• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dakić

01.09.2018

18:52

KAKO JE SPREČENA ZLOČINAČKA AKCIJA EKSTREMISTA! ZLATNA SABLJA: Tajni plan Šiptara za osvajanje i etničko čišćenje severa Kosova!

Politika

KAKO JE SPREČENA ZLOČINAČKA AKCIJA EKSTREMISTA! ZLATNA SABLJA: Tajni plan Šiptara za osvajanje i etničko čišćenje severa Kosova!

Podeli vest

Između 18. i 19. aprila trebalo da počne 'vežba' NATO i šiptarskih specijalaca ROSU pod imenom 'Srebrna sablja'. Odmah potom planirana akcija 'Zlatna sablja', kojom bi Šiptari okupirali sever. Akcija propala kada je VBA sve provalila. Ljatif Marovci, zamenik šefa šiptarske obaveštajne službe, smenjen zbog 'curenja informacija', navodno su Rusi od njega saznali šta se sprema

Šiptarski specijalci ROSU zajedno sa vojnicima KFOR pokušali su u aprilu ove godine da sprovedu tajni plan sa kodnim imenom "Zlatna sablja" kako bi okupirali i etnički potpuno očistili sever Kosova, ekskluzivno otkriva Informer!

Poslednji trenutak

Prema rečima naših odlično obaveštenih izvora, planom koji je napravljen u kabinetu Kadrija Veseljija, koordinatora službi bezbednosti lažne države Kosovo, bilo je predviđeno da u noći između 18. i 19. aprila na severu Kosova počne 'vojno-policijska' vežba pod imenom 'Srebrna sablja'. Ova vežba trebalo je da posluži da se zauzmu najvažnije saobraćajnice na severu, a odmah posle nje bi usledila prava akcija 'Zlatna sablja' kojom bi sever pokrajine bio okupiran u roku od 24 časa!

mojugao

LJUBAN KARAN

Bivši potpukovnik KOS

Kad informacije procure, akcija je obustavlja. Do napada na sever može doći kada se to najmanje očekuje. Toj akciji će prethoditi neka vrsta 'uspavanke' Srbije pričama o mirnom rešenju problema.

Pakleni plan je, međutim, propao kada je srpska VBA uz pomoć ruskih službi saznala šta se sprema, pa je predsednik Vučić jasno poručio Briselu i Berlinu da Srbija neće mirno gledati pogrom svog naroda.

Naš izvor iz bezbednosnih struktura napominje da je čitava operacija osujećena u poslednjem trenutku.

- Poznato je da je sever Kosova trn u oku i Prištine i Zapada i da oni na sve načine pokušavaju da ga stave pod svoju kontrolu. Bilo je do sada više pokušaja, upada ROSU i napada na 'Gazivode' i 'Trepču', ali bezuspešno. Ova akcija 'Zlatna sablja' bila je do tančina isplanirana na najvišem nivou u kosovskoj službi bezbednosti, a sve snage stavljene su u operativnu gotovost. Namera je bila da se Srbi proteraju u blickrig akciji po ugledu na akcije "Bljesak" i "Oluja" u Hrvatskoj - objašnjava naš izvor.

Vučić obilazi sever i jug pokrajine

Beta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom svoje posete Kosovu ovog vikenda obići će sve četiri opštine na severu pokrajine, ali i enklave na jugu, gde nijedan zvaničnik pre njega nije kročio. Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić najavljuje da će se šef države obratiti građanima na centralnom skupu u Kosovskoj Mitrovici.
- Izneće neke od najznačajnijih stavova po pitanju odnosa Srbije prema KiM i vizije rešavanja ovog problema. Razgovaraće s građanima u Lešku, Zubinom Potoku, Zvečanu. Obići će i jug, boraviće u srpskim enklavama u kojima nijedan srpski predsednik i zvaničnik nije ulazio, niti srpska noga može da kroči, izuzev ljudi koji tamo žive. Vučić želi da se lično uveri kako narod na KiM živi i da im prenese poruku solidarnosti i ohrabrenja - naveo je Đurić. 

Prema njegovim rečima, informacije su procurele do srpskih službi bezbednosti, zbog čega je došlo do smena u kosovskoj obaveštajnoj službi, a čitav plan je obustavljen.

- Zbog svega ovoga smenjen je Ljatif Marovci, zamenik šefa šiptarske obaveštajne službe. On je optužen za curenje informacija. U Prištini veruju da su preko njega Rusi saznali za detalje akcije i o tome obavestili srpske obaveštajne službe. Po saznanju o ovoj opasnoj operaciji, odlučno je reagovala država, a predsednik Vučić poslao je jasnu poruku evropskim čelnicima da neće tolerisati upad na sever pokrajine - dodaje Informerov izvor.

Podvili rep

I dok niko od zvaničnika juče nije hteo da komentariše naše informacije, Miroslav Bjegović, dekan fakulteta za bezbednost "Edukons", potvrđuje da je ideja Albanaca da preuzmu prirodnu geografsku granicu sa Srbijom.

70.000 SRBA ŽIVI U ČETIRI OPŠTINE NA SEVERU KOSOVA

- Nisu slučajno bezbednosne snage Kosova imale vežbe u martu i aprilu ove godine, i to pod okriljem i kontrolom KFOR. Cilj jeste bio tajni upad u severni deo Kosova. Za kompletnu akciju, nadzor i finansiranje bila je zadužena služba ŠIK, na čijem je čelu Kadri Veselji. Jedina nedoumica im je bila da li će reagovati srpska vojska. Kad su dobili uveravanja CIA da ćemo odlučno reagovati, Albanci su podvili rep i odustali. Mislim da više neće ni razmišljati o ovakvom nečemu - zaključuje Bjegović.

KURTI I HARADINAJ RUŠE TAČIJA ZBOG PODELE KOSOVA! Novi veliki sukob među Šiptarima, prete nemirima i ratom!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija