• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.08.2018

13:49

(FOTO) VUČIĆ PRIHVATIO POZIV da zvanično poseti Kazahstan!

Politika

(FOTO) VUČIĆ PRIHVATIO POZIV da zvanično poseti Kazahstan!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio je danas poziv predsednika Republike Kazahstan Nursultana Nazarbajeva da zvanično poseti tu zemlju

Poziv je predsedniku Vučiću uručio ambasador Kazastana u Beogadu Nurbah Rustemov.
Kako je saopštila Pres služba Predsednika, kazahstanski predsednik u pismu ističe da se uspostavljeno partnerstvo i uzajamno korisna saradnja između Kazahstana i Srbije aktivno razvijaju i dalje navodi: 

Tanjug

- Želeo bih posebno da istaknem sličnost stavova dveju zemalja o važnim pitanjima u međunarodnoj areni. Srbija se nalazi među zemljama koje daju aktivni doprinos učvršćivanju stabilnosti, mira i bezbednosti na svetskom nivou.

Tanjug

Predsednik Vučić je, kako se navodi, izrazio zadovoljstvo što će ponovo imati priliku da poseti Astanu, jer se tokom ranijih poseta uverio u rezultate koje donosi plan modernizacije Kazahstana i upoznao sa mnogim projektima u tom gradu, koji mogu biti uzor i za gradove u Srbiji.

Tanjug

On je istakao da je u poslednje tri godine značajno intenziviran politički dijalog Srbije i Kazahstana, što doprinosi boljem međusobnom razumevanju i jačanju saradnje u svim oblastima.

Tanjug

Predsednik Vučić je ocenio da su odnosi dveju zemalja dobri i bez otvorenih pitanja i zahvalio predsedniku Nazarbajevu i kazahstanskom državnom vrhu na zauzimanju principijelne pozicije prema pitanju Kosova i Metohije. 

Tanjug

Ambasador Rustemov je naveo da je saradnja Srbije i Kazahstana napredovala u mnogim oblastima i da će, potpisivanjem nekoliko bilateralnih sporazuma tokom posete predsednika Vučića Kazahstanu, biti dat podsticaj njenom bržem razvoju, na dobrobit građana obeju zemalja.

VUČIĆ: Dogovor Srba i Albanaca presudan za oba naroda




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija