• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.08.2018

12:18

VUČIĆ ODBRUSIO ZAPADU: Nametnuli ste nam nešto 2008. i sad je kao sve gotovo - E, NEĆE BITI TAKO!

Politika

VUČIĆ ODBRUSIO ZAPADU: Nametnuli ste nam nešto 2008. i sad je kao sve gotovo - E, NEĆE BITI TAKO!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Alpbahu da je većinski stav u međunarodnoj zajednici da su granice Kosova rešene, da rešenje koje je nametnuto podrazumeva da se Srbiji otme teritorija, te da će sprečiti svaki pokušaj Srbije da nešto dobije

- E, neće biti tako - rekao je Vučić u razgovoru sa srpskim novinarima u Alpbahu, u kojem je, kaže, takođe iza svega bila pozicija većeg dela međunarodne zajednice kako ga je opisao.

- Vi ste nam nametnutli nešto 2008, i sad smatrate da ste u pravu... A u skladu s čim ste to uradili, s kojim međunarodnim aktom?- preneo je Vučić argumentaciju Srbije.

informer.rs

On je rekao da se sve svodi na to da je rešenje ono koje je nametnuto, a njegova suština je da se Srbiji otme teritorija.

- Suština je: izgubili ste Kosovo u celini, ne pokušavajte da dobijete bilo šta, ako pokušate vi ste loši momci i sprečićemo vas u tome - protumačio je predsednik i poručio da "neće biti tako".

- I šta ćete sad? Je l ćete da čekate nekog drugog, koji će tako nešto da prihvati? To se neće desiti - rekao je i istakao da je zato naša borba za Kosovo i Metohiju važna.

- Hoćemo budućnost, ali nećemo da Srbi budu poniženi i da budu gubitnici - rekao je predsednik Vučić.

Dogovor će, naglasio je, ako ga bude, biti težak, ali sigurno ne može da bude ponižavajući za Srbe, kao što bi to neki hteli danas.

(VIDEO) VUČIĆ U ALPBAHU: SA TAČIJEM NEĆE IĆI LAKO, VELIKE SU RAZLIKE IZMEĐU NAS!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
baki

pre 5 godina

mogu reci da nas predsednik ima petlju svaka cast smi mi hocemo resenje neko ali kao sto kaze mora svako po nesta da izgubi a oni da dobiju sve a mi nista.

krisic991

pre 5 godina

Konacno da neko bez dlaka na jeziku kaze sta misli i kako stoje stvari.

milica

pre 5 godina

Sa takvim predsednikom nikada necemo biti gubitnici i podrzavam svaki pokusaj da sacuvamo Kosovo, mada realno Aleksandar Vucic ne moze biti kriv za gubitak ukoliko dodje do njega nego prethodna vlast.

Carica

pre 5 godina

Gde ti pa živiš, carice Milice? Pa ako je izgubljeno kako može da bude povraćeno?

milena

pre 5 godina

Ako je izgubljeno , kao što ti kažeš , zašto onda traže da priznamo.

loki

pre 5 godina

Zapad je naišao na tvrdog pregovarača, na nekog ko ne popušta tako lako kao neki iz DS koji su nas zavili u crno.

slađa

pre 5 godina

Včić je u pravu. Neće biti tako kako su drugi naumili za Srbiju. Ima dana za megdana...

Blek

pre 5 godina

Rekao je ono sto cela Srbija misli. Svaka cast, predsednice. Kad zapad namece promenu granica,onda je ok, a kad se dogovorm izmedju Pristine i Beograda menjaju granice, onda nije ok. Stvarno su licemeri.

Petar

pre 5 godina

Naravno da neće moći tako. Mora se poštovati rezolucija 1244. Ne smemo podleći njihovim pritiscima. Zapad je celu stvar smutio, i sad hoće da se sve što pre završi!

ivan

pre 5 godina

Pa nmetnuli su nam tad svoj stav 2008 godine jer nam je tadasnji predsednik bio povodljiv.

zoran

pre 5 godina

Moramo živeti zajedno na ovim prostorima. A granice će i tako do kraja naredne decenije biti stvar prošlosti. Kako je lepo putovati po Evropi a da tek po natpisima firmi primetiš da si u drugoj zemlji. Nema ovog mučenja sa kilometarskim kolonama po velikoj vrućini. I nema carine da uzima harač na sve što vredi više od 100e, uračunavajući 10% carine i 20% PDV. PDV je plaćen tamo gde je roba kupljena, trgovci stvarno nemaju ništa pametnije nego da popunjavaju komplikovane obrasce za povraćaj PDV, a vrednost kupljene robe 120e.

deda Raša

pre 5 godina

E moj Zoki, kada bi albanci mislili kao vi i da je to tacno sto vi napisaste, ne bi ni oni trazili granice. Zemlja bez granica ne pripada nikome. A putujte vi po Evropi ako vam je lepo, meni je kod kuce, naj toplije, medjutim vidim da se mnogima sa zapada dopada ova moja kuca te bi mi je nekako (na bilo koji nacin) oteli.

Fudbaler

pre 5 godina

Vi ste nam nametnutli nešto 2008, i sad smatrate da ste u pravu... A u skladu s čim ste to uradili, s kojim međunarodnim aktom? Naravno da sve što je nametnutu nije regularno. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.

zoran miljkovic

pre 5 godina

КОСОВО ЈЕ ИЗГУБЉЕНО ЈОШ 1999 А СВИ ОСТАЛИ ПОЛИТИЧАРИ СУ ПРОФИТИРАЛИ НА ЊЕМУ,А САМО СУ ГРАЂАНИ ИЗГУБИЛИ И ДЕЦУ И ПАРЕ,СВЕ ДРУГО ЈЕ ДЕМАГОГИЈА.

Milica milicic

pre 5 godina

Treba postici kompromisno resenje i gledati u buducnost.

Igor

pre 5 godina

Eto sta je prethodna vlast uradila drustvu i drzavi, surujuci sa belosvetskim alama i azdajama .

Nikola

pre 5 godina

Ništa nije izgubljeno dok se ne odustane od toga, a mi nikada nećemo odustati od Kosova!

Zoran

pre 5 godina

Srbija ne sme i nece da odustane od Kosova, Srbija ima jake ljude koji je vode i sa Srbijom se zapad ne moze igrati kao u proslosti.

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Srbija neće dopustiti nametnuta rešenja , pa makar mi nikada i ne ušli u EU.

Nikola

pre 5 godina

Mislim da Srbija dugo nije imala hrabrijeg vladara.

Filip

pre 5 godina

Nikada više neće Srbi bi ti poniženi i optuženi za nešto što nisu krivi.

Jovana

pre 5 godina

Mislim stvarno, kakav licemer zapadnih sila, čitaj Engleske. Nas predsednik ima podršku svog naroda da konacno resi Kosovsko pitanje i za to ne treba da staje, Samo rad, rad i upornost će dovesti do cilja.

dalibor

pre 5 godina

Ne trebamo dozvoliti da nam drugi vecito naredjuju.

sukob civilizacija

pre 5 godina

Kosovo i Metohiju rešavati u paketu sa Makedonijom,a R.Srpsku u paketu sa Sandžakom i Crnom Gorom.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija