• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.08.2018

13:46

(ANKETA) VUČIĆ: Razmatramo vraćanje obaveznog vojnog roka!

Politika

(ANKETA) VUČIĆ: Razmatramo vraćanje obaveznog vojnog roka!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučič izjavio je danas da država razmatra da od 2020/21 godine ponovo uvede obavezni vojni rok, u trajanju od tri ili šest meseci.

On je rekao da će to zavisiti od analiza i procena Ministarstva odbrane i raspoloživih finansijskih sredstava.

Vučić je u izjavi novinarima na aerodromu u Batajnici, gde je prisustvovao prijemu remontovanih MIG-ova 29, objasnio da se razmatra uvođenje vojne obaveze od tri ili šest meseci za muškarce, koji bi potom imali prednost pri zapošljavanju u javnoj službi.

- Sve radimo da bi sačuvali mir, da preventivno možemo da delujemo protiv svakog ko bi pokušao da provede agresiju na nas - podvukao je Vučić.

Dodao je da se ne plaši medijske kampanje protiv eventualnog tromesečnog služenja vojnog roka, jer je narod dovoljno pametan da prepozna dobre namere i ko radi u njegovom interesu.

On je ukazao da je bio kritikovan prošle godine od nekih medija što nemamo jednogodišnji vojni rok, a danas, kada kaže da razmatra mogućnost ponovnog uvođenja vojne obaveze na tri meseca, govore mu da želi da uvede zemlju u rat.

- Do juče ste govorili da su vam deca postala slabići, jer nemaju vojnu obavezu. Ajde dogovorite se sa sobom šta hoćete od države po pitanju KIM, ekonomije. Pošto ste govorili da je najvažnije pitanje rasta, a sada kada imamo najveći rast u Evropi, onda ni to nije važno - rekao je Vučić.

VUČIĆ U BATAJNICI: SAD STE VIDELI MOĆNA KRILA SRBIJE - USKORO OSAM MIGOVA 29!

Anketa




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Slađa

pre 5 godina

Ponovno uvođenje vojnog roka je odlična ideja , zahvaljujući kojoj bi mladići postali muškarci i naučili bi više o životu .

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija