• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dakić

25.08.2018

23:29

OTKRIVAMO NOVI DETALJI PREDSEDNIKOVE POSETE KOSOVU  VUČIĆ ĆE SPAVATI U STUDENTSKOM DOMU Obići će Gazivode, ići će i na jug pokrajine

Politika

OTKRIVAMO NOVI DETALJI PREDSEDNIKOVE POSETE KOSOVU VUČIĆ ĆE SPAVATI U STUDENTSKOM DOMU Obići će Gazivode, ići će i na jug pokrajine

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić, koji će u subotu i nedelju 8. i 9. septembra boraviti u pokrajini, saopštiće Srbima detalje državnog plana za Kosovo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji će u subotu i nedelju 8. i 9. septembra boraviti na Kosovu i Metohiji kako bi Srbima u južnoj pokrajini izneo detalje plana za rešavanje kosovske krize, prenoćiće u studentskom domu u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Kako Informer saznaje, Vučić tokom dvodnevnog boravka na Kosovu želi da bude što bliži građanima, pa je lično insistirao da spava u domu, a ne u hotelu. Predsednik države planira da obiđe jezero Gazivode, koje su ovih dana 'okupirali' vojnici Kfora, ali i da poseti južni deo Kosova.

Odbio hotel

Prema rečima naših izvora, šef države je u startu odbio da spava u hotelu ili nekom drugom objektu. 

- Kada su planirani detalji posete Kosovu, Vučić je izrazio želju da prespava u studentskom domu, iako su mu saradnici preporučivali da noći u nekom od hotela na severu. On na to nije pristao jer je i na ovaj simboličan način želeo da našem narodu pokaže da je uz njih i da razume njihovu svakodnevicu - objašnjava Informerov izvor iz Vučićevog okruženja, dodajući da će predsednik i ovoga puta posetiti Srbe južno od Ibra, a ne samo četiri opštine na severu pokrajine. Poseban akcenat, dodaje naš izvor, staviće na obilazak jezera Gazivode. 

- Vučić i dalje piše i dorađuje govor kojim će Srbima na Kosovu preneti istorijske poruke važne za budućnost. Osim što želi da razgovara i sa narodom južno od Ibra i prenese im poruku da ih Srbija nije zaboravila, Vučić zahteva i da obiđe hidrocentralu i jezero Gazivode, s obzirom na to da su pojačane ionako učestale pretnje iz Prištine da će na silu preoteti ovaj objekat od vitalnog interesa za opstanak i život Srba na severu pokrajine - navodi Informerov izvor, ističući da predsednik planira i da obiđe svetinje na Kosovu, ali i da sa privrednicima razgovara o ekonomiji i o tome kako pomoći ljudima.

Informer

SKROMAN SMEŠTAJ Studentski dom u severnoj Kosovskoj Mitrovici

VUČIĆ: Pustite Srbe i Albance da sami reše problem!

Komentarišući kosovsku krizu, Vučić je juče istakao da Beograd i Priština nisu ni blizu dogovora, ali da će obavestiti građane ako do bilo kakvog dogovora dođe.

- Vrlo je teško postići bilo kakav dogovor. Nismo blizu njega, mnogo smo daleko... Ako bude došlo do nekog rešenja, obavestiću narod. Hajde da sačekamo rezultate, pa da vidimo ko je šta dobio, a šta izgubio. U eventualnom sporazumu s Albancima moramo da znamo da smo svi pomalo izgubili - poručio je šef države, najavivši da će se narednih dana videti sa Hašimom Tačijem i albanskim premijerom Edijem Ramom.

Neprestana borba

Inače, zajedno sa Vučićem u južnu pokrajinu idu i direktor kancelarije za KiM Marko Đurić i generalni sekretar predsednika Nikola Selaković, koji za Informer kaže da je reč o jednoj od najznačajnijih poseta.
- I kao prvi potpredsednik Vlade i kao premijer, Vučić je uvek odlazio na Kosovo i razgovarao sa ljudima, bodrio ih i bio im velika podrška, a narod je njega i SNS uvek podržavao na izborima. Razlog je taj što je prema narodu svakog puta bio iskren, što narod oseća i ceni koliko se predsednik bori da zaštiti svako naše dete, svakog našeg čoveka na Kosmetu i koliko brani državne i nacionalne interese - podvlači Selaković.

VUČIĆ OŠTRO PORUČIO U ALPBAHU: Neću dopustiti da se Srbi i Srbija krive za sve u bivšoj Jugoslaviji!

Srbi se i danas tiho iseljavaju sa Kosova

Predsednik Vučić istakao je i poražavajuće podatke koji ukazuju na to da se Srbi i dalje "tiho iseljavaju" sa Kosova.
- Država to pokušava da spreči kupovinom zemljišta, ali teško ide, sve teže... Najsmešnije mi je kad o Čaglavici pričaju oni koji su tu srpsku zemlju prodali Albancima. Malo je Srba ostalo ili ih uopšte više nema u Bresju, Ugljaru, Čaglavici... To se desilo i zbog onih stručnjaka koji su nosili kišobran Madlen Olbrajt i tako brinuli o Srbiji. Oni bi danas da drže patriotske pridike - rekao je Vučić, dodajući da nijednu ružnu reč neće reći o SPC, uprkos napadima Save Janjića.
- Veoma poštujem SPC. Nećete čuti da govorim nešto loše, čak ni o onima koji na mene kamen bacaju na dnevnom nivou. Svako ima mogućnost da kaže ono što misli, ali treba gledati u budućnost - istakao je Vučić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
slađa

pre 5 godina

Većina ljudi u Srbiji i na KiM živi u skromnom smeštaju. Tako da je ova vrsta solidarnosti sa narodom dobar izbor predsednika Srbije kada je u pitanju njegova poseta 08. i 09. septembra.

Kikani

pre 5 godina

Neviđeno, u kojoj sobi, na kom spratu, s' kim? Pa zar morate sve da napišete? Ajde sad napišite ko vam je rekao to.

Sara

pre 5 godina

Kakav državni plan? Nikako se ne sme potpisivati ništa čime poklanjamo svoju zemlju.

Milenko Mihajlovic

pre 5 godina

Baš tako Sara! Mi ne dugujemo Šiptarima ništa. Oni su na Srpskoj Teritoriji I treba da se pokore Srpskom Građanskom Zakono. Nema osnove za poklanjanje iki deo Srpske Teritorije.

Frano Franic

pre 5 godina

Kosovo nikad nije bilo Srpsko. Bilo je pod Srpskom okupacijom.

Slavko

pre 5 godina

Tako ispada, i tako se predstavlja u svetu, čista propaganda, treba se stati tome na put, kada se selektivno plasiraju informacije u svetskim medijima ni ne moženo da očekujemo da neko stane na našu stranu, moramo se izboriti sa tim i usprotiviti se svom snagom, bravo.

Jovan

pre 5 godina

Gazivode moraju ostati u Srbiji, imaju velili ekološki i ekonomski značaj, svi argumenti u pregovorima na tu temu su na našoj strani i tu ne bi trebali da popustimo.

Jana

pre 5 godina

Ovo je dobar nacin da licno vidi kako zive Srbi na Kosovu.

Velja

pre 5 godina

Pravi predsednik. Ne traži luksuz već hoće sa svojim narodom i radi za svoj narod. Puna podrška.

loki

pre 5 godina

Predsednik Vučić se ne bahati i ne razbacuje državne pare na skupe hotele.

Fudbaler

pre 5 godina

Vučić i dalje piše i dorađuje govor kojim će Srbima na Kosovu preneti istorijske poruke važne za budućnost. Osim što želi da razgovara i sa narodom južno od Ibra i prenese im poruku da ih Srbija nije zaboravila, Vučić zahteva i da obiđe hidrocentralu i jezero Gazivode, s obzirom na to da su pojačane ionako učestale pretnje iz Prištine da će na silu preoteti ovaj objekat od vitalnog interesa za opstanak i život Srba na severu pokrajine. Aleksandar Vučić će se potruditi da Srbija sačuva svoje interese i da pomogne građanima Srbije da žive bolje.

Nikola

pre 5 godina

Vučić je normalan čovek i uvek je uz svoj narod i niko do sada nije obišao Kosovo kao što je Vučić to radio.

Petar

pre 5 godina

Pravi predsednik! Spustiće se na nivo običnog čovek, pravi čovek iz naroda! Svaka mu čast. Verujem da će Srbima obečeti samo što je realno. Borba do kraja!

Mašnica

pre 5 godina

Ovo je jedini način da lično vidi kako žive Srbi na KiM.

Mašnica

pre 5 godina

Tako to radi pravi predsednik. Ne traži luksuz već hoće da provede vreme sa svojim narodom i vidi kako oni žive.

Viktorija Vikica

pre 5 godina

Verujemo u predsednika Vučića, nadam se da će uspeti da reši problem u vezi KiM. Ponosni smo na toliko zalaganje i borbu za bolju budućnost.

SVET

pre 5 godina

Predsednik će na Kosovu obići sve i na severu i jugu, a i spavanje u skromnim uslovima kakvim spava narod na kosmetu.

Imperija

pre 5 godina

U potpunom je skladu sa načinom života koji žive srbi na Kosovu. Predsednik je narodni čovek i posetiće i srbe na jugu i one na severu jel svi su i dalje u Srbiji i pod Srbijom.

milica

pre 5 godina

Gazivode moraju ostati u Srbiji, imaju velili ekološki i ekonomski značaj, argumenti u pregovorima na tu temu su na našoj strani i tu ne bi trebali da popustimo.

Nenad Milosavljevic

pre 5 godina

Ja sam cist Srbin i nikad necu pristati ninakakvo davanje nase zemlje.Jasno je da mi u ovom momentu ne mozemo nista i da nam je zemlja okupirana.Ali nikakvo potpisivanje,ne dolazi u obzir. Ta prica da je to vec dato ne pije vodu.Jer zasto se i dalje prica o tome ,ako je sve zavrseno.Nista nije zavrseno.Takodje pitanje ko bi ziveo tamo,me izuzetno nervira.Pa naravno da u ovom momentu niko ne bi sada otisao da tamo stvara porodicu.Al kad se jednog dana oteraju okupatori,tamo ce se ponovo naseliti srbi i samim tim povecati broj Srba.Oni koji su tamo sada su pravi heroji i borci.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija