• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.09.2018

10:03

ULTIMATUM! HRVATI TRAŽE OD SRBIJE DA IH NAORUŽA! Zahtevaju da im predamo 500 TENKOVA, AVIONE, HELIKOPTERE...

Politika

ULTIMATUM! HRVATI TRAŽE OD SRBIJE DA IH NAORUŽA! Zahtevaju da im predamo 500 TENKOVA, AVIONE, HELIKOPTERE...

Podeli vest

Iz Zagreba stižu zahtevi za više od 500 tenkova, za helikopterima, kanderima čija je vrednost najmanjer 10 milijardi. Istovremeno, Hrvatska odbija da Srbima vrati 50.000 otetih stanova

U Beogradu će 13. septembra biti održan sastanak Međuresorne radne grupe za sprovođenje Aneksa A Sporazuma o sukcesiji i očekuje se da će se na skupu izaći s podacima o tome šta spada u vojnu imovinu, kolika je njena vrednost i šta ko traži, pišu "Večernje novosti".

To će biti prvi sastanak na temu Aneksa A od kako je počela deoba, a najveće zahteve ispostaviće Srbija i Hrvatska, navodi list.

Kako su izračunali hrvatski eksperti pri tamošnjem Ministarstvu odbrane, vrednost imovine nekadašnje Jugoslovenske armije iznosi 70 milijardi dolara, od čega Zagreb traži 10 milijardi - osam od Srbije i dve od Crne Gore.

Između ostalog, potražuju tenkove, artiljeriju, podmornice, brodove...

Koliko je njihova procena tačna pokazaće arhive bivše SFRJ jer bi, kako očekuju predstavnici bivših republika od Beograda, za ovu priliku trebalo da se otvori dokumentacija koja je pripadala nekadašnjem Saveznom sekreterijatu za narodnu odbranu, pohranjena u Srbiji.

DALJE RUKE OD SRBIJE! Vilmer: Beograd ne sme da plati cenu ZLA KOJE SU POSEJAL I DALJE SEJU 'VELIKI'!

Od februara, kada je prvi put najavljen skup u Beogradu, iz Zagreba stižu zahtevi za više od 500 tenkova, za helikopterima, kanderima..., a od Crne Gore se u naturi traži vraćanje školskog broda "Jadran" i "mig-21" Rudolfa Perešina, dodaje list.

ALBANCI I ZAPAD SMISLILI KAKO DA NAS NASAMARE: Nude nam "Južni Tirol"" u nezavisnom Kosovu, ZA STOLICU U UN!

Prema tvrdnjama Save Štrpca iz "Veritasa", samo u Hrvatskoj, Srbi - civili, vojna lica i policija, ostavili su između 40.000 i 50.000 stanova, od čega je nemali deo pripadao vojsci, a za sada je samo 2.000 zahteva iz programa stambenog zbrinjavanja pozitivno rešeno.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sumadinac neprskani

pre 5 godina

moze sto da ne ali prvo da nam ustupe polovinu jadranske obale od dubrovnika do splita . jer i to je bilo zajednicko . a milogorci nwka svoje zadrze trebace im kada krenu da se dele sa arnautima .

Nikola

pre 5 godina

Ma samo ti piši te idiotske gluposti ali Mešovita komisija je već krenula sa radom za sukcesiju imovine JNA a Srbija neće dobiti ništa jer su stanovi konfiskovani za ratnu štetu?

Zmaj

pre 5 godina

Pogledajte novi hrvatski brend i kako lepo počne video sa normalnim zelenim zmajem koji se budi a onda samo postane crven jer je premazan sa srpskom krvlju? Video: Hrvatska kao zmaj: originalno rješenje kartografskog izgleda naše zemlje https://vijesti.rtl.hr/video/vijesti/168749/hrvatska-kao-zmaj-originalno-rjesenje-kartografskog-izgleda-nase-zemlje/ Posle Tanajskih ploča i knjige Ruskih naučnika Velikaya Horvatiya iz 3veka: Croative.net ‘Velikaya Horvatiya’ – od Moskve do Crnog mora, od Kavkaza do rijeke Tise! Evo sada novi dokazi o hrvatskoj državi još pre Aleksandra Velikog: Croative.net Naša pradomovina Hvarèzm: Prahrvatska rana Uvarêzmya-Chorasmia prije Aleksandra Velikog

Srbija u EU

pre 5 godina

-Davanje svih prava hrvatskoj manjini u Srbiji od udzbenika do političkog predstavnika, zakonom, kako je to u RH ili idu mere reciprociteta! -Pronalazak nestalih iz rata a više je Srba nego hrvata, reče Vučić! -Brisanje zakona o Univerzalnoj juresdikciji! -Vraćanje hrvatima svih ikona i još oko 200 000 otetih predmeta i odnešenih u Srbiju 90ih a 20g se terala propaganda, hrvati krali! -Rešavanje pitanja granice na Dunavu a 95% sporene zemlje po Katastarskim knigama je hrvatsko a Slovenci su lagali na arbitraži za Piran samo zato jer nije bio u tim knjigama koliko je Juga bila uređena država a po njima hrvati dobili sve na kopno! -Otvaranje arhiva JNA šta će biti događaj veka a i vraćanje arhiva NDH koji je zamislite vi to u Srbiji a nema ništa protiv Stepinca za onu papinu Komisiju ali pitanje je šta ima protiv Četnika! -Plaćanje ratne odštete hrvatima pa da posle oni Srbima vrate njihovu imovinu u RH oduzetu(konfeskovanu) za tu odštetu. -Plaćanje odštete hrvatskim logorašima u srpskim logorima "Sabirnim centrima" u Vojvodini o kojima se još ne sme govoriti. -Sukcesija vojne imovine JNA gde hrvai traže od Srbije 8mlrd.D i tenkove i avione a od CG 2mlrd.D i vojne brodove i avion Mig21 od Rudolfa Perišina ko i vojno-školski brod Jadran a Mešovita komisija je počela sa radom o ako ona to ne reši ide se na Međunarodni sud.

Branko

pre 5 godina

" PA JEL TO ONAJ SUD, KOJI VI NE PRIZNAJETE SA SLOVENCIMA VI BI UVEK NESTO PO SVOM" !!!??? " DUNAV JE GRANICA, A KAKO CETE VI SRBIMA DATI IMOVINU PO KATASRARSKIM KNJIGAMA, ONDA CE PAKRAC, KNIN, VOCIN BITI U SRBIJI " !!!!?????

Hal

pre 5 godina

E sta bi susjedi na more besplatno.Sumadinac nikad bilo niti ce biti vase a ako hoces samo dodji ,80€ je noc cak cu te i vecerom pocastiti.

zoran

pre 5 godina

To se zove brzina! Nema ni celih 30 godina od "razvoda" a vredne komisije se setile da bi mogle da sastanče i da maznu debele dnevnice.

Mikac

pre 5 godina

Nema ti to veze sa godinama nego sa tim da su JNA stvarale sve 6 Republike koje sada treba da dobiju svoje natrag i.

Sale

pre 5 godina

Niko Hrvatsku nije terao iz SFRJ , sami izvrsili secesiju , izazvali rat , srbe izbacili iz ustava kao konstitutivni narod i sad bi tehniku i opremu JNA. Pa ostalo im je od JNA i previše predajom kasarni kao i ono sto im Sloba poklonio predajom Krajine. Tu vojsku su stvarale i stotine hiljada proteranih srba iz Hrvatske ,to zaboravljaju. Doci ce na red i oteta srpska imovina, platice kad tad Hrvatska debelu cenu.

vlah alija

pre 5 godina

hrvati sad trenutno mogu da dobiju ku..c a za ostalo ce mo da se dogovorimo

Čiča Mrsoje

pre 5 godina

To su SAD i EU! Ajmo braćo u Hrvatsku sa tenkovima- da im vratimo!

AS

pre 5 godina

MISLIŠ DA BUDEMO FINI PA DA IM TIH 500 KOMADA LIČNO ODVEZEMO DO ZAGREBA? MOŽE. SLAŽEM SE. ZARAD DOBRIH KOMŠIJSKIH ODNOSA.

perica

pre 5 godina

Znas ti dobro zasto smo se i kako smo se "vratili" ! U doba bezkicmenjaka ponos neprolazi !

ljubiša

pre 5 godina

Prvo da Hrvati plate ratnu reparaciju od 1914-1918,pa od '41-'45.Jesu izašli i dezertirali iz JNA?Šta hoće,možda ove MiG 29?

Siky67

pre 5 godina

Spasio vas Predsednik Milošević. Tebate mu dići spomenik što vam je napravio državu. Ne jedan u svakom mestu po jedan.

Vla

pre 5 godina

Nece vise Amerika da ratuju za vas, jer da nije bilo zlikovaca iz amerike ne bi nikad usli u knin, vremena su druga ujo

miiki

pre 5 godina

Nismo isli mi odavde iz Srbije,nego su bile jedinice JNA,i ostavile za sobom trecinu hrvatske srbima,i dve trecine Bosne bosanskim srbima,greska je bila sto nismo zavrsili stvari do kraja,ali nikad nije kasno!

Pomracenje uma

pre 5 godina

Ko je isao? Gde? Kada ce da braci Tesla je nas, dodje iz dupeta u glavu da Srbija nema veze sa ratom u hrvatskoj? Slati su samo oficiri rodjeni u HR, i nesto sitno opreme (oruzja, tenkova....) kao pomoc. Pa da je Srbija bila u ratu, jos nebi iz Jadrana izasli. Dal ste normalni. Toliku kolicinu gluposti covek ne moze da razume. Ratovali ste sami sa sobom bratac. Kao sto ste 41 poklali milion svojih gradjana tako ste i 91 proterali 250000 opet svojih gradjana. Ratovali ste izmedju sebe. Samo sto su ovi drugi bili pravoslavci. I nista vise. Sram vas bilo. Da nije Srbije nikad drzavu nebi imali. Ima li ko pametan da pokrene odstetni zahtev za milon poklanih. Mogu li ja privatno za mog dedu? Ajd se skupimo.... kao sto rece Ducic, vi Hrvati ste najhrabriji narod.....

Lion

pre 5 godina

Ja nisam al' znam neke hrvatice sto su bile pognute glave!

Draganče

pre 5 godina

Ne zaboravi igra nije završana, ona traje, kao što vidimo i dan danas. Znači ima šanse da se tih 500 tenkova parkira okolo Zagreba. Pošto su oni iz JNA pretopljeni u Smederevu, ovi koji će doći biće ganc novi, rukovaoci će biti Srbi a oni sami imati ruske registarske oznake... Može li tako ili da se zajmimo kod Kinezaa...

Sasa

pre 5 godina

Vratićemo im i bojevu municiju kao poklon,za dž...

Zoran Crevar

pre 5 godina

Kako sad mogu da traze da dele imovinu Jna kad su tu istu vojsku nazvali agresorskom

cobra

pre 5 godina

ko normalan hrvatsku smatra nekom drzavom..stvar treba okrenut na sprdnju,,napravite im 100 igracki tenkova pa posaljite neka se svijet izrugava.tako se radi sa liliputancima..samaranje do besvijesti..

deda Raša

pre 5 godina

Dace njoj Seselj samo cev. Bice sigurno zadovoljna.

Null

pre 5 godina

Šutanovac ih prodao u staro gvožđe po 2000.3000 eur. Tako da im treba dati njega sve sa imovinom.

rovinj

pre 5 godina

morate ispuniti sve @uslove@ kako vi kazete za EU, a to je da imovinu koja je bila zajednicka lijepo podijelimo...vuk si koza cijela. nemojte da vam blokiramo 10 poglavlja odjednom, jer kako ste krenuli to ce vam se i desiti...pa cemo opet mi biti ustase, i ponavljacete to ko papige, ko sto i ponavljate...ne znate o nicemu drugome razgovarati nego o jasenovcu...ja ne znam jel vi imate traume iz djetinjstva ili sta da samo meljete o NDH....vec ste i bogu na nebu dojadili....trgnite se malo, zivimo u 2018 godini...... to je nasa imovina, prema tome, tenkove i ostalo na sunce.....

Neko ko razmišlja

pre 5 godina

Meni uopšte nije jasno da neko u 2018 godini nema struje.Kako ste Vi uopše primljeni u EU,pa vi čitavom jednom narodu koji živi vekovima na toj teritoriji ne uvodite struju. Sigurna sam da i u rodnom mestu Nikole Tesle ,Smiljanu ima srba kojima nije uvedena struja

sumadinac neprskani

pre 5 godina

vidi ujce za srbe je to sto mislis da oni tvoji mogu da ocas posla blokiraju zavrsena stvar . fala lepo ali pola jadranske obale je za srbiju mnogo primamljivije nego nedao bog da opet sa vama budemo u nekom ortakluku .ako ti bas fale tenkovi ima da ti ih dovezemo sa sve pesadijom sa juga i iz centralne srbije da se ovi nasi momci malo prosetaju po toj jevropi doduse neznam dal ce ti se svidjati gosti al sam siguran da cemo mi uzivati .

Čeda sa Ravne gore

pre 5 godina

На којим си ти дрогама . Добиће те што и млада прве брачне ноћи. Боли вас Јасеновац, као швабе Аушвиц, ви, холанђани, енглези, швабе и амери сте геноцидни па хоћете да то и Србија буде на основу ваших приопћења. Док постојите Јасеновац вам је изнад главе, то су ваше трауме којих се никад ослободити нећете. Ви ћете блокирати неко поглавље, не смете да се воде напијете док фрау меркел не дозволи, толико сте битни еу. Покриј се ушима ујко и уживај у мору које смо вам дали грешком Краља Петра Ослободиоца у противном би још чистили аустро-угарске штале са комшијама из дежеле.

LALA

pre 5 godina

Slatko me nasmeja , imas li mozda neku muzicku zelju , ahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

milena

pre 5 godina

ne nego ćemo o oluji i diviti se isterivanju stanovništva kao najveće dostignuće , a što se tiče poglavlja blokirajte molimo vas.

Boban

pre 5 godina

@rovinj Pa da delimo sve što smo zajednički stekli? Vaš vrli vođa je Jadransku obalu dao Italijanima, deo ostrva nikada nije ni pripadalo H do završetka II svetskog rata. Srbi iz H koji su vodili NOR od samog početka NOB i omogućili H da poseduje teritoriju koju danas ima su proterani. Samo ostrvo Vis vredi koliko sva vojna imovina bivše JNA zajedno. Uloženo u Aerodrom kod Bihaća vredi više nego svi današnji tenkovi Vojske Srbije, gde su tek skloništa? pristani na obali i ostrvima po Jadranu.

Marko

pre 5 godina

More delimo imovinu. Mi kao pobednici u prvom svetskom ratu smo dobili vise od pola Jadrana i gore pola sadasnje Hrvatske. A to sto je neko usao u brak da ne bi odgovarao za zlocine i sto je u otm braku lagao i imao druge podle namere pa i to treba da se kazni. A za jasenovac treba da platite za ubijene ljude kojim je prostor etnicki ociscen. Samo nekaznjeni mogu da se drznu pa da hoce da otimaju ili menjaju istoriju ko je zlocinac a ko zrtva. Ustase nikad nisu kaznjene kako treba nego im je neko jos dozvolio da prikriveno promene strane a oni su i dalje ostali prevaranti koji samo cekaju momenat i zato i dalje to na zalost prenose na svoju decu dok drugi nemaju decu jer su istrebljeni.

Mikac

pre 5 godina

U sukcesiju treba da udju i aerodromi koji se nalaze u Hrvatskoj (svi su u početku bili vojni pa polako prebacivani u zajedničke pa na kraju izgleda prebaceni u civilne. Pa izgradnja ovih aerodroma u Hrvatskoj prevazilazi sve ove iznose koje su oni stavili u sukcesiju. Pa vojne baze po BIH, Sloveniji i Hrvatskoj. U Srbiji je gradjeno najmanje aerodroma i vojnih baza. Sve treba da udje u sukcesiju. Takodje u sukcesiju treba da udje sve ono što je Srbija uložila u izgradnju jadranskih luka , gradova i infrastrukture. Takodje u sukcesiju treba da udje i otimačina 700 srpskih hotela koje je hrvatska otela Srbiji 1974 godien pa i 1993 godine do današnjih dana.

rovinj

pre 5 godina

Ti , Cobra, ces vidjeti i te kako kakva je to Hrvatska drzava, a posebno 2020. kad preuzme predsjedanje EU sto je vrlo brzo. onda cete vidjeti # tko konja za trku imade#. niti ne znate sto smo vam priredili .....al bice vam veselo. to vam obecajem. cobra 03.09.2018. | 11:27 ko normalan hrvatsku smatra nekom drzavom..stvar treba okrenut na sprdnju,,napravite im 100 igracki tenkova pa posaljite neka se svijet izrugava.tako se radi sa liliputancima..samaranje do besvijesti

Tomi

pre 5 godina

Hrvatska ima puno nerjesenih pitanja. Koliko ja znam oni su JNA uskratili gostoprimstvo iako je to bila i njihova vojska. Po tom pitanju jim nista ne pripada. Hrvatsku tek cekaju veliki problemi. More je jos uvijek od svih republika, italijanska autonomna pokrajina, srbska autonomna pokrajina, slovenija do Rijeke, brodovi, podmornice od JNA, kompletna vojna imovina pokretna i nepokretna, vracanje imovine proteranim Italijanima, Slovencima, Srbima, Crnogorcima, Madjarima,....., vracanje velike kolicine zlata i novca iz 2. svjetskog rata Židovima, Srbima, Romima, Slovencima, Hrvatima koje su pokrali i upotrebili, da su spasili preko Vatikana svoje velike zlocince koji su mirno umrli nekaznjeni i da su sa tim zlatom i novcem stvorili nezavisnu Hrvatsku. Traziti moraju veliki oprost od Zidova, Srba, Roma, Slovenaca, Hrvata i Italijana za zlocine koje su pocinili u 2. svjetskom ratu, Oluji. A moraju se isto odluciti na cemu temelji drzava Hrvatska a to znaci na narodnoosvobodilackom ratu ili Ustastvu. Ako temelje na narodnoosvobodilackom ratu onda nema vise Ustaske ideologije i rusenje partizanskih spomenika gdje je ginulo puno ljudi iz bivse juge. A ako temelje na Ustaskoj ideologiji za koju se puno zalazu neka to javno kazu, da europska unija vidi sa kim imaju posla i sa kakvom ideologijom se igraju. I moraju znati, da u Hrvatskoj nisu bili cetnici nego partizani (Hrvati, Srbi, Slovenci, Muslimani) koji su jih spasili, da sad mogu svjesno upotrebljavati Ustasku ideologiju koja nije bila u temelju kaznjena i koja je napravila puno zla svojem narodu, narodima koji su zivjeli u Hrvatskoj i drugim narodima u okolici. Posle drugog svetskog rata je bilo puno nepravde ali ne takve kakvu kakvu oni pominju. Oni se vade na tu posljeratnu nepravdu koja je zadesila i druge narode iz bivse juge, da bi opravdali ustastvo iz 2. svjetskog rata. Znam, da jih to boli. Postujem sve narode bivse juge i to sto sam napisao ne vazi za postene Hrvate i Hrvate partizane nego za bolesne Hrvatske ultradesnicare od kojih je bilo mnogo prednika Ustasa.

milan lala

pre 5 godina

Dobicete vi tenkove kad Bacuska da znak da krenemo , tada cemo da vam vratim sve ono sto smo vam ostali duzni jos od Jasenovca. Nemojte da mislite da cemo nesto zaboraviti . U medju vremenu mozete da nas povucete ..... itd. Sto se tice vasih prostackih pateticnih ucenjivanja oko naseg toboz clanstva u EU, tragi-komicno je da jos vi niste shvatili (skuzili) poentu danasnje Srpske politike. Srbiji ne pada na pamet da bude clan EU (kuziz). Srbija ne prihvata ulogu slugana i podguzne muve u EU i zlocinackom NATO. Srbija danas ima mudro rukovodstvo kakvo nismo imali jos od Milosa Obrenovica , uzimamo sve sto je dobro za nas i sto mozemo dobiti od prevaranata u EU u ovom tzv integracionom EU-postupku, koji su oni za nas "mudro" produzili , sve u nadi da ce nam maznuti KiM za njihovu toboz clansku kartu. No KiM od nas Srbe dobice na "kukov dan " a na eventualnom kraju integracionog EU putu , kad budu mislili da su nas u njihovu slugansku mrezu uhvatili , narodnim referendumom odgovocimo tim prevarantima , zamahom ruke "od sake do lakata ". Volju naroda na referendumu morace vlada ispostovati . Srbi su slobodoljubiv narod a ne puzavci i podguzne muve , samo neznalice i naivni mogu misliti da ce Srbi glasati za ulogu roba i sluge u EU, u tome se mi "nebeski narod" od vas ujaka razlikujemo

mitar

pre 5 godina

Mazalo jer ti to Ameri rekli da izjavis ili si to sam izmislio. Nego neka Kolindica okrene ledja Trampu mozda ce nesto i da dobije.

boban

pre 5 godina

Najvredniji infrastrukturalni objekti u vlasništvu JNA nalaze se u H i BiH (poligoni, kasarne, podzemni aerodromi, skloništa, skladišta, sportski tereni, skloništa i pristani za podmornice i brodove), a cifra od 70 milijardi je preterana. Samo vrednost svih tenkova T84 u Srbiji ne vredi koliko jedan aerodrom kod Bihaća.

mitar

pre 5 godina

Rovinjac manje pricaj da ne postanes slovenac ili italijan, a za tenkic moras vda se malo sagnes

SS

pre 5 godina

Prvo da razjebemo šiptare,pa će mo ustaše posle,već preteruju svaku meru i granicu,ali ovaj put znalački i taktički .

hogar

pre 5 godina

Hrvati ,BiH,Slovenija,Makedonija,CG traže samo da im se vrati ono što su uplaćivali 50 godina a što su srbi ukrali samo za sebe!

radomir stanivukovic

pre 5 godina

Ja samo ne znam kako da nisu dosadni sami sebi ti u najvecem broju prislino pokatoliceni Srbi ! Stvarno jednog dana ce sve i jedan posteni 'rvat da se stidi te ustaske politike ! Samo na zalost ovaj administrator bas moje komentare nece da objavi ! A moze objaviti komentar ovog smrada mazala ! I to u Srpskim novinama ! Ne znam cime to samo ja zasluzujem ! Ipak cu svaki puta ponovo napisati komentar kada god me neko od tih prekodunavskih zlikovaca iznervira !

kamenjar

pre 5 godina

Nismo išli, tek ćemo, nemoj da Vas lažu... I fala Bogu da su ti ljudi došli ovde da nam ojačaju populaciju! Vi vašu nastavite da izvozite, taj kamenjar i ovako ne treba nama pored preplodne Srbije!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija