• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.08.2018

08:09

DODIK: Pre dolaska Vučića Kosovo bilo izgubljeno za Srbiju!

Politika

DODIK: Pre dolaska Vučića Kosovo bilo izgubljeno za Srbiju!

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da Aleksandar Vučić nosi ogroman teret svoje poštene namere da kosovsko pitanje postavi kao najvažnije državno pitanje Srbije

- Pre dolaska Vučića na vlast Kosovo je bilo izgubljeno za Srbiju i niko ga nije otvarao i bilo je pitanje vremena zatvaranje priče na štetu Srbije i srpskog naroda. Vučić je vratio snazno ovo pitanje kako bi zaštitio Srbe na Kosovu, ali i kako bi zaštitio Srbiju kao državu - istakao je Dodik u intervjuu za Novosti i dodao da se Vučić danas bori za srpske interese i za srpski narod kao što se americki predsenik bori za svoj narod i drzavu.

Dodik napominje da ima onih koji su imali priliku i povoljnije okolnosti da stave to pitanje na dnevni red, a odjednom postaju glavni oponenti borbe za Kosovo.

- Vučić vodi jednu tešku borbu i umesto da se svi okupimo oko njega i pokažemo jedinstvo imamo one koji govore da "on nije taj". Uvek kada su Srbi jedinstveni onda su najjači. Na pitanju Kosva moramo pokazati jedinstvo svih Srba - poručuje Dodik.

On smatra da Srbija ima jaku drzavu i rukovodstvo i kaže da svim srcem podržava borbu za očuvanje Kosova.

Kada je u pitanju njegova želja da Srbija i RS budu jedna država, Dodik kaže da se ne može podeliti jedan narod koji ima tako jaku sinregiju.

- Već jedan vek se ovde govori o bosanskim, hrvatski, crnogrskim Srbima. Uvek se izbegava da se kaže da smo mi samo - Srbi - ukazuje Dodik i dodaje da ako je nekadašnja unutrašnja linija Jugosavije postala granica, ne vidi zašto to ne bi postala i ova u Bosni.

Kaže i da je ponosan što će ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov doći 17. septembra u Banjaluku na postavljanje kamena temeljca za izgradnju Rusko-srpskog centra.

Na pitanje da li će predsednik Risije Vladimir Putin doći na otvaranje centra, Dodik kaže da je u poslednja dva navrata kada je razgovarao sa njim pomenuo mu je tu ideju.

- Mislim da bi to bio ozbiljan razlog za njegov dolazak u Banjaluku i RS. Ako mene pitate da li mislim da će Putin doći na otvaranje centra, mislim da hoće - rekao je Dodik.

Dodik je zaključio da i on i predsendik Vucić trpe velike pritiske Zapada i onih koji bi da nametnu mnoga rešenja štetna po Srpsku i Srbiju, ali nda se konstantno bore da zaštite srpske nacionalne interese.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Majci

pre 5 godina

Nekaže se djabe nedaj boze da se Srbi slože,u pravu je Dodik 100% Kosovo je davno izgubljeno prije Vučića, samo niko nije hteo javno da kaže.

Sanja

pre 5 godina

Pre dolaska Vučića narod na Kosovu je bio prepušten samom sebi. Sada Srbija realizuje svoj interes i brani na pravi način Kosovo.

Krckey

pre 5 godina

Kao sto kaze..Kosovo je bilo izgubljen slucaj...dobro je sto konacno postoji plan i pokusaj da se mirnim putem dodje do najboljeg resenja za sve

dragan

pre 5 godina

I sad tu svoju grešku žele da pripišu Vučiću

pavle

pre 5 godina

Kosovu su izgubili jer se njime nisu ni bavili, gledali su kako da sebe obezbede

NE NE NE

pre 5 godina

Ако је КиМ изгубљено, ЗАШТО нас притискају. Зашто траже да признамо. Дакле, полако, тиха вода брег рони. Погледајте шта рече неки дан амбасадор Кине.

zoran

pre 5 godina

28 god slusamo i trpimo politicki teror nad sopstvenim narodom,najveci problem ste vi politicari svi zuti crveni plavi ...itd.

Tea

pre 5 godina

Prodali ga DOS-ovci,radi ostvarivanja licnih interesa,kapitala sirom Evrope,a Predsednik Vucic ce bar pokusati da spase koliko-toliko KiM.

Jelena

pre 5 godina

Sada vise nego ikada treba da podrzimo Vucica i da budemo slozni,jer sloga za Srbiju je najbitnija da izadjemo iz velikih drzavnih problema.I pored toga sto su prethodne vlasti sakrivale pitanje o Kosovu ,ima nade i postoji plan da se na najbolji nacin dodje do resenja,zahvaljujuci sadasnjem predsedniku Srbije.

Fudbaler

pre 5 godina

Vučić vodi jednu tešku borbu i umesto da se svi okupimo oko njega i pokažemo jedinstvo imamo one koji govore da "on nije taj". Uvek kada su Srbi jedinstveni onda su najjači. Na pitanju Kosva moramo pokazati jedinstvo svih Srba Aleksandar Vučić se bori za svoj narod i državu, i bori se da omogući građanima Srbije da žive bolje. Srbija je na pravom putu razvoja.

Miki

pre 5 godina

Važno je da drugi vide trud Vučića koji se bori za Kosovo i koji je uspeo da obezbedi više za Srbiju nego bilo ko i verujem da će uspeti da povrati dobar deo Kosova.

Petar

pre 5 godina

Na svu sreću došao je pravi čovek koji ne da svoje!

Mašnica

pre 5 godina

Kosovo niko nije ni pominjao u prošlosti, a o rešavanju i da ne pričamo. Dodik je potpunio u pravu.

Mašnica

pre 5 godina

Da je vlast u prošlosti vodila brigu o srpskim interesima na KiM ne bismo imali ovu situaciju danas. Sve što je Dodik rekao je potpuna istina.

Ana

pre 5 godina

Pre dolaska Vučića Srbija je bila na rubu da postane pašaluk, danas smo se povratili i krećemo u borbu očuvanja srpstva i njene kulture.

POLITIKA

pre 5 godina

Pre dolaska Vučića Srbija je bila na rubu da postane pašaluk, danas smo se povratili i krećemo u borbu očuvanja srpstva i njene kulture.

Aca

pre 5 godina

Aleksandar Vucic bori se svim snagama za nasu bolju i svetliju buducnost.

Uros

pre 5 godina

Dosovci su doveli drzavu do ivice bankrota i narod na prosjacki stap .

Nina

pre 5 godina

Sa ovom tvrdnjom bi trebalo da se složi većina srpskog življa, jer do sada se uglavnom rešavanje pitanja Kosova zaobilazilo.

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija