• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.08.2018

19:13

ĐURIĆ: Janković je najveći etnički inženjer jer hoće Srbiju da ostavi bez severa Kosova

Politika

ĐURIĆ: Janković je najveći etnički inženjer jer hoće Srbiju da ostavi bez severa Kosova

Podeli vest

Saša Janković je najveći etnički inženjer jer hoće da ostavi Srbiju bez severa Kosova i Metohije, a možda i drugih delova njene teritorije, pošto smatra da Srbija ne treba da dobije ništa, zbog, kako kaže, ideologije krvi i tla na Kosovu i Metohiji, saopštio je danas Marko Ðurić, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke

Janković, predsednik Pokreta slobodnih gradana i Građanskog bloka 381, je ranije danas, povodom ideja o razgraničenju sa Albancima i promenama granica, izjavio da je "naša dužnost da dignemo glas protiv novog etničkog inženjeringa".

"Nastojanja Srbije da probleme na Kosovu i Metohiji reši na miran, održiv i pre svega kompromisan način su sušta suprotnost politici etničkog inženjeringa, ona su upravo pokušaj da se stavi tačka na etnički inženjering kojem su Srbi u našoj južnoj pokrajini bili izloženi, ne samo u protekle dve decenije, već i u proteklim vekovima", istakao je Ðurić.

Tanjug

On je dodao da je Janković floskulu o etničkom inženjeringu "pokupio očigledno na nekom od kurseva moralno-političkog vaspitanja u inostranstvu", pa se sada njom razmeće, iako očigledno ne zna šta taj termin uopšte znači. 

"Ali, evo da mu objasnim: etnički inženjering je kada, kao 1999. ili 2004. godine, proterate sve srpsko stanovništvo iz urbanih i mnogih seoskih sredina na Kosovu i Metohiji, etnički inženjering je kada Srbima godinama uskraćujete ljudska i politička prava pa ih tako primoravate da se isele, etnički inženjering je kada napadate srpsku decu, otimate stoku poljoprivrednicima, palite im kuće i uskraćujete slobodu kretanja", napomenuo je Ðurić i dodao: 

"Sve je to etnički inženjering, a najveći etnički inženjer je zaštitnik građana koji o svemu tome ne napiše ni slova i ne podigne ni glas protesta makar pred stranim mentorima koji su ga regrutovali i naučili da izgovara zvučne izraze čije značenje ne zna. Bivši ombudsman Janković je upravo ta vrsta etničkog inženjera i poslednja osoba koja ima moralno pravo da govori o ''etničkom inženjeringu''".

Durić je podsetio Jankovića da Kosovo i Metohija jeste naše tlo, a bogami je i mnogo nevinih i dobrih ljudi, naših sunarodnika, za njega stradalo i prolilo krv. 

"Saša Janković jeste dokazani borac za uspostavljanje građanskog društva na Kosovu i Metohiji, ali društva u kojem građanska prava, po njemu, treba da imaju samo Albanci, jer on Srbe u našoj južnoj pokrajini nikada nije ni doživljavao kao građane i bića vredna njegove pažnje i pomoći", navodi se u saopštenju.

LIDER PSG "OBJASNIO" TAJNI SLUŽBENI PUT! Janković: Vojsku u Jermeniji savetujem o ljudskim pravima




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17