• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs

20.08.2018

18:10

MILOGORCI, JE L' SE VI TO PLAŠITE SRBIJE?! Crnogorska vlada objavila dokument u kom spominje rat!

Politika

MILOGORCI, JE L' SE VI TO PLAŠITE SRBIJE?! Crnogorska vlada objavila dokument u kom spominje rat!

Podeli vest

Crna Gora ne isključuje mogućnost direktne vojne pretnje, stoji u predlogu strategije nacionalne bezbednosti te zemlje

Hrvatski portal Indeks podseća da je Crna Gora prošle godine primljena u NATO i ističe da se u tom dokumentu crnogorske vlade, kako pišu pojedini podgorički mediji, navodi da bezbednosnu situaciju u Crnoj Gori treba posmatrati i u regionalnom kontekstu, jer pripada i balkanskoj i mediteranskoj regiji.

- Deo je regiona koji je u prethodnom razdoblju pretrpeo dinamične promene i građanski rat. Imajući u vidu istorijsko nasleđe i pozitivne trendove nakon obnavljanja nezavisnosti, Crna Gora ima specifično mesto i važnu ulogu u stabilnosti regiona - stoji u vladinoj strategiji nacionalne sigurnosti.

Dodaje se da Crna Gora deli strateški pristup izazovima, rizicima i pretnjama nacionalnoj bezbednosti koji su definisani strateškim dokumentima NATO-a.

Takođe se ocenjuje da je spektar izazova, rizika i pretnji širok.

- Region je još opterećen događajima iz prošlosti i nerešenim problemima, što može pruzrokovati destabilizaciju na pojedinim područjima... Kao posledica smanjenja vojnih snaga u regionu, integracija zemalja u NATO i EU i razvijanja politike poverenja, saradnje i partnerstva, opasnost od direktne vojne pretnje Crnoj Gori je bitno smanjena, ali se ne može isključiti - kaže se u predloženoj strategiji.

SPREMAJU NOVI HAOS NA KOSOVU! Priština bi na silu da odredi granicu prema Srbiji!

Navodi se da su promene na geostrateškom planu uticale da Zapadni Balkan ponovo postane zona jakog interesa međunarodnih aktera, čiji je primarni cilj sprečavanje daljeg evropskog i evroatlantskog puta pojedinih država regiona. 

- To uslovljava konkretne akcije prema regionu, posebno hibridnog karaktera, što je ozbiljan sigurnosni izazov i može imati bitne posledice po regionalnu stabilnost i usporiti integracione procese - stoji u nacionalnoj strategiji Crne Gore.

Crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković je ranije rekao da su glavni razlog donošenja nove strategije izmenjene sigurnosne okolnosti, ne samo u Crnoj Gori nego i u regionu i Evropi, navevši kako 2008, kada je pisana zadnja strategija, nije bilo ni migrantske krize ni sukoba u Ukrajini između vlade i proruskih pobunjenika koje podržava Rusija.

DODIK: Srpska želi nezavisnu komisiju o Srebrenici!

- Nije bilo onoga što se dešavalo zadnjih deset godina, pokušaj terorizma u Crnoj Gori, različiti interesi na Balkanu koji su se sukobili - naveo je Bošković


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dusan

pre 5 godina

Oni su sami sebe unistili,nije nikome potrebno da ratuje s njima.

flamantes

pre 5 godina

Dule dudule, Nije Crna Gora sebe uništavala, Srbija je uništavala Crnu Goru.

ccc

pre 4 godine

Ti izgleda Viljuskom jedes Supu , pa tako Pametan

Dusan

pre 5 godina

Oni su sami sebe unistili,nije nikome potrebno da ratuje s njima.

Nepoznati

pre 5 godina

Ocekivano.Kao parenje macaka,nit manjeg,nit vece dreke.Ta prica im je prosla u Srbiji,pa su je devastirali godinama.Misle da ce i tamo da zaposljavaju rodbinu iz vukojebine.A cus,on ti je glavni u nato i slicne price.

dusan

pre 5 godina

Сваки дан се ЦГ брука.Нема краја ваљања по блату.

Ljubo

pre 5 godina

Sve se slazem sa komentarima ,samo bi dodao ,da Crnogorci ne izadjose iz Jugoslavije ,mi Srbi jos nebi imali drzavu ...i mi smo sve svoje pokazili .Sada placamo racune ,mnogo ih ima ....

Hal

pre 5 godina

Eto ostali jos oni i makedonci gdje niste pokusali rjesiti srpsko pitanje pa ljudi oprezni s obzirom na iskustva ostalih bivsih yu republika

Dragan Dubonjac

pre 5 godina

Znači trebalo bi da se pitaju u CG o kakvoj oni to vojsci pričaju kad ih ima jedva koliko stanara u NBG bloku 45. Dakle ribice sa krša pamet u G'zice i dooooobro razmislite...... prijatelji su vam oni koje smatrate bezvrednima a one koje grlite i stavljate u grudi , iz njih seva zloba i samo čekaju da vas pro'ždru!!

sasapg

pre 5 godina

Svako neka gleda svoje dvoriste. Imate svojih problema sasvim dovoljno, nase cemo sami rijesiti.

Zikica Popovic

pre 5 godina

Pa oni su jos u ratu sa Japanom,kome su pre skoro 75 godina objavili rat.Znaci nisu za potcenjivanje

Zlata

pre 5 godina

SAD MILO ,DOZIVOTNI VLADAR C.GORE ,PLASI NAROD RATOM."NE LAJE KUCA SELA RADI,NEGO SEBE RADI "!JADAN JE NAROD KOJI ZIVI POD TAKVOM VLAŠĆU !!! Svi u cijeli svijet znaju,da je lično Milo stvorio kriminalnu drzavu C Goru....

Stojan

pre 5 godina

Oni rade ono sto misle da zapad od njih ocekuje.

milan lala

pre 5 godina

C.Gore nema, tamo je MNE i za antisrpski rezim M. Djukanovica glasa vecina etnickih Crnogoraca tzv milogoraca , a ona manjina Cnogorca sto sa Srbima u MNE glasa protiv rezima Djukanovica nije dovoljna da pobedi na izborima. Jer osim vecine Crnogoraca Djukanovica podrzavaju sve poturice tzv Bosnjaci , svi Hrvati , i svi Siptari . U Srbiji zivi vise Crnogoraca nego sto ih ima u MNE pa ostaju pitanja : dali to i oni podrzavju rezim Djukanovica ? Za koga im glasaju rodjaci u MNE ? Kad su protiv Djukanovicevog antisrpskog rezima protestovali u Srbiji i dali podrsku Srbima u MNE ? Isto vazi i za poturice u Raskoj oblasti koji imaju rodjake u MNE. Prema svim nelojalnim gradjanima Srbije treba drugu politiku voditi . Brate Srbine dodji sebi.

zoran

pre 5 godina

Ljigavci su bezbroj puta da su nam osvedočeni neprijatelji i ne treba ih ni spominjati. Na baci reciprociteta treba uvesti naplatu boravišne takse, kako oni to odavno uredno sprovode. Čisti računi i bez patetike.

Marko

pre 5 godina

Flamentes, gde li je to Srbija unistila Crnu Goru ? Ajde nam reci, tebi prija sto CG ima narko-dilera od predsednika i sto saradjuje sa islamistima iz UCK drzave ? Tebi ne smeta sto CG ima coveka na vlasti tri decenije i koji je osudjen u italiji, alo bre seljaku, pa gde ti zivis, ta tvoja CG je davno nestala. Smece gadno.

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija