• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.08.2018

09:33

POPOVIĆ: NEĆU SE IZVINITI LGBT OSOBAMA, NIKOGA NISAM UVREDIO!

Politika

POPOVIĆ: NEĆU SE IZVINITI LGBT OSOBAMA, NIKOGA NISAM UVREDIO!

Podeli vest

Ne prihvatam preporuku poverenice da se izvinim licima LGBT populacije i neću se izviniti LGBT osobama jer nisam prekršio nijedan zakon, niti sam nekoga uvredio, rekao je danas ministar za inovacije i tehnološki razvoj i predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović.

- Glavno je pitanje zašto je poverenica spavala četiri meseca, i ko je to naglo probudio da donese ovakvu odluku pred održavanje gej parade u Beogradu 16. septembra - naveo je on u saopštenju.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti je pre nekoliko dana saopštila da je izdala mišljenje da je Popović prekršio Zakon o zabrani diskriminisao LGBT populaciju i preporučila mu da u roku od 15 dana objavi pisano izvinjenje.

Kako je saopštila Kancelarija Poverenice, preporuka Popoviću je da se ubuduće uzdrži od davanja izjava, širenja ideja i stavova kojima se omalovažavaju pripadnici LGBT populacije i podržavaju predrasude prema marginalizovanim društvenim grupama.

Ona je donela mišljenje i preporuku na osnovu prijave LGBT organizacije nakon što je ministar Popović na svom Tviter nalogu komentarisao uvoz prve gej slikovnice iz Hrvatske, a vest o tome je objavljena pod naslovom „Roko ima dve mame, a na dvojicu tata".

Popović je ocenio da ta preporuka nije slučajno doneta u ovom trenutku, a posebno ako se uzme u obzir da je jedan od glavnih zahteva organizatora ovogodišnje gej parade - legalizacija istopolnih brakova u Srbiji.

- Poručujem da ću ostati odlučno pri svojim uverenjima, koje sa mnom deli najveći broj građana Srbije, i da ću se dosledno zalagati da nikada u Srbiji ne dozvolimo da ''Roko ima dve mame, a Ana dvojicu tata" - zaključio je Popović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zoran 52

pre 5 godina

Bravo, tako i treba, ovu bolesnu ideju nameće amerika, a poverenica štiti interese svoje i soroš fondacije. Za građane Srbije nj baš briga, naučila id Jankovića i Šabića.

Miladin Mitrić

pre 5 godina

Nešo svaka čast.Ovaj svet kao da je poludeo...Vidi se da je to ista pilitika kao i naseljavanje migranata..zašto u muslimanskim zemljama ne propagiraju gej brakove... Pozdrav iz Osmaka...

Sramota

pre 5 godina

Ako se usvoji taj zakon o istopolnim brakovima, odreći ću se državljanstva Srbije. Ionako već živim u drugoj p*derskoj zemlji. Što je mnogo, mnogo je. Ako se dalje razvijaju sve bolji odnosi sa Rusijom, ugledajmo se njih. Zabranili prdariranje i tačka. Da vodimo, koji će to poslanici da glasaju za taj zakon.

slađa

pre 5 godina

Pošto su u pitanju političke igre, Poverenica da podnese ostavku. Nenad Popović nije koristio govor mržnje, već svoje pravo na mišljenje. Kao član Vlade nije trebalo javno da se izleće, ali je još gora zloupotreba LGBT populacije od strane onih koji bi trebalo da ih štite na ovakav način. Čak i da samo jedna osoba u Srbiji ne deli vrednosti koje ta populacija predstavlja i ta jedna osoba zarad pluralizma u društvu ima pravo na svoje mišljenje. Dve gej parade godišnje Srbiji sigurno nisu potrebne, niti predstavljaju većinisku Srbiju.

Ljube

pre 5 godina

Čovek je potpuno u pravu, njegova izjava nije ni govor mržnje i nikoga ne vređa, zašto bi se izvinjavao? Kao što pripadnici LGBT imaju pravo na svoje mišljenje valjda i mi NORMALNI imamo pravo na svoje mišljenje i stav. Kako je krenulo bojim se da uskoro mi koji smo normalni nećemo smeti na ulicu da izađemo pod ruku sa svojom lepšom polovinom jer će LGBT aktivisti tvrditi da ih mi namerno provociramo. Ma pametan je Putin što je to zabranio i kraj priče ...

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija