• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.08.2018

14:39

(FOTO) VULIN POSETIO GARNIZON U RAŠKOJ: Od Srbije se ne može otimati!

Politika

(FOTO) VULIN POSETIO GARNIZON U RAŠKOJ: Od Srbije se ne može otimati!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin boravio je danas u garnizonu Raška i poligonima u neposrednoj blizini kasarne "Stefan Nemanja", gde je prikazan deo obuke pešadijskih, oklopnih, artiljerijskih i specijalnih jedinica koja se poslednjih dana intenzivno odvija u tom rejonu

Vulin je tom prilikom poručio da Vojska Srbije poklanja posebnu pažnju obuci svojih pripadnika i da nikada nije dovoljno što se, kako je rekao, naoružavate, što se opremate najsavremenijom tehnikom, ako nemate ljudstvo koje je obučeno i koje je sposobno da tehniku koristi.

- Ali i više od toga - ljudstvo koje je visoko motivisano da se bori za svoju zemlju i da čuva mir i sigurnost svakog građanina naše zemlje - izjavio je Vulin.

RaškaTanjug

Raška

U pratnji Vulina su bili načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiše Dikovića.

Minista je istakao da je Vojska Srbije u stanju da sačuva bezbednost čitavog prostora i dodao da je naša vojska danas još jednom pokazala da je spremna da u potpunosti obezbedi Kopnenu zonu bezbednosti i da sve što je u njenoj zoni odgovornosti uradi na najbolji mogući način.

- Svi naši građani treba da znaju da je Vojska Srbije garant našeg mira, da je garant naše nezavisnosti i da je sigurni čuvar našeg načina života. Svi oni koji govore o ratu, svi oni koji govore da bi od države Srbije uzeli nešto na silu, treba da znaju da je Vojska Srbije dovoljno spremna, naoružana i obučena da svako ko pomisli - treba da odmah odustane od toga i da nikada ne govori o tome - rekao je ministar Vulin.

ALEKSANDAR VULINTanjug

ALEKSANDAR VULIN

Dodao je da je Vojska Srbije čuvar mira i da je malo naroda koji kao srpski znaju kolika je vrednost mira, te da ga baš zato znamo i čuvati.

- Ali isto tako malo je naroda koji znaju kolika je vrednost slobode i zato ćemo učiniti sve da Srbija i njeni građani budu sigurni i slobodni - zaključio je ministar odbrane.

RaškaTanjug

Raška

Komentarišući danas prikazan deo obuke, zamenik komandanta 2. brigade Kopnene vojske pukovnik Muharem Fazlić je istakao je da je reč o integrisanom vidu obuke više rodova, koji je organizovala Kopnena vojska.

- Cilj ove obuke jeste da se jedinice obuče i osposobe za izvršavanje marša sa predviđanjem borbe u susretu, podrške artiljerijskih i raketnih jedinica jedinicama pašadije i oklopnim jedinicama u borbenim dejstvima i izvođenje protivpobunjeničkih i protivterorističkih dejstava - kazao je Fazlić.

Istakao je da im je zadovoljstvo što su imali priliku da vojnom vrhu predstave deo obuke koji realizuju poslednjih meseci.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
spale

pre 5 godina

Umesto da imamo produzenu ruku politike prethodnici su dali da nam neki Wotkinson kroji kapu . Neverovatno , kada nemate faktor odvracanja svi vam zavlace ruku u dzep. To tako ide. Samo napred i ne unistavajte kao ovi prethodni sada opozicionari.

marko

pre 5 godina

Super je to sto je nasa vojna sila na zavidnom nivou ali rat nikome ne donosi dobro, bolje da razmisljamo pametno i nikada ne podrzimo oruzane sukobe.

Peki Srbin

pre 5 godina

Cuvena "kaznena kasarna". Metlali smo i kopali rovove marljivo na sami pomen imena kasarne. Drago mi je da je opstala i da ima sposobnog kadra, sve pohvale! Mir cuvati,vojsku opremljenu imati...za ne daj Boze.

Nena

pre 5 godina

Spremni smo da odbranu i za zastitu svojim granica.

Nikola

pre 5 godina

Imamo vojsku koja je uvek spremna da zastiti Srbiju!

Simo

pre 5 godina

Vlada nasa je dosta ulozila u vojsku.I jasno daje do znanja dace zastiti sebe i svoje gradjane.A to je razumeo i Brisel i pristina.

Lena

pre 5 godina

Ko se mača lati, od mača i starda. Neka Albanci, počnu sa demarkacijom, ali nemoj da zovu Ameriku da ih brani i NATO, pa da vidimo, kakav će ishod granica da bude.

Anđelka

pre 5 godina

Srbi su vrlo patriotski nastrojen narod i nikada nisu dali svoje parče zemlje, pa tako neće ni sad.

Boban

pre 5 godina

VS se lagano oporavlja i osavremnjuje, nakon NATO bombardovanja i unistavanja od strane DOS-a .

Dane

pre 5 godina

Ne može da se otima imovina od Srbije,moderna vojska je tu da sačuva Srbiju.

Alhemičar

pre 5 godina

Српска војска је најобученија и најспремнија да реагује уколико неко нападне Србе и територију.

Nenad Stanimirović

pre 5 godina

Srbija nikome nece poklanjati nijedan deo svoje zemlje, niti dozvoliti njeno otimanje.

Zoran

pre 5 godina

U zadnjih par godina Srbija je vidno ojacala svoju Vojsku. Bez jake vojske nema jake drzave.

Sandor

pre 5 godina

Srbija nije saka zobi, da je pokljuca svaka vrana koja se nadje na putu .

Dragan

pre 5 godina

VS je postala efikasna armija ,visoko modernizovana ,svako bi trebalo da razmisli ,ako ima nekih aspiracija !!??

Miloš

pre 5 godina

Raduje jaka vojska naše zemlje, bezbednost građana je podignuta na najviši nivo. Sve pohvale za Vučića!

zoran

pre 5 godina

bili smo mi 95 i 99 spremni ,ali politika je presudna.moze biti najobucenija vojska sa losom politikom je nula.posle svega kako verovati politicarima???

Fudbaler

pre 5 godina

Albanci crtaju granice pre vremena , pre nego što je SBUN održana,a to zaista ne valja.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija