• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/pink.rs

21.08.2018

10:10

(VIDEO) DRECUN NA PINKU: Biserko, Obradovića, Amfilohija i Janjića ujedinila politika koja nanosi štetu Srbiji!!

Politika

(VIDEO) DRECUN NA PINKU: Biserko, Obradovića, Amfilohija i Janjića ujedinila politika koja nanosi štetu Srbiji!!

Podeli vest

Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije Milovan Drecun istakao je danas da je Sonju Biserko, Boška Obradovića, Amfilohija Radovića i Savu Janjića ujedinila neodovorna politika koja nanosi štetu interesima Srbije i to dugoročno

 - Očigledno da je njihova namera da spreče Srbiju da od izgubljene pozicije pokuša da stvori nešto u zaštiti naših interesa - rekao je Drecun gostujući u emisiji "Novo jutro" na Televiziji Pink. 

On je istakao da je KiM najteže pitanje, najteži izazov sa kojim se suočava srpski narod u ovom trenutku, te da je neophodno postići što veću snagu da bi mogli da pregovaramo.

- Ta snaga se postiže tako što odgovorne političke stranke imaju neki konsenzus. Ako ne možete kao opozicija da podržite aktuelnu vlast u onome što radi, onda nemojte bar brutalno da remetite politiku koja se vodi na zaštiti intersa Srba na KiM - poručio je Drecun. 

Upitan o najavama Prištine koje se odnose na nekakvu demarkaciju granice sa Srbijom, predsednik skupštinkog odbora za KiM je rekao da ta najava ne može da se realizije.

- Oni očigledno sve ovo vreme povlače neke poteze koji su namenjeni Albancima, njihovoj javnosti na KiM. Verovatno se plaše njihove reakcije zbog postizanja mogućeg dogovora oko KiM koji može da bude potpuno drugačiji od onoga što godinama obećavaju - da će Kosovo biti u punom smislu nezavisna država i da će u narednom periodu verovatno biti ujedinjeno sa Albanijom - rekao je Drecun. 

Kako je dodao, on ne zna o kakvoj demarkaciji granice govore, jer nema granice između Srbije i Kosova i Metohije.

- Postoji administrativna linija koju je prethodna vlast maltene pretvorila u nekakvu granicu posle onih briljantnih dogovora koje je vodio nekakav levičar Borko Stefanović, politički anonomus. Tada je on bio dovoljno značajan da nanese nepopravljivu štetu interesima Beograda - primetio je Drecun. 

Prema njegovim rečima, granica kada se obeležava, obeležava se između dve suverene države, a mi nemamo takvu situaciju.

Granica se obeležava dogovorom i to je jednostavno potez koji oni niti mogu da realzuju niti će pričama naškoditi Srbiji, to je populistički potez povučen zbog njihove javnosti, dodao je Drecun.

- ZSO je ključna stvar u procesu normalizacije odnosa i sve ono što je dogovoreno u Briselu ne može se smatrati ispunjenim dok se ne formina ZSO, koja treba da bude garanti i opstanka srpskog naroda i jačanja njegove ekonomske perspektive, obrazovnog i zdravstvenog sistema, ali i povratka proteranih - rekao je predsednik Skupštinskog odbora za KIM. 

On je ocenio da Priština želi da izbegne formiranje ZSO jer će to biti glavna prepreka u namerama integrisanja sa Albanijom.

- Žele da ZSO uvedu u priču rešavanja konačnog statusa KiM što je neprihvatljivo, odnosno da izbegnu formiranje zajednice dok se postigne dogovor, ne bi li pokušali da je bar marginalizuju. Koriste situaciju koja je prešla u fazu mogućeg rešavanja kosmetskog pitanja da gurnu na marginu ZSO i da prioritet daju dogovorima oko KiM - podvukao je Drecun.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17