• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs/ informer.rs

28.08.2018

11:13

(VIDEO) VESIĆ: Đilasa, Jeremića, Obradovića ne interesuje da li će na Kosovu da padne neka glava. Njima nijedna glava nije skupa da bi došli na vlast!

Politika

(VIDEO) VESIĆ: Đilasa, Jeremića, Obradovića ne interesuje da li će na Kosovu da padne neka glava. Njima nijedna glava nije skupa da bi došli na vlast!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić naglasio je da Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Boška Obradovića i Zorana Lutovca ne interesuje kako žive Srbi na Kosovu i Metohiji, niti da li će tamo da padne neka glava, već im nijedna glava nije skupa da bi došli na vlast

Vesić je za Novo jutro Televizije Pink rekao da su Srbija i predsednik Vučić već postigli veliki uspeh u rešavanju kosovskog pitanja i da je do pre nekoliko godina bilo potpuno nezamislivo da zemlje koje su priznale samoproglašenu nezavisnost Kosova na bilo koji način kažu da su spremne za razgovor sa Srbijom.

- Zahvaljujući velikom ugledu koji predsednik Vučić ima u međunarodnoj zajednici mi smo prvi put uspeli na sto da stavimo da se u međunarodnoj zajednici shvata da moraju da se ispoštuju srpski interesi, koji su i politički i ekonomski i istorijski i da sa Srbima ne može da se priča sa „uzmi ili ostavi“. To je velika pobeda predsednika Vučića zato što se prvi put uvažava stav Srbije - naglasio je Vesić.

Kako dodaje, i prištinski mediji govore da je Srbija postigla veliki uspeh, jer je, kako kaže, svet shvatio da Kosovo ne može dalje bez dogovora sa Srbijom i da to pre nije bio slučaj.

- Dok su ovi stručnjaci, Tadić, Jeremić i Đilas vodili državu, to nije bilo tako. Tada je Kosovo proglašavalo nezavisnost, tada je bilo „uzmite ili ostavite“, naprosto, Srbija je danas u boljoj međunarodnoj poziciji - istče Vesić.

Printscreen TV Pink

Prema njegovim rečima, kako to u Srbiji biva, bolja je pozicija u međunarodnoj situaciji nego u unutar same zemlje.

FOGO: Ne znam kakav je plan podele, verujem Vučiću i Tačiju!

- Mislim da predsednik Vučić s obzirom na legitimitet koji ima u ovoj zemlji, a to je da je na predsedničkim izborima dobio skoro 56 odsto glasova, što je najveći politički legitimitet u novijoj srpskoj političkoj istoriji, zaslužuje da svi stanu iza njega i da mu damo šansu da pokuša da se izbori za najbolje moguće rešenje za Srbiju - kazao je Vesić.

Kako ističe, nažalost, ne misle svi tako i to je čudno i nije neuobičajeno kada je u pitanju Srbija.

- Imate deo opozicije koji ne samo da se protivi onime što radi predsednik Vučić, već aktivno radi na tome da napravi probleme, da organizuje demonstracije, da iskoriste kosovski problem kao pokušaj da se sruši Vučić. To nije ništa neuobičajeno, imali ste situaciju u kojoj se kada je prvi put pomenuto da sever Kosova može da pripadne Srbiji, imali ste od Jeremića do Đilasa, Jankovića, koji su rekli da su protiv toga - naglasio je Vesić i dodao da to ne može da shvati.

Printscreen TV Pink

- Oni kada su bili na vlasti nisu mogli ništa da postignu. Kada su ovom zemljom vladali i Tadić i Vojislav Koštunica i kada je Vuk Jeremić bio ministar spoljnih poslova, jednostrano je proglašena nezavisnost Kosova i Metohije. Imali ste glupi potez Vuka Jeremića i Borisa Tadića, kada su se obratili međunarodnom sudu pravde, za koji su znali da je većina sudija iz zemalja koje su priznale tu samoproglašenu nezavisnost i gde su udarili pečat na jednostranu odluku Prištine - podsetio je Vesić.

(VIDEO) DAČIĆ: Postigli smo istorijski uspeh - AL' TEK ĆE BORBA DA SE VODI!

- Svojim protivljenjem Boško Obradović i Vuk Jeremić su pokazali da su protiv toga da sever Kosova pripadne Srbiji i da pokušavaju da iskoriste političku situaciju koja se nalazi u zemlji, kako bi kosovsko pitanje iskoristili za političke i unutrašnje obračune. Kosovsko pitanje nije političko pitanje, to je državno pitanje i nema mesta za strančarenje - istakao je Vesić.

Prema njegovim rečima, kada biste danas stavili Đilasa, Jeremića, Obradovića, Lutovca i rekli im da oni reše taj problem, oni ne bi ništa uradili, jer da su znali, uradili bi nešto dok su bili na vlasti.

- Zato im je ovo pitanje važno, da bi pokušali da sruše predsednika Vučića. Njih ne interesuje kako žive Srbi na Kosovu i Metohiji, ne interesuje ih da li će tamo da padne neka glava, njima nijedna glava nije skupa da bi došli na vlast i to je nažalost naš problem i to otežava poziciju predsednika Vučića jer oni koji nam nisu naklonjeni koriste to što nema jednoglasja u našem društvu - kazao je Vesić.

(VIDEO) DRECUN: Ovu priliku Srbija ne sme da propusti!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milijana

pre 5 godina

Sramota je da ovako tesku situaciju iskoriscavaju da bi dosli na vlast.

anamarija

pre 5 godina

Đilas, Jeremic, Obradovic ne mogu da prihvate činjenicu koliko su drugi bolji i vredniji od njih. Njih ne interesuju projekti vec njihovo licno bogaćenje. Sramota.

milica

pre 5 godina

Unistavali su dok su mogli, sada bi opet malo da nastave, al problem je sto im to narod nece dozvoliti.

Jela

pre 5 godina

Njihove interese odavno je narod video, epizoda je zavrsena.

Damir

pre 5 godina

Opoziciji je cilj samo sirenje mrznje prema Vucicu.

Oki

pre 5 godina

Dosta su Djilas, Jeremic i pojedinci dovodili Srbiju na rub propasti, tako da bolje da cute ionako ih narod ne moze podneti.

Gaga

pre 5 godina

To su zute izdajice,koje narod ne zanima,vec samo licni interesi ...

Marko

pre 5 godina

Opozicija je imala svoju priliku i uništili su sve što se moglo uništiti.

sasa

pre 5 godina

Nikad zuti nisu marili za narod, nikad i nisu bile bitne tuđe glae osim sao njihove...

Nenad Stanimirović

pre 5 godina

Opozicioni lideri bi presli preko mrtvi da dodju na vlast.

Fudbaler

pre 5 godina

Zahvaljujući velikom ugledu koji predsednik Vučić ima u međunarodnoj zajednici mi smo prvi put uspeli na sto da stavimo da se u međunarodnoj zajednici shvata da moraju da se ispoštuju srpski interesi, koji su i politički i ekonomski i istorijski i da sa Srbima ne može da se priča sa „uzmi ili ostavi". Aleksandar Vučić se nijednog trenutka neće priznati nezavisnost KiM, niti narod ostaviti na milost i nemilost Albanaca.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija