• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.08.2018

15:50

PREDSEDNIK AUSTRIJE O SUSRETU VUČIĆA I TAČIJA: Sinoć se nešto dogodilo!

Politika

PREDSEDNIK AUSTRIJE O SUSRETU VUČIĆA I TAČIJA: Sinoć se nešto dogodilo!

Podeli vest

Predsednik Austrije Aleksander van der Belen izjavio je danas da je jedan od fokusa Austrije, tokom predsedavanja EU, upravo dijalog Beograda i Prištine, te da je uveren da treba iskoristiti pozitivan trend i mogućnosti koje se upravo sada pružaju

- Sinoć se nešto dogodilo. Imam utisak da sam prisustvovao istorijskom trenutku - kazao je Van der Belen, govoreći o debati u okviru Evropskog foruma u Alpbahu, u kojoj su učestvovali i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Hašim Tači.

- Podržavamo aktivnosti Mogerini i njeno posredovanje, i spremni smo da ponudimo svoju pomoć kada god to obe strane ili visoka predstavnica budu želeli - rekao je on na pres konferenciji.

Evropski komesar za proširenje Johanes Han istakao je da je dobro čuti da se radi na bilateralnom rešenju, koje ne bi imalo efekta na druga pitanja u regionu, niti korišćena kao „paus papir", već specijalno rešenje koje bi pokrilo potrebe obe strane.

- Vučić je uvek pesimista, što je dobro jer onda, kada imamo pozitivan događaj, mimo očekivanja, bivamo iznenađeni - rekao je on.

Predsednik Slovenije Borut Pahor rekao je da je neophodno podržati dijalog u cilju postizanja dogovora, ali i da se poštuje postignuti dogovor, kada ga bude.

- Ako se postigne dogovor pred regionom je svetla budućnost. Znam koliko je to teško, ali vidim privrženost kod Vučića i Tačija da pronađu održivo rešenje - kazao je on.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija