• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.08.2018

13:16

(VIDEO) VUČIĆ: Ono što ću govoriti na KiM mi je najvažnije u životu - NEĆU NI DA ĆUTIM, NI DA LAŽEM NAROD!

Politika

(VIDEO) VUČIĆ: Ono što ću govoriti na KiM mi je najvažnije u životu - NEĆU NI DA ĆUTIM, NI DA LAŽEM NAROD!

Podeli vest

Oni koji organizuju maloletničke kampove i daju deci puške, koji nas kritikuju da ćemo da izdamo Kosovo, bune se protiv vraćanja vojnog roka u Srbiji, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Zrenjaninu

- U tako važnom danu, u kome pokazujete koliko vam je vojska napredovala, isti oni koji organizuju maloletničke kampove i daju deci puške, koji nas kritikuju da ćemo da izdamo Kosovo, bune se protiv vraćanja vojnog roka u Srbiji - rekao je Vučić i dodao:

- Na sve to dodaju svakodnevne kritike oko Kosova, a oni su postavili granicu na KiM. Napadaju me, a Jeremić i ostali ispustili su Kosovo. Savest mi je toliko mirna i čista jer znam koliko se borim. Nije moj posao da svaki dan sedim sa kineskom kompanijom i praktično molim da dođu u Srbiju - kaže Vučić.

Daleko smo još od odluke o uvođenju obaveznog vojnog roka, slede nam analize bar šest meseci, a onda razgovor s narodom, rekao je Vučić.

- To je dobra ideja za napredak vojske, ali ne možemo u to da uđemo ako ne budemo imali dovoljno novca i volje - rekao je predsednik uz opasku da onima koji tu ideju unapred kritikuju, "junacima" iz Saveza za Srbiju, poručio je da su licemerni, jer se protive obaveznom vojnom roku, a istovremeno bi da jurišaju na Kačanik i Ðakovicu.

Njegov je posao, dodao je, da brine o Srbiji, a ljudima koji govore da neće biti mira, poručio: "Biće ga".

Kad je reč o troškovima za uvođenje redovnog vojnog roka, kaže da bi to za tri meseca bilo oko 90 miliona, a za sest meseci 130 miliona i da tu nije u pitanju problem s vrstom obuke, ali da je to veliki novac i da zbog toga s odlukom treba sačekati.

- Bez obzira šta govore o tome protivnici, moramo da vodimo računa da nikoga u Srbiji ne uplašimo time što će tri meseca morati da namešta krevet u vojsci, pa da zbog toga ljudi napuštaju zemlju - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je njegov zadatak da brine o miru i budućnosti zemlje.

- Vuk Jeremić nikada neće odgovoriti na pitanja u vezi sa uplatom katarske ambasade - smatra Vučić.

Govoreći o tekstu u Večernjem listu u kojem je Jasenovac okarakterisan kao logor za razonodu, predsednik kaže da se diči odnosom države prema hrvatskoj nacionalnoj manjini. Ispunjeni su svi zadaci koji su postavljeni. Kada je reč o logorima i stratištima Srba, Vučić kaže da izrugivanje žrtvama više govori o njima.

- Strašno ih je pogodio citat koji imamo tonski snimljen, o tome šta govori hrvatski predsednik o potrebi nestanka Srba. Nekad je lakše lagati sebe nego priznati istinu. Zato mi moramo da smo ozbiljni, odgovorni i da poštujemo sve žrtve - kaže Vučić.

Govoreći o KiM, Vučić kaže da ima najveću odgovornost, ali da je odgovornost i na svakom građaninu. Mora će, ističe, da se organizuje referendum, a savest mu je mirna i čista jer je svim crkvenim velikodostojnicima rekao šta misli, kakva je situacija na KiM i kakav je njegov stav.

Kada je reč o poseti 9. septembra, Vučić kaže da će meriti svaku reč u centralnom obraćanju da ne bi bila shvaćena na pogrešan način.

- Motiv mi je rezultat u budućnosti, a ne to koliko ču aplauza i pohvala da dobijem u tom trenutku. Govor na KiM biće za mene jedan od najvažnijih u životu  - kaže predsednik.

A, na pitanje o pričama da ćemo da dobijemo sever KiM, poručio je da nam niko ništa ni ne nudi, ali da jeste čudno da se neki raduju da se unapred odričemo i raduju se da ne dobijemo ništa na KiM.

- Ranije nismo mogli ni o čemu da razgovaramo, a onda je neko to uspeo velikim radom i trudom u pet godina da vrati na sto i da možemo da radimo na tome da svakako dobijemo više, nego juče i kada je u pitanju pravo za Srbe, a da Srbija dobije nešto i u resursima i energetici - rekao je predsednik.

Onima koji pričaju da će nešto obezbediti i dobiti ali za pet, deset, 50 godina popručio je da su neozbiljni.

- Znamo da je Kosovo nezavisno, ali mi ćemo da govorimo sve protiv toga pa ćemo da kažemo da je Vučić za to kriv - rekao je, komentarisući kritike svojih političkih protivnika.
On, zaključio je, ne želi ni da ćuti, ni da laže narod već govori istinu, bez obzira i na medije, nezavisno od toga koga podržavaju.


Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
vojni rok

pre 5 godina

obavezno i sto pre vratiti vojni rok i to najmanje 6 meseca, da bude obavezan i za zene i za muskarce, kao u izraelu. ovi zlobnici sto pricaju protiv toga, prosto ignorisati, zna se ko su i sta su, to su svi u srbiji odavno videli !!!

Vera M

pre 5 godina

Vojna disciplina je našoj previše maženoj deci možda i potrebna, ali kamp gde su maloletni naoružani, sigurno nije!

Nenad Stanimirović

pre 5 godina

Predsednik Vučić uvek govori istinu koliko god teska bila.

Milica

pre 5 godina

Sve što je rekao predsednik Vučić, potpuna je istina. Svesna je i opozicija toga, pa pokušavaju, kao očajnici, krikujući oduke predsednika, sebi stvore malo rejtinga u javnosti. Opozicionim liderima, najveća je greška, što potcenjuju narod i njegovo mišljenje,kada smisle neku laž, koju posle plasiraju u javnost, koja im se vrati kao bumerang. Evo kolikoje prošlo vremena, narod u Srbiji, nije dobio odgovore, ko je i zašto uplatio hiljade evra Jeremiću, Đilas nam ne otkriva, čarobni recept za stvaranje miliona evra, pa im je posle Vučić kriv za sve.

Nikola

pre 5 godina

Srpski narod na Kosovu je u sigurnim rukama i konačno se neko bori za njih i budućnost njihove dece.

Pera

pre 5 godina

Jaka vojska ne samo da odlikuje jaku drzavu, već može biti presudni faktor da eventualni agresor odustane od svoje prvobitne namere.

Viktorija Vikica

pre 5 godina

Taj narod i treba da zna istinu, a ne da živi u laži i zabludama. A ovi "lažni moralisti" mogu samo da pričaju u prazno, to im ionako neće proći. Narod ne mogu prevariti.

Fudbaler

pre 5 godina

Aleksandar Vučić ima plan za razvoj KiM, ima predlog koji može da donese mir i blagostanje na KiM, ima podršku sih strana da iznese svoj plan i rešenje problema KiM.

NK

pre 5 godina

Tako je predsednice bez uvijanja kao i do sada sto ste pred narodom izlazili

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija