• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.08.2018

16:11

PUZAJUĆI DRŽAVNI UDAR U REPUBLICI SRPSKOJ! Ne žele izbore, ruše vlast na ulici!

Politika

PUZAJUĆI DRŽAVNI UDAR U REPUBLICI SRPSKOJ! Ne žele izbore, ruše vlast na ulici!

Podeli vest



Iako su opšti izbori zakazani za 7. oktobar, opozicija u Republici Srpskoj sve čini da do izbora ne dođe i da se Dodik sruši "mirnim" zauzimanjem institucija – Cilj grupe "Pravda za Davida": Dovesti u vezu člana porodice predsednice vlade Željke Cvijanović sa smrću mladića! - USAID je prikrivenim kanalima plasirao ogromna sredstva u kupovinu medija i novinara – Prepoznatljiv rukopis Srđe Popovića i "Otpora"

Atmosfera koja ovih dana vlada u Republici Srpskoj više podseća na onu od pre petog oktobra 2000. u Srbiji nego na predizbornu. Poslednja dešavanja u vezi napada na novinara opoziciji naklonjene BN televizije i "spontano" okupljanje novinara pred Palatom Republike u Banjaluci dodatno podgrejavaju tvrdnje da je na sceni puzajući državni udar i da je strani faktor koji aktivno podržava Savez za promene sve karte stavio na instrumentalizovanu grupu "Pravda za Davida", koja ciljajući na emocije običnih ljudi prerasta u neku vrstu "Otpora" viđenu u Srbiji tokom petooktobarskog prevrata.



- Ono što je drukčije u odnosu na scenario viđen u Srbiji je da se ova grupa koristi za direktnu kriminalizaciju najvišeg rukovodstva Republike Srpske. Posle raznih podmetanja, oni idu toliko daleko da će u sledećim danima člana porodice predsednice Vlade, koja je i kandidat SNSD-a za predsednika Srpske, dovesti u vezu sa stradanjem ovog nesrećnog mladića. Sve se to radi po instrukcijama iz sarajevskih ambasada uz medijsku podršku koja je već ranije obezbjeđena putem USAID-a. Opozicija bi, obzirom da se ne mogu nadati povoljnom izbornom rezultatu, nakon "revolucije" mirno ušetala u institucije i pre izbora! Ako znamo da Željka Cvijanović za protivkandidata ima slabog lidera SDS-a Govedaricu, i da u ovom momentu po anketama ona daleko bolje stoji, stvari su prilično jasne - navodi jedan penzionisani oficir obaveštajne službe i dobar poznavalac političke scene u regionu u razgovoru za naš list.



Tanjug

- Plasirane su razne lažne priče oko ovog slučaja, i sada su procenili da direktan udar na porodicu najviše diskredituje. I ovaj poslednji slučaj napada na novinara naklonjenog opoziciji služi u istu svrhu, da se animiraju širi društveni slojevi i da se pozove na odbranu od navodne diktature Dodika i njegove stranke. Za tog novinara se zna da je nedavno od USAID-a dobio osamdeset hiljada dolara za nekakav internet portal, i da ti portali, otkad su te pare upumpane, niču kao pečurke posle kiše - navodi on.



Predsednik Republike Srpske je u nedavnom obraćanju na konferenciji za novinare u Banjaluci upozorio na ovakvo delovanje američke ambasade i USAID-a. Tada je pokazao faksimil sporazuma između Saveta ministara Bosne i Hercegovine i američke ambasade u kojem se navodi da će u mesecima pre izbora USAID plasirati čak osam miliona dolara za "jačanje medija i civilnog društva". Usledile su burne reakcije iz američke ambasade, ali ni jednom rečju nije demantovano ono što je izneseno na konferenciji.



Istovremeno, opozicija u Republici Srpskoj je u poslednje vreme sve svoje aktivnosti usmerila samo ka jednom cilju – jačanju grupe "Pravda za Davida" i medijskoj podršci ovom projektu putem naklonjenih medija. Spekuliše se i da je angažovanje skupih advokata iz inostranstva plaćeno sredstvima USAID-a. Kao i u Srbiji u danima pre petog oktobra, recepti Kanvasa i Srđe Popovića još jednom su stavljeni u funkciju rušenja legitimno izabrane vlasti, ovaj put one preko Drine. Istraživanja javnog mnenja, međutim, govore u prilog Dodika i Cvijanovićeve. Da li će Republika Srpska izdržati ovaj, možda i najveći test u svojoj istoriji - ostaje da se vidi.

SKANDAL! Vesna Pešić IZVREĐALA DODIKA! Nazvala ga ODVRATNIM BUZDOVOM!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 5 godina

Cпас је у народном унту и народном предсједнику, ма ко то био, који би дефинитивно успоставио одговорни демократски систем!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija