• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.08.2018

07:57

MALI: Uskoro lepe vesti za penzionere, podrška Vučiću oko KiM

Politika

MALI: Uskoro lepe vesti za penzionere, podrška Vučiću oko KiM

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali kaže da će povećanja penzija biti i da ona neće biti mala, a spekulacije da MMF smatra da budžet ne može da podnese toliko povećanje ne želi da komentariše

- Misija MMF će boraviti u Beogradu od kraja septembra do početka oktobra. I tada ćemo izaći s preciznim iznosima. Tako će naši najstariji sugrađani uskoro čuti lepe vesti. Važno je da su najteže mere iza nas i da sada imamo novca u budžetu. U prvih sedam meseci ove godine imali suficit od 49,1 milijardu dinara - rekao je Mali.

Upitan kakva je situacija sa naplatom poreza, ministar kaže da su naplaćeni javni prihofi iz godine u godinu sve veći, naročito od 2015. godine, a svi poreski oblici se naplaćuju u većem obimu.

- Ovakav trend povećanja naplate nastavljen je i u ovoj godini kada je za prvih sedam mesci naplaćeno 839 milijardi dinara, dok je u istom periodu prošle godine naplaćeno 791 milijarda dinara - kaže Mali.

Kaže i da želi da pokrene veliku kampanju koja će pokazati ljudima koje su posledice kada se ne izdaju fiskalni računi.

- Ponavljam da svaka uplata poreza znači više bolnica, škola, auto-puteva. Oni koji ne izdaju fiskalne račune štete svojoj i našoj deci. Želim da razvijemo svest da porez mora da se plaća i da građani znaju na šta se taj novac troši, da sve bude veoma transparentno - ističe Mali.

On navodi da je, prema podacima Poreske uprave, u prvih sedam meseci ove godine izvršena kontrola evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa kod skoro tri hiljade poreskih obveznika na teritoriji Srbije, kao i provera radnopravnog statusa angažovanih radnika.

- U trećini objekata utvrđene su nepravilnosti, podneti su zahtevi za pokretanje prekršajne odgovornosti i izrečena mera privremene zabrane obavljanja delatnosti - navodi Mali.

Najavio je usvajanje novog zakona o fiskalnim kasama.

Govorio je i o izgradnji nacionalnog stadiona, ističući da će to biti novi simbol Srbije.

Na pitanje koliko će koštati, odgovara da će tačnu računicu imati kada se završi studija izvodljivosti i idejni projekat.

- Ali procene su da će biti između 200 i 250 miliona evra - dodao je Mali.

Povodom kritika predsednika IO SNS Darka Glišića da neki u SNS ne brane dovoljno Vučića i da li se pronašao u tome, Mali kaže:

- Predsednik Aleksandar Vučić je prvenstveno moj prijatelj i vrlo dobro zna da uvek može da računa na moju podršku, kao što i ja mogu da računam na njegovu.

Dodaje da je Vučić na sebe sav teret oko rešavanja kosovskog pitanja.

- To pitanje je toliko važno i toliko veliko da prevazilazi svakog pojedinca i svaki pojedinačni interes. Zato smatram da svi treba da se ujedinimo i podržimo predsednika u njegovom nastojanju da zadrži mir i stabilnost i da nam da osnovu za ubrzani rast i razvoj - poručuje Mali.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mirko08

pre 5 godina

Predsednik ima ogromnu podršku od SNS kao i od čitavog naroda.

jelena

pre 5 godina

Polako ali sigurno sve dolazi na svoje mesto,povećavaju se penzije i plate a raste broj zaposlenih i ulaganja u Srbiju. Malo li je?!

Fudbaler

pre 5 godina

Ovakav trend povećanja naplate nastavljen je i u ovoj godini kada je za prvih sedam mesci naplaćeno 839 milijardi dinara, dok je u istom periodu prošle godine naplaćeno 791 milijarda dinara. Siniša Mali je zaista uradio pravu stvar i zaista je omogućio da građani Srbije žive bolje.Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.

Dragan R

pre 5 godina

Teške reforme konačno daju zasluženi rezultat. Vredelo je čekati.

spale

pre 5 godina

Nadam se da svi imputi govore da je to realno, da ne dodjemo opet u situaciju da stedimo.

Jana

pre 5 godina

Budžet je krajnje stabilan za to, i to treba da se desi. Ta priča oko MMFa ne pije vodu i garant je delo nekog opozicionaškog poltrona.

Ognjena

pre 5 godina

Predsednik ima punu podršku svih članova Vlade, jer radi ispravnu stvar.

Lara

pre 5 godina

Penzioneri zasluzuju da lepo zive posle toliko godina rada za nasu drzavu

Bojana

pre 5 godina

Ovo je dokaz da Srbija svakim danom postaje sve vise ekonomski stabilnija i jaca.

Karaburma

pre 5 godina

Odgovornom politikom doslo se do mogucnosti za povecanje penzija. U ekonomskom pogledu Srbija je stala na noge.

Jana

pre 5 godina

Što se tiče Kosova, svi treba da budemo složni i da podržimo nacrt i ideju razgraničenja, dobićemo deo teritorije i ingerencije koje sada nemamo, već imamo samo troškove. Država je pokazala da je socijalno odgovorna prema najugroženijim kategorijama, nezaposlenima, zaposlenima i penzionerima sa najnižim primanjima, kojima su u poslednje vreme više puta povećavana primanja.

Maja

pre 5 godina

Vucic ima ogromnu podrsku SNS-a, samo napred hrabro!

Pera

pre 5 godina

Kad se na vreme štedi, budućnost svih biva bolja!

Emily

pre 5 godina

Veće plate i penzije pokazuju da su reforme uspele i da je državna kasa sve jača.

Pavle

pre 5 godina

Odgovorno sprovedene reforme su donele rezultate i sada svi živimo mnogo bolje a sutra ćemo još bolje.

Cole

pre 5 godina

Penzioneri kao najstariji i najnemoćniii građani zaslužuju nagradu u vidu tog povećanja penzije. Njima je to najpotrebnije.

Dejo

pre 5 godina

Penzioneri su najviše pretrpeli kada su reforme bile u jeku, sada ih treba nagraduti za sve! Dobar potez je to povećanje penzija.

Dragana Drazic

pre 5 godina

Izdrali smo teska vremena uprkos svima koji su bili protiv, sada ima prostora za povecanje i boljitak.

Dragan

pre 5 godina

Teške reforme sprovodene 2014. godine su nam obezbedile srećniju budućnost.

Mašnica

pre 5 godina

Sprovedene reforme su dale očekivane rezultate. Nema sumnje da će do povećanja doći.

Mašnica

pre 5 godina

Svako obećanje do sada Mali je ispunio pa nema sumnje da će i ovo. Puna podrška.

Mia

pre 5 godina

Verujem da ce penzioneri biti zadovoljni novim povecanjima kolika god ona bila.

Lea

pre 5 godina

Srbija se moze pohvaliti svojom finansijskom situacijom.

Nadan

pre 5 godina

Kapa dole na sjajnim rezultatitam naseg sektora finansija na celu sa ministrom Malim . Predsednik.Vucic je uvek uz svoj narod tu, i u dobru ,i u zlu .

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59