• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

31.08.2018

20:29

ĐURIĆ: Vodi se histerična kampanja protiv rešenja za KiM!

Politika

ĐURIĆ: Vodi se histerična kampanja protiv rešenja za KiM!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je večeras da u vladajućim krugovima Prištine, delu međunarodne zajednice, ali i unutar zemlje, postoji "sumanuta, gotovo histerična kampanja protiv bilo kakvog rešenja za KiM"

Ðurić kaže da strahuje da takvim stavom oni polako stvaraju kritičnu masu protiv rešenja.

- To nije ono što je u srpskom interesu. Svakoga dana smo sa ovakvim pristupom i Prištine i međunarodne zajednice, a i kod nas, sve dalji od rešenja, a to nije u našem interesu - kazao je Ðurić za RTS.

Upitan da prokomentariše izjavu ministra inostranih poslova Nemačke Masa, koji je ponovio da se Berlin protivi promene granica, Ðurić je kazao da to samo govori o tome koliko je predsednik Aleksandar Vučić bio u pravu "kada je vapio za time da je potrebno jedinstvo u Srbiji, ako hoćemo da bilo šta dobijemo za naš narod i našu zemlju".

- Očigledno je da je i za Nemačku i Veliku Britaniju i mnoge druge velike i uticajne zapadne zemlje, koje imaju vojsku na KiM, nezavisno Kosovo zakucano na celoj teritoriji KiM. Oni smatraju svaki kvadratni kilometar naše južne pokrajine nezavisnom teritorijom i smatraju da nije potrebno da Srbija u teritorijalnom smislu tu bilo šta dobije - kazao je Ðurić.

Ukazao je i na to da ima i dosta onih u Srbiji, "Janjića, Jankovića, Jeremića...koji imaju potpuno identični stav stavu koji iznosi Kadri Veselji".

- Zbog toga smo apelovali na jedinstvo i zato ste mogli čuti i od predsednika Vučića koliko je teško promeniti tu katastrofalno lošu našu poziciju. Zbog toga mi želimo nešto da dobijemo, jer za veliki uticajan deo mi ništa nemamo - naveo je direktor vladine Kancelarije za KiM.

Kazao je da je izjava mitropolita Porfirij da je pitanje KiM najbolnije i da ne sme biti zloupotrebljeno zarad bilo čijih partijskih i ličnih interesa, razuman i racionalan stav.

- Uveren sam da tiha većina, ali snažna većina sveštenstva, kao i naš narod, racionalno i razumno gleda na pitanje KiM, za razliku od onih koji se zaklanjaju iza svešteničkih mantija, a u stvari se bave politikom - naveo je Ðurić.

On je podsetio na današnju izjavu Bedžeta Pacolija da su srpske crkve i manastiri na KiM albanski i kazao da su se mnogi smejali kada se govorilo da su neophodne zaštićene zone za crkve na KiM.

- Govorili su - ne, to je sve naše. Sada vidimo da albanski političari otvoreno govore da su to albanske crkve i manastiri. Kako su se smejali tome, tako su se smejali i tome da će u Srbiji biti privredni rast, a danas smo po tome treći u Evropi - dodao je Ðurić.

Istakao je da je u Srbiji potrebno naučiti da se na vreme i racionalno posmatraju stvari.

- Bojim se da na pitanju KiM to ne shvatimo prekasno. Mi nećemo odustati, ali situacija je veoma ozbiljna i mnogo nam otežava to što nas i kod kuće vuku za noge - zaključio je Ðurić.

RADA TRAJKOVIĆ I HARADINAJ u Londonu kuju plan o NEZAVISNOM CELOVITOM KOSOVU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marko

pre 5 godina

Opozicija na Kosovu samo otezava put ka uspostavljanju dijaloga izmedju Pristine i Beograda

Boki

pre 5 godina

Bez obzira sto nekima odgovara nezavisno Kosovo, Srbija nece odustati. Bez obzira ona ove kampanje Srbija nece odustati. Boricemo se za svoje.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija