• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.-M.D.

23.08.2018

23:10

OVAJ JE SVE LUĐI! SAŠA JANKOVIĆ HOĆE VLAST NA SILU: Izbore u Srbiji da organizuju stranci

Politika

OVAJ JE SVE LUĐI! SAŠA JANKOVIĆ HOĆE VLAST NA SILU: Izbore u Srbiji da organizuju stranci

Podeli vest

Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković hoće po svaku cenu, pa i na silu, da se dokopa vlasti u Srbiji

Janković je sada, naime, pozvao strance da organizuju izbore u našoj zemlji! On je predložio "internacionalizaciju pitanja izbora", i to po makedonskom scenariju. Prema tom modelu, inače, aktuelni premijer Makedonije Zoran Zaev uspeo je maja prošle godine da uz pomoć stranih ambasada i nevladinih organizacija preotme vlast u Skoplju. Tome su prethodili režirani krvavi sukobi širom Makedonije, ali i u samom Sobranju.

Prljavi planovi

Janković je sada na društvenim mrežama zatražio pomoć stranaca za rušenje režima u Srbiji. Svoje opasne planove otkrio je u prepisci sa sociološkinjom Vesnom Pešić, koja smatra da nisu mogući dogovori opozicije sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

- Naravno da nisu, on na to ne sme pristati (jer će mu to biti siguran kraj), već na to mora biti nateran, iznutra i spolja. Zato se izborno pitanje mora i internacionalizovati, jer fer i slobodni izbori i nisu pitanje lokalnog folklora, već poretka civilizovanog sveta - napisao je Janković na Tviteru.

Goati: Prave novi DOS

Sociolog i analitičar Vladimir Goati, komentarišući to što je Saša Janković sada formirao "Građanski blok 381", ocenjuje da to predstavlja još jednu veštačku i kratkotrajnu koaliciju kojoj preti opasnost da se raspadne ukoliko dođe na vlast.
- U formiranju 'Građanskog bloka 381' i 'Saveza za Srbiju' Dragana Đilasa vidim paralele sa nekadašnjim DOS. Taj savez je bio formiran kako bi eliminisao Slobodana Miloševića, a posle smo videli da koalicija nije dugo izdržala i da se razbila na dva kraja - naglašava Goati.

Stručnjaci, sagovornici Informera, upozoravaju da ovo nije prvi put da opozicija preti nasilnim otimanjem vlasti, jer na regularnim izborima nikako ne mogu da se dokopaju vlasti. Bivši obaveštajac Božidar Spasić smatra da je opozicija potrošila sve u svom repertoaru i da nalogodavci nemaju nove ideje.

- Kad nema šta da ponudi, opozicija propagira 'makedonski scenario'. Međutim, tome je u Makedoniji prethodila čitava afera prisluškivanja razgovora političara, hapšenja korumpiranih funkcionera, a ne treba zanemariti ni uticaj šiptarskih lobija koji su učinili sve da preuzmu vlast u Skoplju. Sve to u Srbiji ne postoji. Jankovića izgleda niko nije obavestio da nema uslova za takav scenario u Srbiji, mada me od njega više ništa ne čudi... Čim nema ideju, opozicija traži izbore koje će onda obavezno neko 'pokrasti'. Janković je "ispušena lula", polako pada u začelje i predstoji mu lupetanje po Tviteru i svađa koju gleda 30 do 40 ljudi - podvlači Spasić.

PROLUPAO! JANKOVIĆ TERA STRANE INVESTITORE IZ SRBIJE: Propali kandidat za predsednika objavio program opozicije

Narod ih neće

Poslanik SNS Aleksandar Marković, na drugoj strani, ističe da ne iznenađuje to što opozicija želi pomoć stranaca.

- Očekivano je da Janković, Obradović, Jeremić i Đilas priželjkuju razne scenarije u kojima bi, uz pomoć stranaca, srušili Vučića. Oni godinama zagovaraju ideje 'makedonskih' i sličnih scenarija. Svesni su činjenice da redovnim putem, odnosno na izborima nikada neće biti u prilici da dođu na vlast u Srbiji. To su građani potvrdili više puta do sada - zaključuje Marković.

JANKOVIĆ I ZVANIČNO ZA KOSOVO U UN! Osnovao Građanski blok 381!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija