• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.08.2018

12:08

ZLIKOVAC HARADINAJ BAŠ ŽEDAN KRVI: Promena granice znači - rat, TO ODGOVARA SAMO PUTINU!

Politika

ZLIKOVAC HARADINAJ BAŠ ŽEDAN KRVI: Promena granice znači - rat, TO ODGOVARA SAMO PUTINU!

Podeli vest

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj upozorio je da bi "promena granice sa Srbijom značila rat"

Haradinaj je to rekao u intervjuu irskom listu "Ajriš tajms", koji dodaje da je "Haradinaj potvrdio da je ovakav njegov stav "u sudaru" s onim koji zastupa kosovski predsednik Hašim Tačij, koji je, kako navodi list, zajedno sa srpkim predsednikom Aleksandrom Vučićem, otvoren po pitanju promene granica kao dela sporazuma za normalizaciju odnosa. 

Irski list podseća da su poslednjih dana visoki zvaničnici EU i SAD izjavljivali da se ne bi suprotstavili takvom sporazumu dokle god on ne uzrokuje probleme u drugim delovima Balkana. 

- To bi značilo rat. Ukoliko ponovo otvorimo ono što je dogovoreno, to znači ponovno otvaranje prošlosti, a u našem regionu otvaranje prošlosti znači otvaranje ratova - kazao je Haradinaj.

HARADINAJ BI DA TAČIJU ZABRANI DA PREGOVARA SA VUČIĆEM! Zločinci međusobno zaratili, Srbija na pragu pobede!

- To bi značilo otvaranje Pandorine kutije i zapretilo ne samo našoj stabilnosti, već i stabinosti naših suseda. Mislim da je to pogrešan smer da se uopšte dozvoli rasprava i retorika o granicama i teritoriji. Nadam se da će svetski lideri istupiti (po tom pitanju) što je pre moguće i da će biti kristalno jasni u zahtevu svim stranama da poštuju ranije sporazume i prestanu o ovom da pričaju - kazao je Haradinaj za kojeg je "Ajriš tajms" naveo da je bio "komandant pobunjenika za vreme rata na Kosovu.

Na pitanje kome bi odgovaralo takvo rešenje, Haradinaj je odgovorio:

- Samo jednom čoveku - Putinu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marko

pre 5 godina

Rat odgovara samo vama Siptarima. Ako se Rusija, Nemacka i SAD sloze da se granice pomere, tako ce i biti.

deda Raša

pre 5 godina

Nadam se bez Amerike, a onda ce KiM biti srpsko, tamo gde i vekovima pripada. Ti normalno, ako ima pravde i americke demokratije, negde u samici.

Drasko

pre 5 godina

Pa kad ti amerikanci budu naredili, ima da promeniš stav u roku od jednog minuta ili ode odmah pred specijalni sud.

Maja

pre 5 godina

Kosovo je svakako deo Srbije...moje vidjenje ovog "razgranicenja" je mudra politika nasih pregovaraca da je KIM PO rezoluciji 1244 sastavni deo RS ali trenutno okupirano od strane KFOR-NATO-a ....i pregovori se iskljucivo vode po tome da se deo te trenutno okupirane teritorije polako vraca tj integrise nazad pod direjtnu upravu RS i zato Albansko stanovnistvo na KIM ne zele tako "razgranicenje"

Zagor

pre 5 godina

Haradinaj javno preti ratom, a Evropa ne reaguje. A, da smo mi samo spomenuli rat, vec bi se ceo svet obrusio na nas!

Sima

pre 5 godina

Dosta je bilo sile ujke sema , sada treba da oberete , ono što ste posejali , a mnogo ste zla naneli srbiji i srbskom narodu.E sad koliko kome odgovara izmenjene uloge to ćete tek da vidite.Vi praviste sa ujkom semom rat , a rusija traži mir , poštovanje ljudskih , prava , a vi ste ljudska prava zloupotrebili.

Megi

pre 5 godina

Haradinaj je ratni zlocinac, i ne smemo dozvoliti da on izazove neke nemire i dodatne probleme nasem narodu na KiM, kada su taci i vucic na putu ka zvanicnom kompromisu,u tome treba da nas podrze i velike sile kako ne bi doslo do rata

Mare

pre 5 godina

Rusija ne želi rat, već mir ma Balkanu. A , ovaj Ramuš je veoma miniran da bi se nešto pitao o daljem nastavku pregovora!

Srba

pre 5 godina

Pa Haradinaj trazi rat oni su ko malo dete izazivaju pa cim ih pipnes trce i zale se mami to jest u njihovom slucaju Americi.

goran

pre 5 godina

Ja bih voleo da vidim tu mocnu albansku vojsku koja jurisa u boj na konjima i isukanim sabljama u 21 veku.

gordana

pre 5 godina

Srbija će se boriti da sve reši mirnim putem, nikako neće dozvoliti da dođe do rata.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija