• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.08.2018

10:06

SRPSKA LISTA: Dragutin Sava Janjić više nije duhovnik, već političar koji se krije iza monaške rize!

Politika

SRPSKA LISTA: Dragutin Sava Janjić više nije duhovnik, već političar koji se krije iza monaške rize!

Podeli vest

Srpska lista saopštila je danas da je otac Sava Janjića, iguman manastira Dečani, izjavama protiv svoje države i nastojanja da se problemi na KiM reše kompromisom i dijalogom, prestao da bude duhovnik i postao učesnik političkog života

Sada, poručuju iz Srpske liste, Dragutin (Sava) Janjić, jadikuje i negoduje zbog toga što se iko usuđuje da kritikuje i opovrgava njegove političke stavove.

"On se lukavo krije iza monaške rize, računajući da mu je ona pred javnošću najsigurniji zaklon od svakog drugačijeg mišljenja i potvrda da on tobože ne istupa u svoje ime i za svoj interes, već da je pronosilac nekakve više istine koja ne podleže kritici", navodi se u saopštenju Srpske liste dostavljenom medijima.

Iz Srpske liste poručuju da prava Janjićeva funkcija i uloga nije, međutim, da u javnosti popularizuje stavove Srpske pravoslavne crkve, jer on svakodnevno ne propoveda teološke stavove, već sprovodi pakosnu osvetu protiv sopstvene države, zaboravljajući da je Srbija sekularna demokratija u kojoj političke predstavnike biraju građani na izborima.

"Janjićevi napadi na državu su poziv na anarhiju, a od toga korist može imati samo Priština, sa kojom je on očigledno u veoma bliskim interesnim vezama", ističu iz Srpske liste.

Potvrda ovih stavova je, kažu, i činjenica da svesrdnu pomoć u kampanji blaćenja sopstvene države ima od antiklerikalnih medija i pojedinaca, koji u njemu ne prepoznaju svešteno lice, već vide njegovo pravo lice, a to je lice čoveka koji iz veoma niskih pobuda negira i značaj demokratije i značaj volje građana.

Konstatuju da Janjić i njegovi saveznici iz takozvane „druge Srbije“ pozivaju na uspostavljanje diktature manjine, i to je politička agenda koja ih spaja, a ne nekakve više istine i ljubav prema Kosovu i Metohiji, jer u Janjićevim političkim saveznicima, pa ni u njemu samom, od te ljubavi nema ni traga.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vlah alija

pre 5 godina

Ovo saopštenje srpske liste nema nikakve logike tvrde da je srbija sekularna i da on zastupanjem stavova pravoslavne crkve sprovodi pakosnu osvetu protiv serbije i da je blizak prištin što znaći da spc pomaže prištini a ne kosovu ,pa to bre stvarno nema smisla izgleda da u toj srpskoj listi ima svakakvih slučajeva kad pišu ovakve gluposti ,ako smijem da primetim ili ovo pada pod cenzuru

Ceda

pre 5 godina

To je tacno!On je iguman srpske svetinje i ne prilici mu da se ponasa tako i radi protiv svog naroda.

milica

pre 5 godina

Apsolutno tacno, treba da se stidi sto ovo radi, pravi duhovnici i sluge Bozje ne rade ovakve stvari

Tina

pre 5 godina

Sava Janjic je odavno moralno i duhovno zalutao i preso na politiku, kako bi podrzao interese Pristine

Viktorija Vikica

pre 5 godina

Izgleda je on jedan običan prevarant koji je pokušao narodu da zamaže oči, samo što mu to neće uspeti.

kiki

pre 5 godina

Ovo je strasno. Smatramo da jedan duhovnik netreba da se bavi politikom niti treba to da ga zanima.

Miki

pre 5 godina

Jako je ruzno sve sto je sestenik Sava Janjic izrekao

aleksandar

pre 5 godina

On bi trebao da osnuje stranku kada je vec poceo da se bavi politikom.

Tina

pre 5 godina

Sava Janjic je mrsio konce svima u Srbiji, iznosio neistine i provocirao na razne nacine. Ne zasluzuje da nosi titulu igumana. Onaj gore vidi sve

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija