• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.08.2018

12:38

(UŽIVO) VUČIĆ U ZRENJANINU: Za ovo se radi i živi - Potpisan sporazum sa kompanijom "Shandong Linglong" !

Politika

(UŽIVO) VUČIĆ U ZRENJANINU: Za ovo se radi i živi - Potpisan sporazum sa kompanijom "Shandong Linglong" !

Podeli vest

Sporazum o izgradnji fabrike guma kineske kompanije "Shandong Linglong" u Zrenjaninu potpisan je danas u tom gradu, a ceremoniji je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Sporazum su potpisali ministar privrede Goran Knežević i izvršni direktor kineske kompanije Ven Bang.

- Dragi prijatelji, uvaženi gospodine Vang, prijatelju Li, prijatelju Miroviću i ministre Kneževiću, za ovo živite i radite. Ovo je samo jedan mali korak i znam da će svi Zrenjanici s ponosom da prate moju posetu Republici Kini. Zrenjanin može da se raduje i celi severni Banat. Ovo je ogromna stvar ne samo za Zrenjanin, već za celu našu zemlju - rekao je predsednik Srbije.

- Hvala tebi brate Li što si poštovao našu brobu. Rekli smo daćemo najpovoljnije uslove samo da dođete u srednji Banat, hoćemo da oživimo Banat. Hvala Vang što si prepoznao našu borbenost i našu zemlju.

Za izgradnju pogona u Zrenjaninu, Grad je obezbedio 136 hektara zemljišta, a posao u fabričkim halama će dobiti 1.500 radnika.

Kako je Tanjug ranije najavio, kineska kompanija za proizvodnju automobilskih guma "Šandong Linglong" planira investicioni projekat u Srbiji vredan 994,4 miliona dolara (870,4 miliona evra).

Na zvaničnom sajtu Šangajske berze, Srbija je označena kao investicioni cilj "Šandong Linglonga" u inostranstvu.

Ta kompanija u dokumentu podnetom Šangajskoj berzi navela je da planira da izgradi fabriku guma u Slobodnoj trgovinskoj zoni Zrenjanina.

Tanjug

U dokumentu se kaže da je planirano da izgradnja fabrike zvanično započne u aprilu 2019. i da se odvija u tri faze, pri čemu bi zadnja faza bila okončana u martu 2025. godine.

Navodi se da kineska kompanija planira da u toj fabrici u Srbiji godišnje proizvodi 13,62 miliona komada radijalnih guma visokih performansi.

Tanjug


"Šandong Linglong" odlučio je da fabriku izgradi u Srbiji zbog nižih troškova investicije, gradnje, radne snage i energije u odnosu na druge zemlje u Evropi.

Navodi se da projekat tek treba da odobri kineska državna Komisija za nacionalni razvoj i reformu, kao i Ministarstvo trgovine Kine i Državna administracija za razmenu s inostranstvom.

Brend kineske kompanije "Linglong tajer" je zvanični globalni partner u sektoru automobilskih guma italijanskog fudbalskog kluba Juventus.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bojana

pre 5 godina

Investicija koja ce uposliti narod i zivnuti grad Zrenjanin.

Milanka

pre 5 godina

Kineske kompanije su se pokazale kao dobri poslodavci i radosna sam zbog nove fabrike.

Nikola

pre 5 godina

Bravo za Zrenjanin, bravo za Srbiju. Hvala Kini na poverenju.

Pomracenje uma

pre 5 godina

Znaci plata 12000 dinara. Ako imate zavrsen fakultet naravno.

Mara

pre 5 godina

Hvala Kinezima što su odabrali Srbiju za svoje ulaganje. Mnogo nam to znači.

Ogi

pre 5 godina

Mnoge porodice će poboljšati svoje materijalno stanje, zapošljavanjem u ovoj fabrici. Svakim danom napredujemo više i više.

Milica milicic

pre 5 godina

Podrska predsedniku, potrebno nam je jos rsdnih mesta.

nele

pre 5 godina

Ovo nije investicija kineza u Srbiju nego investicija kineza u sopstenu fabriku u Zrenjaninu, to je ogromna razlika! Nista oni ne daju Srbiji a i zasto bi to radili?! Ovako, sve sto cemo dobiti je odredjeni broj radnih mesta gde ce nas narod crnciti za 250 evra mesecno.

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija