• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.08.2018

15:22

VULIN: Vojska se ne stvara preko noći!

Politika

VULIN: Vojska se ne stvara preko noći!

Podeli vest

Vojska se ne stvara preko noći, u vojsku se mora ulagati kontinuirano i mora se to raditi bez obzira da li imate neposrednu opasnost ili ne, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin i istakao da je snažna vojska garant naše nezavisnosti

- Vojska je mehanizam, institucija u koju mora da se ulaže i u koju se
ulaže decenijama da bi odgovorila na zahteve i na sve izazove koji pred
nju mogu da se postave
- rekao je Vulin, koji je u pratnji načelnika Generalštaba Ljubiše Dikovića danas obišao pripadnike 63. padobranskog bataljona Specijalne brigade Kopnene Vojske koji izvode redovnu obuku u letnjim uslovima u Deliblatskoj peščari.

Tom prilikom, ministar odbrane je istakao da se Vojska Srbije intenzivno
naoružava i oprema, ali da posebno vodi računa o obučenosti svojih
pripripadnika, baš kao što vodi računa o standardu svojih pripadnika, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

- Očekuje nas povećanje plata, dobijanje stanova po veoma povoljnim uslovima, ali nas očekuje i nabavka nove opreme. Vojska Srbije može da računa na potpunu podršku državnog rukovodstva na čelu sa vrhovnim komandantom, ali i na poverenje čitave nacije - naglasio je Vulin i ponovio da se Vojska ne stvara preko noći.

Podsetio je da se svako ulaganje u Vojsku isplati, te da je to ulaganje
koje i te kako pomaže kvalitetu života svakog našeg građanina.

- Snažna vojska je garant naše nezavisnosti, snažna vojska je garant da možemo da budemo vojno neutralni i da možemo sami da odlučujemo o sebi. Bez snažne, obučene, opremljene i zadovoljne vojske nema slobodne i suverene zemlje i nema onoga ko bi mogao da sam odlučuje da nema takvu vojsku - zaključio je Vulin.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 5 godina

Još uvek država ćuti o ubistvu dvojice gardista u Topčideru.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija