• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/pink.rs

30.08.2018

10:48

(VIDEO) LAZANSKI: JAČI SMO OD HRVATA - NAŠA BORBENA AVIJACIJA JE NAJBOLJA U REGIONU!

Politika

(VIDEO) LAZANSKI: JAČI SMO OD HRVATA - NAŠA BORBENA AVIJACIJA JE NAJBOLJA U REGIONU!

Podeli vest

Vojno-politički komentator dnevnog lista "Politika" Miroslav Lazanski ocenio je danas da će Vojska Srbije, zahvaljujući velikoj modernizaciji koja je u toku, moći da spreči svaku agresivnu akciju bilo koje susedne države

Lazanski je gostujući u Novom jutru napomenuo i da je Srbija u domenu ratnog vazduhoplovstva jača od Hrvatske i pored vojne opreme koju ta zemlja nabavlja. 

- U toku je velika modernizacija Vojske Srbije, to je neosporno. Država je odlučila da vojsku podigne na jedan viši tehničko-tehnološki nivo - naveo je Lazanski i ukazavši da se to odnosi na migove 29, ali na borbene helikoptere koje će Srbija nabaviti.

- MI-35 je izvozna modernizovana verzija poznatog helikoptera MI - 24 koji je korišćen u Avganistanu i odlično se pokazao u Siriji - ukazao je on i pozitivno ocenio jačanje i helikopterske komponente ratnog vazuhoplovstva.

- Dobićemo i devet helikoptera Erbasovih, vojska šest, policija tri, a imamo i preko 35 gazela, plus tri MI 17, a još tri treba da dođu. Imamo i oko pet ili šest MI 8 - dodao je Lazanski. Kako je istakao, to je jaku helikopterska komponenta. 

- Mi to ne nabavljamo za rat sa NATO, jer je to premali broj, ali je dovoljno da imamo preventivnu vojnu silu koja može da spreči bilo kakvu agresivnu akciju bilo koje susedne države, jer ne znamo da li neka od država koje su komšije mogu da preduzmu neku unilateralnu akciju - dodao je Lazanski. 

Prema njegovim rečima, u domenu ratnog vazuhoplovstva Srbija je jača od Hravstke bez obzira što oni nabavljaju tih 12 F-16. 

- Mi imamo orlove i G4, to je lovačko bombarderska avijacija. Hrvati to nemaju - objasnio je Lazanski i dodao da projekat “1.500 plus” predstavlja takozvane snage za brze intervencije koje će činiti 1500 vojnika posebno opremljenih i obučenih na nivou Rusa i Amerikanaca.

Kako je istakao njihov broj bi posle trebalo da bude povećan za još 1.500.

- Važno je što se ponovo počelo razmišljati o uvođenju vojnog roka koji je suspendovan. Samo tako Srbija može da stvara dobru ratnu rezervu, da ima i mirnodopsku vojsku. Najbolja opcija je kombinovani sistem-imati profesionalne vojnike i one na redovnim služenju vojnog roka - dodao je Lazanski. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Goran

pre 5 godina

Добро је да смо јачи али нећемо их напасти! Ми се спремамо само да се одбранимо од агресора!

zvonko

pre 5 godina

pa konacno da i mi budemo jaki u vojci,konacno je doslo do ulaganja.

aca

pre 5 godina

Da je kojim slučajem obrnuto i da je Hrvatska vojno jača,Srbija bi imala ozbiljan problem!

Smrad

pre 5 godina

Hrvatska je vojno jača u svakom pogledu. Samo šta mi to nerazumemo. Boli neka stvar Hrvatsku za nama

Alhemičar

pre 5 godina

Nama je naoružanje potrebno da bi smo branili državu, ne da bi bilo koga napadali.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija