sam zadovoljan ovim što sam danas video, a posebno me oduševljava motivacija vojnika i instruktora, i daje nadu i veru da naša vojska može i mora biti još bolja, sposobnija i popunjenija i za to ima potencijal, rekao je general Diković.

Tanjug

Komandant Komande za obuku general-potpukovnik Ðokica Petrović rekao je da je danas prikazana "lepota od obuke, ali i lepota od motivacije naših vojnika".Oni su pokazali volju i srčanost da usvoje znanja i veštine neophodne za dalje služenje vojnog roka, rekao je general Petrović.Danas je u požarevačkoj kasarni prikazana obuka u četama za obuku specijalnosti pešadije, oklopnih jedinica, roda inžinjerije i u četi za obuku izviđača i vojnih policajaca i artiljerijskoj bateriji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
stevan

pre 5 godina

mozda ce javnost biti uznamirena zbog ovog kampa

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija