• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

25.08.2018

21:17

BIVŠI OMBUDSMAN U NOVOJ 'AKCIJI':  Janković tajno U JERMENIJI, krije šta tamo radi!

Politika

BIVŠI OMBUDSMAN U NOVOJ 'AKCIJI': Janković tajno U JERMENIJI, krije šta tamo radi!

Podeli vest

Posle prošlogodišnjeg misterioznog posla po zatvorima u Libanu, Saša Janković objavio je da je sada 'profesionalno angažovan' u Jermeniji. Neće da kaže šta tamo radi, da li za to prima novac i koliko

Lider PSG Saša Janković, posle prošlogodišnjeg misterioznog posla po zatvorima u Libanu, objavio je da je sada 'profesionalno angažovan' u Jermeniji!

Sumnjivi poslovi

Janković, međutim, nije rekao koji to konkretno 'posao' obavlja u Jermeniji. Naravno, nije rekao ni da li tamo prima neku platu ili honorar, kao ni da li je ovaj angažman prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije.

Da misterija bude veća, Janković je na društvenim mrežama objavio da je sprečen da ispred Predsedništva Srbije postavlja pitanja Vučiću jer je van zemlje.

"Sutra (petak, prim. aut.) u pet biću u Jermeniji (stručnim, ne političkim povodom). Ali pitanja ispred zgrade Predsedništva će imati ko da postavlja. Postaviće ih, uskoro, i organi pravosuđa i lustraciona komisija", napisao je Janković.

Ostalo je ipak nejasno šta to konkretno Janković radi u Jermeniji, ko ga je angažovao i na koji vremenski rok, kao i da li je i koliko plaćen. Umesto odgovora na ova pitanja, Janković je juče samo još jednom potvrdio da je van Beograda i napao predsednika Aleksandra Vučića (!?!)

"Nisam u Srbiji. Ali i odavde pitam Vučića zašto vređa naciju, protiv koga to hoće da ratuje i od koga treba da se branimo...", napisao je Janković.

Marko Matić, urednik antikorupcijske mreže 'Antidot', kaže za Informer da Jankovićevi tajni i netransparentni poslovi u Jermeniji predstavljaju nastavak prakse čudnih poslova i sumnjivih muljanja opozicionih političara u Srbiji.

- Gotovo svi oni se po pravilu finansiraju iz sumnjivih i nezakonitih izvora. U tom smislu, Jankovićev slučaj jeste ozbiljniji ako se zna da mu je Agencija za borbu protiv korupcije prošle godine zbog sukoba interesa zabranila da radi za jednu međunarodnu organizaciju iz Ženeve. Nadležni organi bi neodložno trebalo da istraže o čemu se radi u ovom slučaju i da utvrde da li u Jankovićevim poslovima ima elemenata krivičnog dela ili kršenja zakona... - podvlači Matić.

Dvostruki agent?

Mario Spasić iz Saveta za monitoring kaže da bivši ombudsman ne krije da ide za sumnjivim novcem.

- Postoji ozbiljna sumnja da je Janković dvostruki agent neke od stranih i po Srbiju neprijateljskih agentura. Njegovim navodno poslovnim putovanjima trebalo bi da se bave i naše službe. Ne sme se zaboraviti da je Janković kao zaštitnik građana imao bezbednosni sertifikat i pristup najosetljivijim državnim tajnama. Ko nam garantuje da se u Jermeniji ne sastaje sa stranim obaveštajnim agencijama i ne prodaje naše državne tajne?! - pita Matić.

I dalje ćuti o Libanu

Informer

Podsetimo, Janković je prošle godine objavio da je profesionalno angažovan u zatvoru u Libanu, ali do danas nije otkrio nijedan detalj tog "posla".

Interesantno je i to da je Janković posle odlaska sa funkcije ombudsmana osnovao privatnu konsalting agenciju.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
maki

pre 5 godina

Posle Libana, Jermenija. Necista posla, sigurno. Ne bavi se on cistim poslovima. To je samo znak da bi njegovim tajnim putovanjima trebalo da se pozabave drzavne sluzbe, dok je jos vreme.

Nikola

pre 5 godina

Dali je nerasvetljeno ubistvo u njegovom stanu sa njegovim pištoljem dovoljan razlog za ozbiljniju istragu i hapšenje.?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20