• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dakić

29.08.2018

20:43

(VIDEO) PUTIN NAM ŠALJE "ĐAVOLJE KOČIJE": Frka u NATO sa SRBIJOM VIŠE NEMA ŠALE!

Politika

(VIDEO) PUTIN NAM ŠALJE "ĐAVOLJE KOČIJE": Frka u NATO sa SRBIJOM VIŠE NEMA ŠALE!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Vladimirovič Putin poslaće Srbiji za potrebe Parade pobede u novembru dva helikoptera 'Mi 35', poznatija kao "đavolje kočije", objavljeno je u Moskvi! Prema još nepotvrđenim informacijama, ova dva jurišna helikoptera biće tom prilikom donirani Vojsci Srbije kao novi dokaz savezništva i prijateljstva naše dve države

Zbog ovih najava u hrvatskim vojnim krugovima nastala je prilična panika, pišu zagrebački mediji, koji podsećaju da su se helikopteri 'Mi 35' u ratu u Siriji pokazali kao najefikasnije oružje u borbi sa tenkovima i u uništavanju žive sile. Zagrebački vojni analitičari upozoravaju da će sa ovim letelicama Vojska Srbije dobiti sposobnosti koje do sada nije imala.

I Šiptari u strahu
zbog helikoptera

Kada su objavljeni precizni podaci da Srbija kupuje četiri jurišna helikoptera 'Mi 35', kao i tri letelice 'MI 17', zavladala je nezapamćena histerija i u Prištini.
Albanci su odmah počeli da svoje saveznike u NATO ubeđuju kako Srbija te letelice nabavlja da bi izvršila desant na sever Kosova!?!

Zavladala histerija

Informaciju o isporuci helikoptera 'Mi 35' potvrdio je i sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je prošle nedelje na aerodromu u Batajnici rekao da će lično zamoliti predsednika Putina i ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua da pošalju dva helikoptera u Beograd na veliku vojnu svečanost povodom 100 godina pobede u Prvom svetskom ratu.

Nabavka ovih jurišnih letelica moćnih perfomansi, koje u Rusiji mediji nazivaju i 'krokodil', a NATO ih označava kodnim imenima 'ubica tenkova' i 'leteća tvrđava', deo je specijalnog dogovora srpskog i ruskog lidera o vojno-tehničkoj saradnji.

- Poznato je da dvojica lidera treba da se po 13. put susretnu u septembru, najverovatnije u Moskvi, i tada bi ovaj dogovor trebalo da se formalizuje. Ideja je da helikopteri zajedno sa novim 'migovima 29' budu prikazani na vojnoj paradi. Inače, 'Mi 35' je opremljen protivoklopnim topovima, raketama vazduh-vazduh i vazduh-zemlja - navodi Informerov izvor upućen u vojno-tehničku saradnju Srbije i Rusije, koji je insistirao na anonimnosti.

(VIDEO) KRAJ IGRE! PUTIN ISPRED SIRIJE POSTAVIO DESET RATNIH BRODOVA I DVE PODMORNICE, Asada više niko ne sme ni da takne!

Kolika je panika zbog ovoga nastala u NATO paktu, možda najbolje ilustruje histerično pisanje zagrebačkih medija o forumu 'Armija 2018' u Rusiji, najvećoj izložbi oružja i vojne tehnike na svetu, na kome je delegacija Srbije najviše pažnje posvetila upravo helikopteru 'Mi 35'.

"Još prošlog meseca predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će za naoružanje do kraja godine potrošiti više od milijardu evra, a sada je izvesno da će od svojih ruskih partnera nabaviti sedam helikoptera, četiri s oznakom 'Mi 35' i tri 'Mi 17'", navode hrvatski mediji.

HARADINAJ BI DA TAČIJU ZABRANI DA PREGOVARA SA VUČIĆEM! Zločinci međusobno zaratili, Srbija na pragu pobede!

Sovjetska koncepcija

Vojni ekspert Svetozar Janković ocenjuje da helikopter 'Mi 35' ima brojne prednosti koje konkurenti nemaju.

- Helikopter 'Mi 35' je predstavnik sovjetske koncepcije jurišnog borbenog helikoptera, koja je podrazumevala oklopljeni i snažno naoružan helikopter koji se više oslanja na veliku brzinu nego na manevarske sposobnosti. Takav helikopter je uspešniji pri dejstvu iz naleta nego pri lebdenju ili malim brzinama. Osim vatrene podrške trupama na zemlji, može da služi za specijalni desant, transport naoružanja i opreme ili medicinsku evakuaciju ranjenika sa linije fronta - podvlači Janković.

Činjenice o 'đavoljim kočijama'

310 km/h maksimalna brzina
4,1 m visina letelice
17,4 m dužina letelice
2 člana posade i 8 putnika
4 km domet raketa vazduh-zemlja
Naoružanje: podni top 23 mm sa 450 projektila, nenavođene avionske rakete 'S-13' i 'S-8', rakete vazduh-vazduh VYMPEL R-73, rakete vazduh-vazduh 9M39, navođene protivtenkovske rakete 9K114, navođene protivtenkovske rakete 9M120




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija