• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.08.2018

17:06

ŠEŠELJ PORUČIO JANJIĆU: Vrati se u svoju keliju i traži oprost za sve što si učinio protiv srpskog naroda!

Politika

ŠEŠELJ PORUČIO JANJIĆU: Vrati se u svoju keliju i traži oprost za sve što si učinio protiv srpskog naroda!

Podeli vest

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić nastavio je danas na Tviteru kampanju protiv svake smislene ideje za rešenje krize na KiM i uspostavljanje trajnog mira na Balkanu. Ovog puta napao je lidera SRS Vojislava Šešelja, optužujući ga da se zalaže za etničko čišćenje i novi rat na KiM...

- Kada jedan od glavnih pobornika politike etničkog čišćenja da podršku "etničkom razgraničenju između Srba i Albanaca" i preseljenju stanovništva sa KiM, sasvim je jasno odakle duva vetar i da rešenje ide u pravcu tragedije ratnih sukoba u bivšoj Jugoslaviji. Našao lonac poklopac - napisao je Janjić komentarišući Šešeljev stav da u 12 srpskih opština na KiM treba organizovati referendum i da se oni Srbi iz najudaljenijih enklava presele u Preševo, a Albanci iz te opštine na jugu Srbije prebace na Kosovo.



Šešelj mu, naravno, nije ostao dužan. U izjavi za Informer.rs on je ovako odgovorio Janjiću:

- Savo Janjić je obična budaletina! On nema pojma o etničkom čišćenju, a etničko čišćenje na Kosovu i Metohiji traje više od 300 godina, ali nad Srbima. Srbi sa Kosova i Metohije nisu samo proterivani i ubijani, oni su u velikom broju poarbanašeni i nasilno prevođeni u Albance - rekao je Šešelj i dodao:

- Ali poznato je da Sava Janjić odavno služi srpskim neprijateljima, pa i kosovskim Albancima, i nada se da će od njih zaslužiti titulu nekakvog mitropolita kosovskog. On je uvek nastupao antisrpski, a ne može biti veći antisrbin od onog koji poziva da Srbi budu izručeni Haškom tribunalu, kao što je to javno tražio za Slobodana Miloševića, Ratka Mladića i Radovana Karadžića - istakao je Šešelj za naš portal, uz podsećanje da je Janjić i njega napadao dok je bio u pritvoru tribunala i nije moga oda se brani.

Lider SRS je najavio da će se zalagati kod velikodostojnika Srpske pravoslavne crkve da Janjić više ne bude iguman manastira Visoki Dečani.

- Ne tražim da ga neko isključuje iz crkve, ali treba mu zabraniti da istupa u javnosti. Janjić treba da se povuče u svoju monašku keliju i da se moli za oprost zbog svega lošeg što je učinio srpskom narodu - zalkjučio je Šešelj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija