• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dakić

03.09.2018

20:00

NEĆEMO GRANICU IZMEĐU SRBA I SRBA: Predsednik Vučić otvoreno o rešavanju KOSOVSKOG PROBLEMA

Politika

NEĆEMO GRANICU IZMEĐU SRBA I SRBA: Predsednik Vučić otvoreno o rešavanju KOSOVSKOG PROBLEMA

Podeli vest

Nema razlike između Rade Trajković, Momčila Trajkovića, Ramuša Haradinaja i nekih sveštenih lica. Za njih je Kosovo nezavisno. Oni nikada, ni za živu glavu, ne bi rekli da je Kosovo Srbija

- Biće veoma teško da dođemo do bilo kakvog sporazuma o Kosovu i Metohiji, ali ja ću se boriti do kraja da Srbija nešto dobije i da vrati bar deo onoga što su neki drugi olako predali! Nikada, za razliku od nekih, neću dozvoliti granicu između Srba i Srba, poručio je u Grdelici predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Govoreći o kosovsko-metohijskom problemu, šef države kaže da danas među nama Srbima, nažalost, ima onih koji se ponose granicom na Jarinju i za njih bi bio pravi zločin da Srbija u pregovorima s Prištinom nešto dobije.

Istorija sve pamti

Vučić kaže da mu je veoma važno da ostane zapisano u

Boriću se do kraja

Znam da sam usamljen u borbi za KiM i da verovatno neću uspeti, ali mi je važno da bude zabeleženo u istoriji da sam se borio do kraja

Aleksandar Vučić

istoriji šta smo mogli da imamo i šta smo prokockali...

- Sasvim je jasno da smo veoma daleko od bilo kakvog sporazuma i da će ga teško biti. Znam da sam potpuno sam ili poprilično usamljen u toj borbi i verovatno neću uspeti, ali mi je važno da ovo bude zabeleženo u istoriji, da sam se borio do kraja, do samog kraja... - istakao je predsednik Srbije. Upitan da prokomentariše to što su Rada Trajković, Momčilo Trajković i Ramuš Haradinaj proteklog vikenda u emisiji na BBC zajedno napadali pozicije zvanične Srbije, Vučić je odgovorio da nikakve razlike nema između njih, jer svi oni smatraju da je Kosovo celo nezavisno.

- Oni ne misle da su to granice Srbije, već nezavisne države Kosovo. Oni smatraju i žele da Srbija ne dobije ništa na Kosovu i za njih bi zločin bio da Srbija nešto dobije... Možete da uzmete čekić i lupate do mile volje, da ih budite do zore, da ih mučite, ali oni nikada ne bi rekli da je Kosovo Srbija, nikada, ni za živu glavu! Oni kažu: Kosovo je celovito i nezavisno. Za njih su zato neprijatelji svi koji bi, kao i ja, da sačuvaju nešto za Srbiju - naveo je Vučić, dodajući da ga baš briga šta dežurni kritizeri pričaju jer se dobro zna ko je postavio granicu na Jarinju.

- Neka pročitaju Briselski sporazum. On ima samo stranicu. Tim sporazumom izbegli smo podršku ulasku Kosova u UN, a izbegli smo i podvalu da regionalna policija za sever bude sačinjena na osnovu 'komunističkog okruga' kako bi Albanci tamo imali 70 odsto policajca, a mi samo 30 odsto. Danas imamo 98 odsto srpskih policajaca

Pustite nas da nešto vratimo

Zna se ko je postavio granicu na Jarinju. Molim vas, pustite nas da vratimo bar nešto, da barem nešto na Kosovu dobijemo

Aleksandar Vučić

na severu. Oni koji nas sada napadaju su ti koji su postavili granice između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku, oni su hapsili one koji su spaljivali te granice, lovili ih po celoj Srbiji da bi pokazali kako niko njima ne sme da se suprotstavi u donošenju takvih odluka... Oni su išli sa presudom Međunarodnog suda prave i tako dali legitimitet nezavisnom Kosovu. Danas njima smeta što bi neko da kaže mi smo protiv granica na Jarinju i Brnjaku. Ne mislimo da postoje granice između Srba i Srbije. Pustite da vratimo, barem nešto da dobijemo... - apelovao je Vučić.

Briga me za vlast

Prema njegovim rečima, nije važno da li će on i SNS izgubiti na izborima, već hoće li Srbija izgubiti, ukoliko se nešto ne uradi za nju.

- Moramo da budemo prvi u stopi rasta, da razvijamo ekonomiju i sačuvamo mir. Neki ne razumeju koliko je važno da budemo racionalni i odgovorni... Hoću da Srbija pobedi, važno je šta će građani Srbije imati u budućnosti - zaključio je predsednik.

Autoput će biti završen na vreme

Predsednik Vučić obišao je juče lokaciju Koridora 10 kod Predejana, gde je počela sanacija potporne konstrukcije koja se obrušila 19. avgusta.

- Važno je da put bude bezbedan, a biće, uveren sam u to, i biće završen na vreme. Ovo je izuzetno važan put, žila kucavica za jug Srbije. Poslednjih deset dana je vođena najbrutalnija kampanja protiv onih koji su ovde radili... Prvo sebi pucamo u obe noge, pa se posle setimo da moramo da radimo - istakao je Vučić.

Inače, u Grdeličkoj klisuri završene su tri od šest deonica autoputa: Tunel Predejane, kao i deonice 5 i 6, koje se nalaze ispred i iza tunela Manajle.

Posle obilaska radova u Grdelici Vučić se na graničnom prelazu u Preševu sreo sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevim.

Đilas ide za novcem, Vesić za idejom

Vučić je, odgovarajući na pitanja o bivšem gradonačelniku Draganu Đilasu i aktuelnom drugom čoveku prestonice Goranu Vesiću, naveo da je prvi uvek išao samo za novcem, a drugi za idejom.

- Ne možete da poredite Đilasove milione i Vesićevo potkrovlje. Đilas pre dolaska na vlast nije imao ništa, osim stana na ime supruge i automobila, a na vlasti se obogatio. Vesić je pratio svoju ideju i kada je išao za Đinđićem i danas kad je ušao u SNS - objasnio je Vučić.

(VIDEO) VUČIĆ: Nema razlike između Rade Trajković i Haradinaja - OBOJE NEĆE DA KAŽU KOSOVO JE SRBIJA!

(VIDEO) VUČIĆ U GRDELICI! Izgradićemo najlepši autoput u ovo delu Evrope!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miki

pre 5 godina

Srbi su istrajni i ne gaze svoje principe, posebno ne nesto sto moze da unapredi rad na KiM.

Jovana

pre 5 godina

Predsednik je uvek pricao o svemu otvoreno i iskreno.

Jasna

pre 5 godina

I do sada u svim razgovorima Srbi su bili veoma konstruktivni

Kristina

pre 5 godina

SRbi su uvek bili za dijalog, rad i dogovor nikada ne gaze svoju datu rec

Heroina

pre 5 godina

Vucicu po nekada otezavaju trud i rad oni koji, iako su srbi, bi da podrze albansku stranu i podele srbe. Vucic se jako trudi i bori upravo za svoj narod na KiM

ueue

pre 5 godina

I neće biti granice između srba, a Vučić će sve ostale granice srušiti

Milanko Vitomir

pre 5 godina

Dosta su nas delili.Nećemo dozvoliti da nam postavljaju granice između samih Srba.

Milan

pre 5 godina

Председник није усамљен, он има пуну подршку народа.

Sloba M

pre 5 godina

One koji su postavili granicu na Jarinju i Brnjaku mi smo poslali u političku penziju i verujem da nam se to zlo više neće nikada povratiti.

agripina

pre 5 godina

Izmedju svih Srba treba izbrisati granice...

Rade

pre 5 godina

Između Srba ne treba da postoje granice, kako na KiM tako i na Drini.

Ljljana

pre 5 godina

Vazno je da svi narodi na Kosovu dobro zive.

Mila

pre 5 godina

Verujem da ce Vucic izboriti najbolje moguce za Srbe.

marko

pre 5 godina

Pojedincima je KiM već nezavisno, a Vučić će u borbi istrajati do kraja.

stefan

pre 5 godina

Da borijo si se do kraja da izdas Kosovo ti si im dao granicu ti si im dao pozivni broj itd...Bio sam za tebe vise nisam A , V , kao i ove tvoje novine informer sto nece objaviti ovaj text

Zvezdana

pre 5 godina

Nećemo dozvoliti granicu između Srba i Srba.

Dana

pre 5 godina

Borićemo se do kraja da Srbija nešto dobije i da vrati bar deo onoga što su neki drugi olako predali!

Milan

pre 5 godina

Do sporazuma će se teško doći ali mora da bude prioritet.

smrtnik

pre 5 godina

Tesko narodu srpskom, pored vakih volodja, a i ostalih komsija????

Biljana

pre 5 godina

Kakve granice među jednim narodom,to je suludo.

Eva

pre 5 godina

Srpski narod je zasluzio isti tretman kao i drugi narodi.

Sasa

pre 5 godina

Granice ni ne trebaju sa postoje izmedju istog naroda.

Rada

pre 5 godina

Sto blizi da smo i sto slozniji, tako cemo samo opstati.

lena

pre 5 godina

Srbija treba biti istrajna u rešavanju KiM, biće to teško ali moramo biti istrajni kako bi deci u budućnost bilo bolje.

jana

pre 5 godina

Moramo se usredsrediti i naci dobro resenje koje ce nam nesto doneti.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj! Osim toga, saopšteno je da će selektor A reprezentacije Dragan Stojković Piksi u subotu nakon utakmice Juventus - Milan održati sastanak sa fudbalerima ta dva tima Dušanom Vlahovićem, Filipom Kostićem, Lukom Jovićem i Jan Karlom Simićem! Takođe, iz srpske kuće fudbala saopšteno je

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija