• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

31.08.2018

19:53

ALBANCI I ZAPAD SMISLILI KAKO DA NAS NASAMARE: Nude nam "Južni Tirol"" u nezavisnom Kosovu, ZA STOLICU U UN!

Politika

ALBANCI I ZAPAD SMISLILI KAKO DA NAS NASAMARE: Nude nam "Južni Tirol"" u nezavisnom Kosovu, ZA STOLICU U UN!

Podeli vest

Albanci svoj papir već promovišu i lobiraju za podršku u zapadnim ambasadama. Predlog je zamena za ZSO i preko njega hoće do stolice u UN 

Prema saznanjima Novosti, predstavnici vlasti u Prištini uveliko u zapadnim ambasadama predstavljaju svoje rešenje za status nezavisnog Kosova u kome bi položaj Srba bio uređen po uzoru na Južni Tirol u Italiji.

Ova akcija poklopila se i sa dogovorom Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja da nema pregovora o razgraničenju i preti da Beograd stavi pred svršen čin, uz svesrdnu pomoć centara moći, koji su glavni sponzori nezavisnosti takozvane države Kosovo, pišu dalje "Novosti".

Ako Albanci dobiju podršku ključnih zemalja Zapada za ovaj svoj plan, to znači da će naša strana i predsednik Aleksandar Vučić praktično ostati izolovani u višemesečnim naporima da se konačno dođe do razrešenja istorijskog čvora uz održiv sporazum i obostrane kompromise.

Model Južnog Tirola pominjao se kao opcija, ali za celu teritoriju Kosova u odnosu na centralnu Srbiju. 

U CRNOJ GORI RASTE MRŽNJA PREMA SVEMU SRPSKOM! Napad na opštinu Budva zbog spomenika kralju Petru: AKO GA OBNOVITE...

- Albanci sada to izvrću u status za Srbe, ali u svojoj nezavisnoj državi. A pritom duže od pola decenije nisu sproveli obavezu iz Briselskog sporazuma da formiraju Zajednicu srpskih opština. Zato im sada Južni Tirol dobro dođe kao alternativa za ZSO, ali uz zaokruživanje suvereniteta na celoj teritoriji. Time stvaraju uslove i da konkurišu za stolicu u Ujedinjenim nacijama, navode Novosti.

LAŽNI MINISTAR LAŽNE DRŽAVE OTIMA NAŠE SVETINJE! Pacoli: Crkve na Kosovu nisu samo srpske, nego i albanske!

- Ovaj novi manevar nosi i veliku opasnost po stabilnost naše zemlje. Jer ukoliko uz pomoć Zapada ovo postane i zvaničan predlog Albanaca, dogovor bi bio praktično nemoguć i time bi se klizilo u rizik da Beograd i Vučić budu optuženi za krah pregovora s nesagledivim posledicama, i po Srbiju i po njega lično - zaključuje taj list.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Alhemičar

pre 5 godina

То се неће никада догодити, Косово и Метохија је саставни део Србије.

Goran

pre 5 godina

Nemoj. bIti lud u kom svetu zivis gasi dnevnik

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Они ће видети УН сано на малим екранима.

ivan

pre 5 godina

Na ultimatum ne treba pristajati ukoliko nisu od obostrane koristi.

miljko

pre 5 godina

Ništa me ne čudi od Albanaca, na sve su spremni

Miloš

pre 5 godina

Nisu ni svesni oni koji ih podržavaju, koliko će to njih i njihove potomke koštati u budućnosti. Kratkoročna će im biti korist, a dugoročne posledice.

acaacaic

pre 5 godina

Albanci su u panici. Oni ne mogu da opravdaju predstojeci sporazum pred svojim narodom. MIslili su da dobijaju sve. Srbija je dobrom politikom okrenula stvari u svoju korist.

simona

pre 5 godina

Albanci sa tim papirom mogu samo da se obrisu......

Joca

pre 5 godina

Evo i mi smo velikodusni dajemo im siroooku najsiru autonomiju posto uzimaju da odu do Juznog Tirola da svako ko uzima pasos on samim tim je drzavljanin Srbije i mora da radi po zakomima Srbije Mi smo kulturni eto mi njima Juzni Tirol i pasos

Pele

pre 5 godina

To je sve albansko maslo Srbija na to neće pristati.

Milanko Vitomir

pre 5 godina

Gospodine Tači, Kosovo će postati nezavisno kada to prizna Srbija, ali ćete to morati malo duže da čekate.

Sloba M

pre 5 godina

Šta se ovaj Tači javlja kada njega niko ništa ne pita.On se mora da ponaša onako kako mu kaže Amerika.

Nn

pre 5 godina

Pa onda smo suoceni sa nacionalnim genocidom a u slkadu sa tim imamo obavezu daodgovorimo svim sredstvima.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija