• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.08.2018

23:30

KURC: Primetno približavanje Beograda i Prištine!

Politika

KURC: Primetno približavanje Beograda i Prištine!

Podeli vest

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc rekao je večeras da ima osećaj da postoji primetno približavanje Beograda i Prištine

- Tu situaciju treba iskoristiti za pronalaženje rešenja - naglasio je Kurc na Evropskom forumu u Alpbahu.

U debati o budućnosti EU, na pitanje studenta poreklom iz Bosne i Hercegovine o stavu o promeni granica na Zapadnom Balkanu, što se u poslednje vreme spominje, uz tvrdnju da Bosni preti rat u tom slučaju, Kurc je rekao da je u BiH situacija izazovnija.

- Međutim, imam nadu da što se više država regiona približava EU, to će one zemlje, u kojima je politička situacija teža, biti podstaknute da napreduju - naveo je austrijski kancelar.

Negirao je da je u svom izlaganju govorio o Zapadnom Balkanu kao kriznom žarištu, već je rekao da se zalaže da region uđe u EU.

- Ne govorim o Zapadnom Balkanu kao o kriznom žarištu, već kao regionu koji treba da bude članica EU, a krizna žarišta ne mogu pristupiti - objasnio je Kurc.

Rekao je da je sa rukovodstvom u BiH pre par nedelja razgovarao, sa predsednikom privremenih institucija na Kosovu u petak, i da veruje da su oni svesni da je u EU, Austrija najsnažnije podržava region.

- Mi se osećamo istorijski povezani sa ovim zemljama, tamo smo veoma ekonomski aktivni, postoji i snažna ljudska povezanost. Mi smo najveći podržavaoci regiona u EU - podvukao je austrijski kancelar, koji je danas u Alpbahu obeležio 32. rođendan.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija