• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/pink.rs

24.08.2018

10:12

VUČIĆ OTKRIVA: ZNAČAJNO POVEĆANJE PENZIJA VEĆ OD OKTOBRA!

Politika

VUČIĆ OTKRIVA: ZNAČAJNO POVEĆANJE PENZIJA VEĆ OD OKTOBRA!

Podeli vest

Penzije će biti povećane već od oktobra, najavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da ima dovoljno novca u budžetu i da zato neće biti potreban rebalans budžeta

- Najkasnije u narednih mesec ili meseci i po dana ukinućemo Zakon o privremenom smanjenju penzija - rekao je Vučić prilikom posete Gerontološkom centru na Bežanijskoj kosi i poručio penzionerima da će veću penziju dobiti već 10. novembra.

Kako je kazao, svi penzioneri će imati veću penziju, na primer, oni koji su imali 70.000 dinara imaće 78.000 dinara penziju, oni sa 90.000 će imati 99.000 dinara, dok će oni sa oko 30.000 neće imati samo 31.000 ili 32.000 dinara već će sa ovim od pet odsto i prethodnim povećanjima to bude do 34.000 ili 35.000 dinara.

Plate za zaposlene u javnom sektoru, kako je rekao, biće povećane od decembra.

On se zahvalio penzionerima što su imali razumevanja za preduzete reformske mere, te da su na taj način omogućili bolju budućnost za mlade.

Predsednik je podsetio da je pre četiri godine država bila pred bankrotom, da je javni dug bio 78 odsto BDP, a da će pre kraja godine biti ispod 50 odsto.

- Višak u budžetu imamo treću godinu za redom, zahvaljujući vama. Vi ste znali da teškim merama možemo doći do rezultata. Vi ste otvorili vrata budućnosti nasoj zemlj - rekao je Vučić penzionerima.

Danas, kako kaže, dinar je čvrst, nezaposlenost manja od 12 odsto.
Predsednik je penzionerima uručio ključeve dostavnog vozila i saniteta.

- Uvek kažem da imamo manje novca nego što ga stvarno ima. Volim da imamo ušteđevine u budžetu, ne volim da se zadužujemo da se razbacujem onim što nismo zaradili. Bolje da ostane neka rezerva - istakao je on.

Penzionerima je poručio da sada mogu da traže "nešto više", jer je država sada u moćnosti da to malo ispuni.

- Ovo je vojska divnih, dobrih vrenih ljudi koji vole zemlju. Snaga koja je omogućila mladosti da ima bolju budućnost - zaključio je on.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Andrijana

pre 5 godina

Uvek je bolje da ostane rezerva, to je mudro i pametno ne samo za budzet RS vec i kao savet za svakog pojedinca.

Sanja

pre 5 godina

Napokon da se završi ta priča oko penzionera koje je opozicija debelo zloupotrebljavala.

Philly Cop

pre 4 godine

Prosecna penzija u Srbiji je 26.335 dinara. Najvise je penzionera koji su ispod navedenih kategorija. Koliko ce povecanje njima biti dato?

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija