• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/ Informer.rs

27.08.2018

14:25

DAČIĆ: Moguće ubrzanje dijaloga u Briselu, ali o ishodu je rano govoriti

Politika

DAČIĆ: Moguće ubrzanje dijaloga u Briselu, ali o ishodu je rano govoriti

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kaže da su naredni meseci, kada je reč o rešavanju problema KiM, veoma značajni, da se može očekivati ubrzanje dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, ali da je rano govoriti da li će i kada taj kraj dijaloga biti uspešan

Dačić je novinarima u Staroj Pazovi rekao da je najvažnija poruka koja se mogla čuti posle susreta Aleksadnra Vučića i Hašima Tačija u Alpbahu jeste da postoji želja da se razgovara o traženju trajnog rešenja, kao i da postoji raspoloženje drugih zemalja da prihvate ono što se dve strane dogovore.

Ocenio je da je došlo do velike promene i da se ipak otvara mogućnost da se razgovara o načinu kako da se dođe do kompromisa.

- To je tek početak, ili bih mogao da kažem, da je to neki kraj početka, a u stvari sada postoji razrada svih tih ideja, o tome se još nije ništa konkretno razgovaralo. U tome učestvuje predsednik Vučić i ostali događaji koji će biti u narednim mesecima su veoma znacajni - rekao je Dačić.

On je naveo da predstoje značajne posete predsednika Vučića u više zemalja, ali i dolazak stranih zvaničnika u Srbiju, među kojima je i poseta Vučića Parizu gde se očekuje prisustvo amaeričkog predsednika Donalda Trampa.

- Sve u svemu, nastavak dijaloga u Briselu može se očekivati da taj dijalog dobije na ubrzanju, da li će i kada uspešan kraj tog dijaloga mislim da je rano govoriti, ali te poruke mogu da ohrabruju. Ima i poruka koje nisu dobre, koje predstavljaju nekog ''autopilota'' stare politike prema Srbiji - rekao je Dačić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
deda Raša

pre 5 godina

A sta radi SKOT sa tobom, ko koga vodi? ko kosi a ko vodu nosi?

Branislav

pre 5 godina

Ništa od dogovora neće biti, ameri i njihove sluge znaju i priznaju samo argumente njihove sile, jedino u svoju silu veruju. Uvezli su nam rat i ekonomsku krizu i opet će, ako ih veća sila ne zaustavi.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija